Délmagyar logó

2017. 04. 24. hétfő - György 3°C | 15°C Még több cikk.

Megyekettő: már melegítik a termeket

Január közepén és végén mindegyik csapat megkezdi a tavaszi felkészülést a megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság dobogósai közül. A pályák használhatatlansága miatt szinte mindenhol terembe kényszerülnek a csapatok.
Mikor kezdődik a felkészülés a tavaszi szezonra? Lesznek-e távozók, illetve új arcok a keretben? Vannak-e már lekötött edzőmeccseik? – ezeket kérdeztük a labdarúgó megyekettő dobogón álló csapataitól.

Homokháti csoport

1. Szatymaz 30 ponttal

A listavezető együttesből biztosan távozik télen a rutinos Krajczár István, és a kapus Tóth Zoltán sem lép pályára tavasszal, ő befejezi pályafutását. Polgár Attila edző először január 27-én találkozik a csapattal, amelyet egy irányító középpályással és egy csatárral szeretnének megerősíteni. A Szatymaz várhatóan négy edzőmeccset játszik, a Balástya, a Sándorfalva II., a Baks és a Röszke is ellenfél lehet.

2. Baks 28 ponttal

Bozó Csaba edző január 18-án, kedden vezényli az első edzést a csapatnak, amelyre három-négy edzőmeccs vár később kijelölendő időpontban, várhatóan magasabb osztályú ellenfelek, például a Kistelek és a Sándorfalva ellen. Távozó nem valószínű, hogy lesz a csapatnál, ám a baksiak a hiányposztokra igazolnának néhány futballistát.

3. Bordány 23 ponttal

Claudiu Donciu január 25-én vezényli az első tréninget 2011-ben, Bordányban az erőnléti edzéseket a szabadban, a technikai felkészítést teremben tervezik a vezetők. A legnagyobb erősítés az, hogy senki nem hagyja elé a csapatot, de egy-két érkezőre, középpályásra és csatárra így is lehet számítani.

Tisza–Maros csoport

1. HFC II. 27 ponttal

A Tisza–Maros csoport listavezetője a HFC NB III-as gárdájával együtt, január 10-én kezdi meg a felkészülést Kandó Róbert és Apró Attila közös irányításával. A gárdánál nem várható nagy játékosmozgás, edzőmeccsek viszont bőven lesznek: hat hazai környezetben sorra kerülő felkészülési találkozó vár alig egy hónap alatt a csapatra. Az ellenfelek között három megyei I. osztályú gárda mellett egy megyei II. osztályú együttes szerepel, az első összecsapásra január 29-én 13 órától, az Orosháza UFC ellen kerül sor.

2. Algyő 25 ponttal

Nem sok konkrétum van eddig az algyői keret változásáról, egyelőre tárgyalnak a csapat vezetői a kiszemeltekkel, de várhatóan a kapusposzton kívül mindenhova érkezhet erősítés. Nincsenek elkésve, mivel január 25-én lesz az első tréning Takács Zoltán irányításával, ekkor teremben készül majd a csapat várhatóan Szegeden, emellett pedig igyekszik műfüves pályán edzőmeccseket játszani.
3. Fábiánsebestyén 22 ponttal

Fábiánsebestyénben is teremben kezdődik a felkészülés január végén, edzőmeccseket pedig a Csongráddal oda-vissza alapon, valamint a Szarvassal és várhatóan a Tisza Volánnal játszanak. A keretben semmiféle változás nem várható.

Tavaszi menetrend

Az alapszakaszból négy forduló van hátra a megyekettőben, ezek sorsolása pedig már hivatalos, elérhető a szövetség honlapján is. Homokháti csoport, 15. forduló, március 5. (szombat), 11: Universitas–Szatymaz. 14.30: FK 1899 Szeged–Baks, Tömörkény–Zsombó. Márc. 6. (vasánap), 14.30: Csanytelek–Bordány. 16. ford., márc. 12. (szombat), 14.30: Baks–Universitas. Márc. 13. (vasárnap), 14.30: Zákányszék–FK 1899 Szeged, Zsombó–Csanytelek, Szatymaz–Tömörkény. 17. ford., márc. 19. (szombat), 15.30: Universitas–Zákányszék, Tömörkény–Baks. Márc. 20. (vasárnap), 15.30: Csanytelek–Szatymaz, Bordány–Zsombó. 18. ford., márc. 26. (szombat), 16: FK 1899 Szeged–Universitas, Baks–Csanytelek. Márc. 27. (vasárnap), 16: Zákányszék–Tömörkény, Szatymaz–Bordány. Tisza–Maros csoport, 15. forduló, márc. 5. (szombat), 14.30: Fábiánsebestyén–Földeák, Szentesi Kinizsi–Szegvár, HFC II.–Algyő, Makó II.–Szőreg. Márc. 6. (vasárnap), 14.30: Újszentiván–Székkutas. 16. ford., márc. 12. (szombat), 14.30: Szegvár–HFC II., Székkutas–Fábiánsebestyén. Márc. 13. (vasárnap), 14.30: Földeák–Szentesi Kinizsi, Szőreg–Újszentiván, Algyő–Makó II. 17. ford., márc. 19. (szombat), 15.30: Fábiánsebestyén–Szentesi Kinizsi, HFC II.–Földeák, Makó II.–Szegvár, Székkutas–Szőreg. Márc. 20. (vasárnap), 15.30: Újszentiván–Algyő. 18. ford., márc. 26. (szombat), 16: Szentesi Kinizsi–HFC II., Szegvár–Újszentiván. Márc. 27. (vasárnap), 16: Földeák–Makó II., Szőreg–Fábiánsebestyén, Algyő–Székkutas.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyert a szegediekkel felálló férfi kézilabda-válogatott

A lengyelországi Gdyniában felkészülési tornán szereplő magyar férfi kézilabda-válogatott simán, 31–24-re legyőzte a cseh nemzeti együttest. Több szegedi is gólt szerzett. Tovább olvasom