Délmagyar logó

2017. 04. 26. szerda - Ervin 8°C | 22°C Még több cikk.

Mehmet csapatot keres

Lejárt a szerződése a török Kayserispornál Kalender Mehmetnek, az utánpótlás-válogatott szegedi labdarúgónak. A kapus jelenleg egyedül készül Szegeden és Kecskeméten – az edzéseken és az étkezéseknél is odafigyel rá, hogy kiváló formában kezdje a következő szezont. Mi lett vele? sorozatunkban vele beszélgettünk.
Szegeden tölti a nyarat Kalender Mehmet, a Tisza Volán-nevelésű utánpótlás-válogatott kapus. A Szegeden élő török apától és magyar anyától származó 19 éves labdarúgót korábban már bemutattuk lapunkban: a Kecskemét utánpótlásából került ki két éve Törökországba, az élvonalban szereplő Kayserisporhoz, ahonnan az U19-es magyar válogatottba is meghívták februárban. Mivel azonban lejárt a szerződése, jelenleg csapatot keres.

– Közepes évem volt, mert bár többször is megkaptam a lehetőséget, és fontos meccseken védhettem a második csapatban és az utánpótlás-együttesben, a sérüléseim miatt az idény egy részét ki kellett hagynom. A hajrában például a térdemmel volt baj, ezért utazhattam még az idény vége előtt haza – mondta Kalender, akivel a szegedi Kárász utcán találkoztunk. Hozzátette: nem volt egyszerű dolga a törököknél, ahol két év alatt négy edzővel kellett együtt dolgoznia.

Kalender Mehmet jelenleg Szegeden pihen. Fotó: Frank Yvette
Kalender Mehmet jelenleg Szegeden pihen. Fotó: Frank Yvette

A kapus önállóan készül a következő szezonra: kedden és csütörtökön kondizik, hétfőn, szerdán és pénteken pedig Kecskeméten, Erdei Sándor edzővel tréningezik. Emellett a pihenés is belefér, Szegeden barátaival, Kecskeméten barátnőjével tölti a szabadidejét.

– Nem tudom, hol folytatom jövőre, de ezzel nem is nekem kell foglalkoznom. Menedzserem, a korábbi MLSZ- elnök Bozóky Imre mindenben segít, szinte napi kapcsolatban vagyunk. Persze átgondoltam a lehetőségeket. A legfontosabb, hogy védhessek. Jó lenne Törökországban maradni, az az álmom, hogy egyszer a török vagy az angol élvonalban védjek. Akár egy élvonalbeli magyar csapatnál is el tudnám képzelni magam, a másodosztályban azonban sem itthon, sem máshol nem játszanék szívesen.

Kalender jelenleg arra figyel, hogy a legjobb formában kezdhesse az új szezont. Ehhez persze áldozatokra is van szükség.

– Szerettem a borfesztivált, voltam kint párszor, még úgy is, hogy alig iszom alkoholt. Nem is ezzel van a gond, inkább az étkezésre kell figyelnem. 83 kilogramm a versenysúlyom, ám mivel hízós típus vagyok, nehéz ezt megtartani. Éppen ezért este már szinte csak salátákat eszem, hogy ne nehezítsem meg a saját dolgomat – tette hozzá.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fókákat fogadott örökbe az SZVPS

A Szegedi Vízipóló Suli a gyermeknap keretében örökbe fogadta a Szegedi Vadaspark fókaborjúit. Tovább olvasom