Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Meleg volt: Szeged Beton-FTC 10-9

Nehezen, de hozta a kötelezőt a Szeged Beton csapata, és a Varga Tamás nélkül felálló, sokáig vezető Ferencvárost 10-9-re verte a Vodafone férfi vízilabda OB I. 22. fordulójában.

Szeged Beton VE–FTC-Fischer Klíma 10-9 (1-2, 3-3, 3-1, 3-3)

Vodafone férfi vízilabda OB I. 22. forduló
Újszegedi sportuszoda, 300 néző. Vezette: Kun Gy., Székely B.

Szeged: Baksa – Kiss, Juhász, Younger 2, Kayes 2, Molnár 2, Török. Csere: Varga P., Busila, Vindisch 1, Somogyi 3. Edző: Kásás Zoltán.

FTC: Mitorvics – Czigány 3, Kunac 1, Illés S.,Misics, Weszelovszky, Varga I Zs. 1. Csere: Tóth Z., Ágner 1,  Szeles 3, Galambos. Edző: Ambrus Tamás.

Emberelőny: 9/3 ill. 8/2. 

Ötméteres:  1/0 ill. 2/2.

Kipontozódott: Busila (30. perc)


4. negyed (3-3)

8. perc:
Szeles csinál bolondot a szegedi védelemből, távolról lövi ki a hosszút. Nagyon kell a gól a végén! 9-9. Jön is, Younger a legjobbkor éled fel! 10-9. Még egy támadásnyi idő van, nem szabad gólt kapni! Nem! Nem is lesz, Török szerez labdát, ez a vége! Meleg volt...

7. perc: Somogyi ejtése gyerekjáték a szerb kapusnak.

6. perc: Itt a lehetőség a javításra, újra előnyben vagyunk! Jön is, Somogyi harmadik gólját jegyzi. Sokáig nem örülhetünk, Varga I Zsolt fórból talált be. 9-8.

5. perc:
Előnyben a Beton, Kásás Zoltán kér időt. Nagyon kell a gól! Szépen jár körbe a labda, de Younger átadása nagyon hosszú, Kiss mire visszahozza már lejár az idő. Ezért nagyon kár!

4. perc: Újra előnyben a Ferencváros, Vindischt nyomják a víz alá, de Kunac gólja ér... Kásás Zoltán kap sárgalapot reklamálásért. 8-7.

3. perc: Körbe-körbe megy a labda, a végén Somogyi vállalja el, de védi a vendég kapus. Marad itt a labda, Juhász újabb fantasztikus labdája után Molnáré a találat. Kettővel megyünk! 8-6.

2. perc: Molnár lövését védi Mitrovics, de utána egyből visszakerül hozzánk a labda. Török emelkedik ki közében, a sistergős bombát a kapufa és Mitrovics háta bánja, de nem úszik át a labda a gólvonalon.

1. perc: Töröké a labda, támadhat a Szeged. 20 másodperc alatt elveszik Molnártól a labdát. Baksa szedi le Kunac lövését. Vagy beadását.

Szeged Beton-FTC 10-9. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

3. negyed (3-1)

8. perc:
Varga I Zsolt reklamál, elveszik tőle a labdát a bírók. Kayest üti les Szeles, de néma a bírói síp. Juhász lövése gyenge, újra jöhetne a Fradi, deWeszelovszky elkapkodja. Micsoda végjáték?! 3 szegedi van fent, 2 másodperccel a vége előtt Somogyi adja be Kayesnek, aki behúzza a kapuba a labdát. Először vezet a Beton! 7-6.

7. perc: Rossz Fradi támadás után Vindisch iramodik meg a szélen, majd Younger vágja be kapásból a hosszúba. Újra egál. 6-6.

6. perc: Czigány nagyon elemében van, harmadik gólját szerzi. Ezt most fórból. 5-6. Ötméterest kap a Szeged, Vindisch lövését kiüti Mitrovics...A támadásból sincs gól, Vargánál kontra.

5. perc: Megúsztuk az emberhátrányt, Vindisch úszik fel a szélen, most kell a gól. Az óra miért van kint? Younger lövése időn túl jött, senki nem nézett oda? Időt kér az FTC.

4. perc: Lemarad Kunac a szegedi oldalón, fórban indulhatunk fel, de nincs gól, megint.

3. perc: Juhász parádés labdája után Kayes egyenlít ki fórban. Kellett, mint egy falat kenyér. 5-5. Nem tudott ép támadást kiépíteni a Fradi, utána mi sem, üres helyre érkezett a passz közében.

2. perc: Megindul a Szeged is, Juhász adja be Kayesnek, de mire megfogja, el is veszik tőle a bírók. Nem jut messzire a Ferencváros sem, újra mi jöhetünk.

1. perc: Szeles is megveri Vindischt, a Fradi kezdheti a második félidőt. Hosszasan támadnak a vendégek, de nem sok sikerrel.


2. negyed (3-3)

8. perc:
Hosszan támadnak a zöldek, közel félpályáig tolják ki Juhászék őket, le is jár az idő. A félidőben vezet az FTC.

7. perc: Harmadik előnyét kapja a Fradi, az elsőt ebben a negyedben, időt is kér Ambrus Tamás. Kicsit aggódhatunk, kettővel megy el a Fradi Ágner gólja után. 3-5. Az előnyből megint nincs gól, de Molnár lövése azért csak becsusszan a sarokba. 4-5.

6. perc: Végre megtört a jég, Somogyi előnyből egyenlít. 3-3. Rövid ideig örülhetünk, Szelesről marad le Kiss Csaba, újra vezetnek a fővárosiak. 3-4. 

5. perc: 4 fórból nem találtunk be, Kayesnek jött a labda húzásra, de elég pontatlan. Szerencsére most a Fradi is elakadt, de amíg vezetnek, ez nem nyugtat minket.

3. perc: Vindisch szabaddobása fél centivel húzott balra, a kapufáról vágódik ki. Pedig ez Mitrovicstól gól lett volna.

2. perc: Fórban a Beton, most már jó lenne betalálni...Somogyi szépen lövi ki a hosszút. 2-2. Második ötösét is megkapják a zöldek, Czigány ezt is bevágja. 2-3. Somogyi pattint az utolsó pillanatban, de Mitrovics kiüti. Jó kapus, bár ennek mi kevésbé örülünk.

1. perc: Tóth Zoltán most gyorsabb volt Vindischnél, jöhet az FTC. Varga I Zsolt küzd a labdáért, de két szegedi ellen nem megy.


1. negyed (1-2)

8. perc:
Kivédekezzk a Fradi rohamot, jöhetne a Szeged, de 13 másodperc alatt elveszítjük a labdát. A végén még labdát szerzünk a Fraditól, Varga indul, de Baksa labdáját már nem éri el, marad az 1-2.

7. perc: Túljátszott támadás után Szeles indul meg, ketten követik, de a labda mégis elér hozzá. Újra a Fradinál az előny. 1-2. Molnár távolról, de Mitrovics kiüti.

6. perc: Megvan a második szegedi fór is, de gól nincs. Legalábbis előnyből, Somogyi forgácsolja szét a kapufát. Vindisch viszont jobb oldalról, jobb kézzel lövi ki a rövidet! 1-1. Kunac lövése gyenge, el is akad a blokkban.

5. perc: Újabb Fradi-fór, Misiccsel kellene valamit csinálni! Most jó is volt a védekezés.

4. perc: Török megy ki pihenni, Misics ziccerben, de Baksa szenzációs.

3. perc: Kiss lövése meglepett mindenkit, de Mitrovics reflexeivel nem számoltunk. Younger ellen fújnak ötméterest, Czigány bevágja. Vezet a Fradi. 0-1. Török adja be középre, Molnár csavarja azonban fölé.

2. perc: Gyorsan jön az első fór, Molnárnak ideje is van megnézni a rövidet, de addigra Mitrovics keze is odaér.

1. perc: Török Béla hozza el a labdát Tóth Zoltán elől, nagy szurkolás mellett indulhat a találkozó. Messzire nem jut a szegedi támadás, egyből kontra. Beér a labda a centerhez, de Török bekkel jól.

A mérkőzés kezdetéig Tippmester játékunkban ennek a találkozónak az eredményére fogadhat! Játsszon velünk!

www.delmagyar.hu/tippmester – velünk sohasem veszíthet!

Korábban

– Nem lesz könnyű meccs, de ha fejben rendben lesz a társaság, akkor legyőzi a Fradit – mondta Kásás Zoltán, a Beton mesteredzője. – A zöld- fehéreknél Varga Tamás hiányzik majd, de azért például Kunacra vagy Weszelovszkyra nagyon oda kell figyelnünk.

A Szeged vezetősége úgy döntött, hogy a diákigazolvánnyal rendelkezők (általános, középiskolások, egyetemisták, főiskolások), valamint a nyugdíjasok ingyen tekinthetik meg nemcsak a Ferencváros elleni összecsapást, hanem innentől kezdve a bajnokság hátralévő részéig az összes, Szegeden játszandó mérkőzést.

– Szeretnénk bajnoki finálét játszani, úgy gondoltuk, céljaink megvalósításában sokat segíthetnek a drukkerek – fogalmazott Juhász György, a Beton technikai igazgatója.

Egerben játszik a Szentes

A ma 19 órakor kezdődő mérkőzésen az esélytelenek nyugalmával ugorhat az éllovas Eger ellen a Bitskey uszoda vizébe a Bodrogi Bau-Szentes csapata. Az összecsapás toronymagas esélyese a négy olimpiai bajnokkal (Szécsi, Biros, Hosnyánszky, Kis) felálló hevesi alakulat. Ősszel a Tóth László edzette Kurca-parti gárda remekül játszott a ligeti uszodában az Eger ellen, a vendégek csupán 12–9-re tudtak nyerni.

Olvasóink írták

  • 1. tomix 2011. március 12. 18:30
    „MEGY A TIPPMIX!!!!!
    Hajrá fiúk!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Papírforma: a Hungerit nyert, a Taylor&Nash kikapott

Nem borult a papírforma, az otthon játszó Szentes legyőzte az Egert, a vendégként szereplő Szeged… Tovább olvasom