Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 22°C Még több cikk.

Méltán bizakodhat a Szeged Beton

A Szeged Beton VE férfi vízilabdacsapata a 2005 tavaszán szerzett bajnoki bronzérme után a legutóbbi két évadot egyaránt a negyedik helyen zárta. A nyári erősítések egyértelműen jelzik, a szombaton kezdődő 2007/2008-as kiírásban újra dobogóra akar kerülni a Gyöngyösi-legénység.

Régen tapasztalt jókora várakozás előzi meg Szegeden a Beton VE férfi vízilabdacsapatának bajnoki szereplését. A drukkerek lázba jöttek, elvégre olyanra nem emlékeznek – igaz, nem is emlékezhetnek –, hogy olimpiai és világbajnok játékost igazolt volna a klub.

– Eddig is meghatározó gárdája voltunk a magyar mezőnynek, de én is úgy érzem, hogy mindenképpen erősödtünk – jelentette ki Gyöngyösi András vezetőedző. – Az elmúlt hét végén rendezett FILA-kupa bebizonyította, Varga Tamás idejövetele milyen hatalmas pluszt adott a gárdának. De Weszelovszky László, Balatoni Máté és Németh Zsolt idehozatala is jó húzásnak bizonyult, és a közönség még nem is látta játszani az egyelőre sérült szerb centerünket, a félelmetes fizikális adottságokkal rendelkező Milos Korolját.

Ezt a helyezést várja a DM és a DV

A Szeged Beton VE férfi vízilabdacsapata nagy dologra készül: szeretne az évad végén bajnoki döntőt játszani. Erre még nem volt precedens, de a sorozatok arra is valók, hogy azok megszakadjanak. Gyöngyösi edző irányításával sikerült már bronzérmet nyerni, de most csillogóbb medálra fáj Weszelovszkyék foga. Mondhatni jogosan, ugyanis a klubvezetés pénzt és energiát nem sajnálva alaposan megerősítette a sok csapat által eleve is irigyelt keretét. Kétségtelenül hatalmas a feladat, nagy a kihívás, na de olyanra sem akadt még példa, hogy a szegediek egy olimpiai és világbajnok vezesse. A világ egyik legjobbjának tartott Varga Tamás igazi nyerő típus, aki képes magával ragadni a többieket is. Ez pedig ugyan miért ne érhetne finálét?

Aki ismeri, az jól tudja, „Gyöngyösi Tojás" kifejezetten a maximalista tréner prototípusa.

– Minimális célunk a négy közé jutás, de én természetesen többre, jobbra, szebbre vágyom – hangoztatta a Betonnál az ötödik idényét kezdő szakember. – A legjobbak közül Szécsivel és Birossal az Eger is erősödött, a bajnok Vasasból hiányozni fog Hosnyánszky, a Honvéd meg szerintem valamelyest gyengült Benedek és Biros távozásával. De a Fradit és az Újpestet sem szabad félvállról venni, és akkor ott van még a Pécs, amely otthonában bárkire veszélyes lehet. Ki merem jelenteni: az elmúlt 15-20 év legerősebb bajnoksága lesz a mostani. Az alapszakaszt úgy kell zárnunk, hogy egyik vetélytársunkkal szemben se legyünk hátrányban a nyolc pontig tartó rájátszásban. Mert a bajnokság valójában majd csak akkor kezdődik. Kimondom: szeretnék döntőt játszani! De ehhez az kell, hogy a játékosok az elkövetkező 7-8 hónapban mindent a pólónak rendeljenek alá. Áldozatot kell hozni életmódban, életvitelben, oda kell figyelni az étkezésre, az edzésmunkára, magyarán mindenre. Ha ez megvalósul, nem maradhat el a siker.

A szombati bajnoki rajtnak, a Szőnyi úton a BVSC ellen 17 órakor kezdődő találkozónak még Korolja nélkül is egyértelmű esélyese a Szeged. De azért nem árt a pólósoknak fejben tartani Gyöngyösi intelmeit: „Senkit, így természetesen a Vasutast sem szabad lebecsülni".

Varga Tamásék őszi programja

1. forduló, szeptember 22. (szombat), 17 óra: BVSC–Szeged Beton; 2. forduló, szeptember 29. (szombat), 17: Szeged Beton–Újpest; 3. forduló, október 6. (szombat), 18.30: Szeged Beton–Pécs; 4. forduló, október 17. (szerda), 19.30: Szeged Beton–OSC; 5. forduló, október 20. (szombat), 18: Pendola Szentes Elektroglob–Szeged Beton; 6. forduló, október 23. (kedd), 18.30: Szeged Beton–Eger; 7. forduló, október 31. (szerda), 18.30: Szeged Beton–Fehérvár; 8. forduló, november 3. (szombat), 18.30: Szeged Beton–Szolnok; 9. forduló, november 10. (szombat): Domino-Honvéd–Szeged Beton; 10. forduló, november 17. (szombat): Vasas–Szeged Beton; 11. forduló, november 21. (szerda): FTC–Szeged Beton.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Labdarúgás: páratlan királyi gólvágópáros a Realban

A madridi publikum amolyan szalonközönség módjára a góloknál kicsit tapsikolt, a cserét követően… Tovább olvasom