Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 27°C Még több cikk.

Ménesi Gábor nem idegeskedik

A labdarúgó NB II Keleti csoportjának negyedikje, a Makó FC jövő kedden kezdi meg a felkészülést a 2008/2009-es évadra. A zöld-sárgák tisztában vannak azzal, hogy a mezőny erősödésével az előzőnél lényegesen nehezebb idény vár rájuk.
Amíg az elmúlt szezonban remeklő makói játékosok jól megérdemelt pihenőjüket töltik, addig a klubvezetés azon munkálkodik, hogy ismételten megteremtse a másodosztályú indulás feltételeit.
– A múlt szerdán leadott nevezésünkben volt némi hiányosság, a megfelelő biztosításokról (sportpálya, játékosok) kellett igazolást beszerezni – informálta lapunkat Ménesi Gábor, az MFC elnöke. – A hiányt pótoltam, úgyhogy nyugodtan várom a versenybizottság döntését.
A felkészülés július 1-jén, a pontvadászat augusztus 9-én kezdődik. A klubvezető elmondta, szándékuk, hogy a legutóbbi sikercsapatot egyben tartsák.

– Az elmúlt évadbeli gárdában nagy változások nem várhatók – jelentette ki Ménesi. – Tehetséges támadónknak, Faragó Bencének lejárt a szerződése, legjobb tudomásom szerint próbajátékon vesz részt, valószínűsíthető, hogy távozik. Másik fiatal csatárunkat, Schreiber Lászlót a Szolnok hívja, sorsa még bizonytalan. A többiekkel már egyeztettem, nekem senki nem jelentette be távozási szándékát. Húszas keretet tervezünk, ebben már biztosan nem lesz benne a kölcsönben nálunk szerepelt szerb középpályás, Stefan Sztojanovics, helyette – szintén kölcsönbe – a 21 éves Molnár Viktor érkezhet az Alba Regia Építőkből. Újdonság még, hogy a felkészülést nálunk kezdi Csamangó Tamás, aki az Algyőből térhet vissza.

Schreiberre kivetette hálóját a Szolnok. Fotó: Schmidt Andrea
Schreiberre kivetette hálóját a Szolnok. Fotó: Schmidt Andrea

A klub első embere biztosra veszi, hogy a szűk másfél hónap múlva rajtoló bajnokságban csapatára nehezebb feladat vár, mint legutóbb.
– Eddig is szép számmal akadtak jól futballozó, erős együttesek a mezőnyben, amelyhez most csatlakozott a Debrecen II., az MTK II. és a Békéscsaba. Egy évvel ezelőtt az 5–9. hely megszerzését tűztük ki célul, ezt most is tartjuk.

Jövés-menés a harmadosztályban

Noha még javában tart az labdarúgó NB III-ban az uborkaszezon, az Alföld csoportban szereplő három megyei csapatunknál néhány változásról máris beszámolhatunk.

Tisza Volán SC: Az már régebben eldőlt, hogy Búrány Zoltán és Kreizler Károly az élvonalban, a Diósgyőrben folytatja pályafutását. Oda tart Gahwagi Nebil is, de az ő sorsa még nem dőlt el, miként a Debrecen felé kacsingató Kardos Norberté sem. Laczkó János szívesen maradna a Volánnál, de ha beesik egy külföldi ajánlat, akkor nem habozik, belevág. Az együttes az új edző, a mindössze 35 esztendős Buchholcz Gábor (elődje, Protity Sándor a klub U19-es gárdáját trenírozza majd) vezetésével július 7-én kezdi a felkészülést, melyen biztosan részt vesz a HFC-ből visszatérő Frank Attila, és szó van arról, hogy Huszárik Zsolt is itt folytatja.

Algyő: Gazdasági megfontolásból az eddigi 25 fős keretet 18-asra szűkítik. Az első edzést július 9-én tartja Tóth Ákos edző, aki szívesen látna azonnal bevethető, fiatal csatárt csapatában. Megtudtuk, hogy Varga Norbert Pestre tart, míg Varga Ferenc Hollandiában tartózkodik próbajátékon. Csamangó Tamás minden bizonnyal visszatér Makóra, és Végh Ariel is kipróbálná magát magasabb szinten. Az sincs kizárva, hogy Vass Jánostól is el kell búcsúznia a csapatnak, a rutinos védő ugyanis külföldi munkalehetőség után kutat.

HFC: A vásárhelyi gárda is július 9-én kezdi az alapozást. A szakmai munkát továbbra is Rostás Károly irányítja, de arról még nincs fogalma, hogy kiknek. Az biztosnak látszik, hogy Frank Attila visszatér a Tisza Volán SC-be, de az sem kizárt, hogy Flórián Sándor kapus is távozik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Euro 2008: Bécsben meglestük a spanyol uralkodót

Ha most listát kellene készítenem arról, hogy mi nem lennék szívesen, az vélhetően elég hosszú… Tovább olvasom