Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 23°C Még több cikk.

Menesztették a DVTK edzőjét, Dlusztus marad

Szeged - Vágó Attila, a Diósgyőr vezetőedzője nyilatkozata nyomán felröppent a hír, hogy vele együtt Dlusztus Imre ügyvezetőt is menesztik a csapattól. Később kiderült: Dlusztus marad.
Felmentették Vágó Attilát, a Diósgyőr vezetőedzői tisztsége alól. Mindezt a szakember is megerősítette, hozzátéve, hogy egyelőre még csak informális úton értesült munkaviszonyának megszűntéről.

Vágó Attila pozíciója a szombati Győr elleni bajnoki vereség után vált bizonytalanná. Akkor a vezetők egy hét mérkőzésre szóló ultimátummal erősítették meg a trénert, amin 12 pontot kellett volna szereznie. A hét bajnoki mérkőzésből végül egyet sem játszottak le Vágó vezetésével, mert a szerdai Magyar Kupa vereséget nem bocsátották meg az edzőnek. A DVTK a másodosztályú Makótól szenvedett vereséget 1:0 arányban. Vágó Attila csaknem napra pontosat egy évet töltött a Diósgyőr futballcsapatának élén.

Vágó Attila, a Diósgyőr vezetőedzője nyilatkozata nyomán felröppent a hír, hogy vele együtt a szegedi futballban egykor tevékenykedő Dlusztus Imre ügyvezetőt is menesztik a csapattól. Ám a hírt nem erősítették meg, a csapat közleményében meg sem említik a nevét a változások kapcsán.

A DVTK közleménye

Csütörtök kora délután a Diósgyőr FC Kft. közleményt adott ki, mely szerint délelőtt rendkívüli taggyűlést tartottak a Diósgyőr FC Kft. a tulajdonos Szeviép Zrt. székhelyén.

A klub szerint a kupavereség a csapatot körülvevő körülményeknek is tulajdonítható, hiszen a Diósgyőr FC Kft. tulajdonosát és vezetőit egy ideje méltánytalan támadások érik. Leszögezték: a DVTK életében tevékenykedők elkötelezettek a labdarúgás iránt, de nem kockáztathatják sem a személyük, sem a családjuk biztonságát, a tulajdonos ezért mérlegre teszi a további miskolci szerepvállalását.

A helyzet értékelésekor a taggyűlés úgy döntött, hogy megköszöni Vágó Attila vezetőedző munkáját. A felmentett tréner feladatait megbízott edzőként Benczés Miklós látja el.

Olvasóink írták

79 hozzászólás
 • 79. szegedi ultra 2008. szeptember 27. 12:31
  „BENITOM TE KI A FASZOM VAGY H. ÍGY UGATC?? SZEGEDI VAGY EGYÁLTALÁN TE GYÖKÉR!!?? DLUSZTUS KELLL A FASZNAK ITT SZEGEDEN!!! FOGD MÁR FEL GYÖKÉRKEFE!! DE PISTRUI ÉS BANDÁJA IS MEHET A FASZBA!!! ENNYI!! HÜLYE GYÖKEREK!! A SZEGED MI VAGYUNK!!!!”
 • 78. Csak a SZEGED 2008. szeptember 27. 10:43
  „Dlusztus /benitom/ !

  Akár mennyire fényezed magad, már nem kellesz !
  Amit már magyarázni kell, meg van baszva !
  Remélem nem látunk többet a szegedi foci környékén sem, de még a városban sem szívesen.
  Rohadj meg Miskolcon !!!”
 • 77. benitom 2008. szeptember 27. 10:09
  „Ha a Pistruihoz mentetek tárgyalni, akkor jó nagy hülyék voltatok! A Szeviépnek két tulajdonosa van: Pistrui László és Baranyi Sándor. Pistrui csinálja a kézilabdát, Baranyi a focit. Nem szólnak egymás dolgába, különben a Pistrui utálja a focit. Mi köze lett volna az átutalásokhoz? Baranyihoz kellett volna mennetek! Vagy legalább a Dlusztushoz, de amikor még hívott titeket, akkor sem mentetek el! Sebaj! Inkább tanuljatok meg szurkolni, mert amit csináltok az unalmas bőgés! Meg milyen dolog saját magatoknak szurkolni. Buzik vagytok? Vagy inkább csajok? Mert azt többször bizonyítottátok, hogy szemtől szembe nem megy, az üzengetés meg az okoskodás az megy! Szépek vagytok! 20-an vagytok! 20 kilók vagytok!”
 • 76. FOCI 2008. szeptember 27. 07:48
  „benitom

  A szegedi Labdarúgó klub kft tulajdonosát u/ akik Üzemeltették a Tisza Volán felnőtt csapatát/ 2007/2008.ban/ úgy hívták Pistrui László,Ő tárgyalt a szurkolókkal. idén januártól
  Áiitásod több része is valőtlan ,igy nincs értelme beszélgetni.”
 • 75. B.Péter 2008. szeptember 27. 07:31
  „Köszönjük D.Iimre hozzászólásait/benitom által/
  KÁR VOLT.EGYETLEN ÁLÍTÁST SEM TUDOTT CÁFOLNI,CSAK MÁSRÓL MELLÉBESZÉLVE MASZATOL.
  ILYENEK A SZÉLHÁMOSOK.”
 • 74. szegedi ultra 2008. szeptember 27. 02:59
  „eggy a lényeg!! szegedi foci tönkre tevői és elkúrói menyjetek a f...---ba!!! ennyi! :)”
 • 73. Focista9 2008. szeptember 26. 22:30
  „na erre varjá gombot kis gyerek át kellenne gondolni a rendszert ami a fejedben van, cseréld le!
  Szép votá jo votá kevés votá!
  Csók a családnak”
 • 72. benitom 2008. szeptember 26. 22:24
  „Kedves Foci!
  Jó elfogadom, kevés a kilenc millió! De nem a Dlusztus határozta meg az összegeket, hanem a Kővári. Mindenkinek amatőr szerződése volt, a 40 ezer euró a diósgyőri szerződésében szerepel, de ott profi szerződése van. A Pistruinak mi köze van az utalásokhoz? Mi köze van a csapathoz? Ezeket a Baranyi csinálta, nem kellene összemosni a két fejest. Ebben a sztoriban az az igaz, hogy nem jött meg a pénz!
  Szegedi Dózsa: a csapat a rendőrségé volt, a határon elvett csempészáruból finanszírozták. Ezt úgy csinálták, hogy egy kaposvári cég értékesítette ezeket a cuccokat és a befolyt összeg után nem fizették be a fogyasztási adót. Ekkor megjelent az adóhivatal a klubnál és be akarta hajtani a pénzt. 2 vagy 3 millió forintról volt szó, de ez 1995-ben nagy összeg volt s nem tudták előteremteni, így a dózsa fuzionált a Szegeddel. Tényleg mellékesen Dlusztus társadalmi elnök volt és akkor elnökség volt, a közgyűlés döntött nem az elnök, nem Dlusztus!
  Szeged Fc: szerbek tették tönkre, előtte a szolnoki Ferencz Gáboré volt a klub, szóval Dlusztus neve fel sem merülhet.”
 • 71. Focista9 2008. szeptember 26. 21:35
  „Láttál már valaha foci meccset vagy mi van veled?”
 • 70. FOCI 2008. szeptember 26. 21:25
  „Focista9 a kommunikációhóz két ember kell,de te mondod a magad képzeteit
  -Ő volt az Ügyvezető,felelős volt a tavalyi csapatért,és a város labdarúgásáért,elment Miskolcra,s Szeged érdekeit leszarta
  -Én ,ha űgyvezetek,és a tulajdonos olyat kér,amit nem lehet vállalni lemondok,tudod a háborús bűnösök is arra hivatkoznak parancsra tettük.
  -a Szélpál árról a valós szám 400 000 euro,azaz 100 000 000 ft,körüli
  no Úram jó éjszakát,szöőégértésben,realitásban jobbulást kivánok”
 • 69. Focista9 2008. szeptember 26. 21:04
  „Fogd már fel h Dlusztus ügyvezető volt nem tulajdonos semmi köze a tönkretételhez ráadásul semmi nem ment tönkre csak a jobbakat elvitte egy másik csapat, ennyi!
  Geccibe”
 • 68. FOCI 2008. szeptember 26. 21:01
  „Ki beszél Dlusztus utálatróll ,a keze alatt több szegedi csapat ment tönkre/Szegedi Dózsa, Szeged Fc,és atavalyi évad Tisza Volánja.
  most van egy szerethető,szegedi fiatalokból álló gárda,elindult egy építkezés:EZT HAGYJA BÉKÉN,NE TEGYE TÖNKRE,ÉS AKKOR A SZURKOLÓK SEM FOGJÁK BÁNTANI ŐT.”
 • 67. Focista9 2008. szeptember 26. 20:59
  „Mennyi Széplál ára? Normális vagy Kaka ára ennyi! Agyhalott gyerek!
  Az h Pisztrui mit mond az egy dolog meg az amit Dlusztus, mindenki annak hisz akinek akar sztem a kér embert ne hasonlísd össze! Piszturi elég sok mindent tett a szegedi fociért nem?”
 • 66. FOCI 2008. szeptember 26. 20:45
  „Utolsó hsz-m.
  -Én is Volán játékosoktól tudom ,kinek mit igért,és mit nem teljesített/a cinikus válasza:tudom,hogy tartozom,nem fizetek,jelents fel/
  -IGEN ŐÖSSZEFÉRHETETTLEN KÉT NAGYVÁROS CSAPATÁNAK PÁRHUZAMOS TULAJDONLÁSA,VEZETÉSE, FŐLEG HA AZ AZ EGYIK ABSZOLÚT KÁRÁRA /SZEGED/TÖRTÉNIK.
  -IGEN VÉGTELEN KEVÉS A FELSOROLT JÁTÉKOSOKÉRT A 9 MILLA CSAK ,SZÉLPAL TOMI DIÓSGYÖRI SZERZŐDÉSSZERINTI KIVÁSÁRLÁSI ÁRA 40 000 EURO,AZAZ 15 SZÖRÖSE ANNAK,AMIT AZ ÖSSZES SZEGEDIÉRT FIZETTEK.
  -Akkor egy konkrét hazugsága.idén januárban a szurkolóknak azt állította,hogy a csapat prémiumát/őszi szezon utolsó4 győztes meccse azért nem fizette ki ,mert a Szeviép nem utalta el a 2007.-es támogatás utolsó részét,2 nap múlta tárgyaltunk Pistruival,kérdőre vontuk az utalás elmaradásáért,Imre hazugsága rögtön kiderült.”
 • 65. Focista9 2008. szeptember 26. 20:34
  „Na mi van nagyokos szegeg drukkerek!?
  Nem is az, itt az a baj h mindaketten egyet szeretnénk szegeden normális focit!
  És ezt nem Dlusztus utálattal vagy nem utálattal lehet elérni!”
 • 64. benitom 2008. szeptember 26. 17:14
  „Foci látom Veled lehet értelmesen vitatkozni!
  Kinek az érdekét szolgálta? A labdarúgás érdekét, az hol van megtiltva, hogy valaki egyszerre két sportválalkozás ügyvezetője legyen (ugye nem egy osztályban szerepel a két csapat). Nebilt kölcsönvette a DVTK, kifizetett érte fél milliót s majd nyáron a többit (az ára:3, 4 millió forint). A többiek árát nem tudom, csomagban vették meg őket. Kreizler, Búrány, Szélpál, Vida összesen 9 millió forintba kerültek. Homma ingyen ment, mert az volt a feltétele, hogy ha NB1-ből hívják, akkor ingyen mehessen. Egyébként ezeket a játékosokat a Tisza Volán Sc-től igazolták le, az átigazolási lapon Kővári Árpád neve szerepel. Akkor tényleg a Dlusztus játszotta át az értékeket? Egyébként ez a kilenc milla szerintem nem kevés. Tartozás? Igen van egy havi bér valamint két meccspénz. De könyörgöm Dlusztus az ügyvezető, nem a tulajdonos, nem neki kellett volna fizetnie. Különben meg már 2 millió forintja benne volt. Harmos, Körmöczi, Vastag albérletét ő fizette, Harmos és Laczkó műtétjét, idegenbeli meccsek után a csapat vacsorát. Szélpál, Körmöci tandíját. Péter Sanyi összetört autóját, gyúró kenőcseit, orvosságokat. Én is fociztam a volánban, haverjaim. Ezeket 3 telefon után tudtam meg, és nem a Dlusztust hívtam, hanem a játékosokat. Foci, mondj egy konkrét dolgot amiben hazudott januárban, decemberben.”
 • 63. szegedi ultra 2008. szeptember 26. 17:07
  „Bellérapád így van!!! HAJRÁ SZEGED HAJRÁ SZEGEDI FOCI!!!”
 • 62. Bellérapád 2008. szeptember 26. 16:03
  „Az a kurva lényeg,hogy minden rohadt kártevő menjen Sopronba vagy gecitudja hova!Se D.I.,se V.A. nem kell!
  TAKARODJANAK SZEGEDRŐL INNEN EL!!!
  KIBASZOTT 2.OSZTÁLYÚ FOCIT AKARUNK BIZTOS HÁTTÉRREL!!!
  ÚJRA SZURKOLNI SZEGEDNEK,ÚJRA MECCSRE JÁRNI!!!”
 • 61. HMM 2008. szeptember 26. 16:01
  „Akik a baloldalhoz tartoznak és velük paktálnak, megmondták egyértelműen:

  HAZUDNAK REGGEL, DÉLBEN, ESTE !!!”
 • 60. kicsi ember 2008. szeptember 26. 14:55
  „A kurva életbe!Ennyi hülye beírást!Focisták!

  Már írtam DOLGOZZATOK a csapatért!!!
  Hol a pénzes befektető?????Azt ígértétek,hogy jön a kánaán!!!
  Hol van???? Nem pofázni kell,és mindenkit támadni!!!

  Mikor fogtok lapátot,kaszát,hogy tegyetek is valamit?

  NEM csak beszélni kell!!!!”
79 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Makón jólesett a borsodi

Újabb makói csoda a labdarúgó magyar kupában: az amatőrökből álló NB II-es csapat 2006 után ismét… Tovább olvasom