Délmagyar logó

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 13°C | 21°C Még több cikk.

Mérlegen a megye NB-s labdarúgócsapatai

Csongrád megye NB-s labdarúgócsapatai viszonylag nyugodton készülhetnek a következő szezonra. A másodosztályú Makó ugyan volt veszélyben is, ám végül magabiztosan hosszabbította meg tagságát az NB II-ben.
Az NB III Alföld csoportjában a HFC hosszú idő után lett újra dobogós – méghozzá második –, az Algyő néhány feleslegesen elhullajtott pont miatt lemaradt az éremről, míg a Csongrád a hat csoport utolsó előttijeinek összevetésében biztosította helyét a következő idényben is a ligában.

Makó FC

A labdarúgó NB II keleti csoportjában 11. helyen végzett Makó FC játékosainak nyári pihenője július 9-éig tart. Öthetes felkészülést követően a másodosztályú bajnokság augusztus 12-én rajtol. Az viszont még nem teljesen kristályosodott ki, hogy Kolozsvári János edző vezetésével kikkel vágnak neki a pontvadászatnak a zöld-sárgák.

– A héten folyamatosan tárgyalok a játékosokkal – árulta el Ménesi Gábor klubelnök. – Az már eldőlt, hogy Srdjan Szaveljev és Nyúl Gábor máshol folytatja pályafutását, de az is könnyen elképzelhető, hogy fiatal tehetségünk, Csák Zoltán az MTK korosztályos csapatába távozik, és az agárdi Sándor Károly Labdarúgó Akadémia lakója lesz. A vásárhelyi trióval már megegyeztem, Kovács Krisztián, Varga Róbert és Kis Krisztián is marad nálunk. A makóiakkal és a Szegedről átjárókkal majd csak ezután ülök le beszélgetni. A tárgyalások eredményétől is függ, hogy kiket igazolunk. Egy nevet azért mindenképp mondanék: mivel egykori házi gólkirályunk, Maróti Sándor hazajön az osztrák harmadosztályból, nagyon szeretnénk, ha nálunk folytatná.

Az igazolások után a klub első embere röviden értékelte az előző évadot:
– A lehetőségeinkhez mérten összességében megfelelőnek ítélem a csapat teljesítményét. Az őszünk gyengébben, a tavaszunk viszont már jobban sikerült, a kiesés réme úgy istenigazából nem fenyegetett bennünket.

Csongrádi Tiszapart SE

A 14 csapatos NB III Alföld csoportjában csak a Szarvast tudta megelőzni a Csongrádi Tiszapart SE. Mégis boldognak vallhatják magukat a játékosok, mivel a hat harmadosztályú csoportban volt két olyan 13. helyezett alakulat is, amely kevesebb pontot szerzett náluk, így bennmaradtak.

– Célunk az NB III-as tagságunk megőrzése volt, bár elismerem, hogy rezgett a léc, teljesítettük tervünket – nyilatkozta lapunknak Kiss István elnök. – Tanuló éven vagyunk túl, arra azért büszke vagyok, hogy senki felé nincs egyetlen fillér tartozásunk sem. Jövőre nyugodtabb évadot szeretnék.

A klub első embere azt is elmondta, a július 9-én kezdődő felkészülést is Marko Milosevics edző vezetésével kezdi el a gárda. Minden csapatrészben szeretnének egy-egy meghatározó játékost igazolni.

A kapus poszton és a középpályán már sikerrel jártak: leigazolták ugyanis Bíró Mihályt és Keller Józsefet a HFC- ből. Távozási szándékát senki sem jelentette be, így nem tűnik merész álomnak, hogy az előző idényhez képest erősebb összetételű Csongrád kezdje el augusztus 18-án az NB III-at.

HFC

Kiválóan szerepelt a Hódmezővásárhelyi FC a labdarúgó NB III Alföld csoportjában. Szűcsék a második helyen végeztek.

– Erőn felül teljesített a gárda, erre az ezüstéremre már nagyon régóta vártak a labdarúgás helyi kedvelői – nyilatkozta Rostás Károly, az együttes trénere. – Elégedett vagyok az egész kerettel, hiszen amit kértem, azt mindegyik játékos igyekezett maradéktalanul megcsinálni. Arra kaptam ígéretet, hogy az állomány megmarad, ám Keller és Bíró úgy döntött, Csongrádra igazol. Csatárunk, a csoport gólkirálya, Bernát kapós, ám ő megígérte, marad nálunk. Egyelőre még nem tudom, milyen kerettel kezdjük július 10-én a felkészülést, ám rengeteg tehetséges fiatal van a HFC-ben, ezért ha nem muszáj, nem igazolunk. Megkapják a lehetőséget, és ha élnek vele, nem kell megint tíz évet várni egy újabb dobogós helyezésre.

A szakember elmondta, azért is nagy eredmény ez az ezüst, mert a riválisokkal ellentétben az anyagi lehetőségeik korlátozottak.Az őszi második helyről az ötödikre csúszott vissza a labdarúgó NB III Alföld csoportjában az Algyő.

– A tavaszi játékosállomány figyelembevételével reális a helyezésünk – vélte Lóczi István, aki öt év után elköszönt a csapat kispadjától. – A meghatározó futballistákat nem tudtuk pótolni, sérülések és eltiltások miatt kevesen maradtunk. Kicsit hiányérzetem van a bajai meccs miatt, hiszen ha ott megtartjuk a 90. percben még meglévő előnyünket, akár a dobogóra is felfértünk volna. Ha a gárda egyben marad, akkor az új kollégával előre is léphet. Az itt töltött öt év alatt rengeteg jó történt velem, talán két szezon, a második és ez az utolsó volt nehezebb. Az algyői önkormányzat maximálisan teljesítette, amit lehetett. Remek sportembereket ismertem meg Krajzcár, Sümeghy, Kothencz, Krucsó személyében. Utóbbi kettő tavasszal is húzta a szekeret Vass, Pálinkó, Daróczi, Varga N. és Retek társaságában.
Állandó tudósítónk, a klub elnöke, Bakai László elmondta, az új edzővel, Tóth Ákossal július 16-án kezdi meg a munkát a gárda. Tóth L. és a kapus Tombácz biztos Algyőre igazol, tárgyalnak Fülöppel (Makó) és Brinszkyvel (Balástya), valamint szeretnék az algyői származásúakat, Gondát, Kozát, Sebőköt, Bodnárt hazacsábítani.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négy szegedi kenus az Eb-n

A spanyolországi Pontevedrában holnap rajtoló Európa-bajnokságon a Démász Szeged VE adja a magyar… Tovább olvasom