Délmagyar logó

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -3°C | 3°C Még több cikk.

Mérlegen Csongrád megye élcsapatai III.

Harmadik részéhez érkezett a Csongrád megyei élcsapatok értékelése. Ezúttal már egy kicsit előre is tekintünk, hiszen ezúttal a felkészülés kezdetéről, az új igazolásokról, a kemény munka részleteiről kérdeztük a szakvezetőket.
Harmadik részéhez érkezett a Csongrád megyei élcsapatok értékelése. Ezúttal már egy kicsit előre is tekintünk, hiszen ezúttal a felkészülés kezdetéről, az új igazolásokról, a kemény munka részleteiről kérdeztük a szakvezetőket. A HNKC már július 9-én, a Pick Szeged, a Ferroép-Szeged, a Hungerit-Szentes, a Floratom-Szeged július 23-án, a Németh Toll Makó július végén, a Szentesi VK július 30-án, a Szeged Beton augusztus 1-jén, a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli augusztus 6-án, a Szeviép-Szeged pedig augusztus közepén kezdi meg a felkészülést az új szezonra.

Pick Szeged

Május utolsó hétvégéje óta szabadságukat töltik a bajnok Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának tagjai. Vladan Matics edző tanítványai közel két hónapig, egészen Július 23-áig élvezhetik a vakációt. Aztán azonban elkezdődik a kemény munka, hiszen szeptember 8-án megkezdődik az új lebonyolítású bajnokság.

– Mivel elég nagy változáson megy át a csapat, ezért úgy döntöttünk, hogy most nem mennek a játékosok edzőtáborba. Inkább minden hétvégén egy-egy rangos tornán veszünk részt, hiszen sok az új játékos, akiket be kell építeni a csapatba – magyarázta a felkészülési programot Lele Ambrus, a Pick Szeged ügyvezető elnöke, majd a részletekbe is beavatott bennünket: – Két hét itthoni felkészülés után augusztus második hétvégéjén kupavédőként részt veszünk a szlovákiai Érsekújvár nyolccsapatos rendezvényén. Többek között ott találkozunk a Dunaferrel, az osztrák Linzzel és a szlovák juniorválogatottal is. A következő hét végén pedig már a szlovéniai Velenjében leszünk, ahol a nagy nemzetközi tornán a Silkeborggal, az Ivryvel, az RK Zágrábbal, a házigazda Gorenje Velenjével és a Koperrel leszünk egy társaságban.

Alig, hogy hazérkezünk, máris mehetünk Temesvárra, ahol a házigazdákon kívül a Partizan Belgrád, a Portland San Antonio, a házigazda Politechnika és mi mérjük össze erőnket. A felkészülésünket egy héttel a pontvadászat rajtja előtt Grenoble-ban zárjuk, ahol a házigazdákon kívül a francia Ivry és a Tremblay, a szlovén bajnok Celje, és mi veszünk részt.

Részleteiben már beszámoltunk arról, hogy milyen változáson ment keresztül a Pick Szeged kézilabdacsapata. Azonban még az érkezési és a távozási oldal együttesen nem jelent meg, ezért lehet most ez érdekes. Egészen biztosan nem láthatjuk a csapat mezében Mezei Richárdot, Berta Róbertet, Bakos Dávidot, Szente Gábort és Ilyés Ferencet. Ugyanakkor érkezik Luka Zvizej bal-, Valentin Ghionea jobbszélső, Adrian Petrea és Vladimir Osmajics balátlövő, Julian Stamate beálló és Dragan Marjanac kapus.

Floratom Szeged

Június 30-áig lehet elküldeni a nevezést a férfi asztalitenisz csapatbajnokság Extraligájára. A Floratom Szeged AC már jelezte indulási szándékát. A bajnoki hatodik helyezett Tisza-parti együttes egyébként július 23-án kezdi meg a harmadik bajnoki évre a felkészülését. A klubvezetés nagyon szeretné, ha minél több felkészülési mérkőzést játszana a gárda, ezért kutatja a lehetőségeket. A küzdelem az előzetes tervek szerint szeptember első hétvégéjén kezdődik.

– Az utóbbi napokban – bár nagyon sokan érdeklődtek a klubunk fogadóképessége iránt – úgy tűnik, hogy az eddigi csapaton, főleg anyagi okok miatt nem tudunk változtatni – mondta Tóth Tibor edző. Ezért a következő bajnoki évben is a szokásos trió Dudás Róbert, Kriston Zsolt, dr. Lukács Levente veszi fel a küzdelmet a Floratomban.

Hungerit-Szentes

A Hungerit-Top Cop Security- Szentesi VK női vízilabdacsapata július 23-án kezdi a bajnoki felkészülést.
– Az OB I előreláthatólag szeptember 22-én rajtol – közölte Kocsis István, a Hungerit edzője. – Természetesen szeretnénk tornákon edződni, a tervek szerint augusztus első hétvégéjén a ligeti uszodánkban bonyolítják le az olimpiai reménységek tornáját, ezen belül jó lenne felnőtt női viadalt rendezni. Ezen kívül szeptember első hetében hivatalosak vagyunk az ASI-Vasas fővárosi tornájára is. Ami az igazolásokat illeti, egyelőre nem nagyon tudok erről sokat mondani. Szerződtetni még senkit sem sikerült, pedig centerre, átlövőre és egy balkezes játékosra is szükség lenne. A keretből még senki sem írta alá az új szerződését, de Döme Nóra, Tóth Andrea és Molnár Anett kivételével a többiekkel szóban már sikerült megállapodni.

Szeged Beton

A Szeged Beton VE férfi vízilabdacsapatának játékosai csütörtöktől nyári szabadságra vonultak. A felkészülést augusztus 1-jén kezdik el.
– A bajnokság szeptember végén rajtol, de előtte két héttel már a Magyar Kupában csatázunk – informálta lapunkat Juhász György szakosztály igazgató. – Szeretnénk mindkét fronton jól szerepelni, nem beszélve a később induló LEN-kupáról. Nagy terveket szövögetünk, épp ezért a felkészülés igencsak hangsúlyos. Szeptember első napjaiban megrendezzük az immár hagyományos Hídépítő-kupa felkészülési tornánkat, majd a viadal után azonnal Genova környékére megyünk edzőtáborba.

A sportvezető beszélt a szurkolókat leginkább foglalkoztató kérdésről, a játékosvándorlásról is.
– Az olimpiai és világbajnok Varga Tamást az olasz Chiavariból, míg egykori játékosunkat, Weszelovszky Lászlót a szintén itáliai Camogliból szerződtettük. Előbbi három, utóbbi két évre írt alá. A BVSC-ből érkezett balkezes, Balatoni Máté egy esztendőre lett a miénk, míg a Fradiból igazolt kapus, Németh Zsolt kettőre. Egy centerre még szükségünk van, a hét elején talán már meg is tudjuk nevezni. A távozók listáján öt név szerepel: Tóth László, Milan Szamardzsics, Barát Ferenc, Mészáros István és Plézer János.

Szeviép-Szeged

A Szeviép-Szeged NB I A csoportos női kosárlabdacsapata megérdemelt pihenőjét tölti. A bajnoki bronzérmes, és Magyar Kupa-ezüstérmes együttes remek szezont tudhat maga mögött. A nyári felkészülésről, az erősítésről, a bajnoki rajtról Domokos Mihály ügyvezető számol be.

– A játékosok augusztus közepéig kaptak szabadságot, tizedike környékén lesz az első edzés. Az új edző, Fodor Péter mindenkinek előírt mozgást a szabadság idejére. Hat-nyolc edzőmérkőzést szeretnénk majd játszani az októberi bajnoki rajtig. Az is biztos, hogy részt veszünk a szokások Bogép-kupán. A válogatott játékosok nem állnak le, Fürész, Kajdacsi, Tomova, Vrancseva tagjai az Európa-bajnoki selejtezőre készülő csapatoknak. Egyelőre Kovács Krisztával, a Diósgyőr bedobójával egyeztünk meg, de vannak még kiszemelt játékosok. Főként olyanok, akik a tanulás mellett szeretnének nálunk játszani. Három távozónk van: Mészáros befejezte a játékot, Pungor Kriszta Ceglédre igazolt, míg Izsák tanulmányai miatt Budapesten, a Vasas-Csata DSKB-ban folytatja a pályafutását. A bajnokság október 22-én rajtol. A FIBA Európa-kupa sorsolását, amelyben természetesen rajthoz állunk, augusztus 5-én tartják Münchenben. Egyelőre így állunk, és nagyon reménykedünk abban, hogy a következő szezonban is sok örömet szerzünk a szurkolóinknak.

HNKC

A HNKC SE NB I-es női kézilabdacsapata július 9-én kezdi meg a felkészülést a 2007/2008- as bajnokságra, megváltozott, kicserélődött kerettel. Érkezett Vásárhelyre Nagy Renáta (Dunaferr), Vörös Henrietta, Borbély Zsanett, Koroknai Viktória (utóbbi három Kiskunhalas), és az edző, Rapatyi Tamás (Békéscsaba), míg az eddig kölcsönben lévő Gerstmár Renátával és Takács Dusmátával kétéves szerződést kötött a klub. A tréner Kiss Szilárd Dunaújvárosba távozott, a beállós Mayer Szabina visszatért Győrbe, a jobbszélső Tatjana Sztupakova pedig hazájába, Ukrajnába. Nem tagja a keretnek Scholtz Andrea, Mucsi Zsuzsanna, Ancsin Tímea, Fauszt Éva, Raffai Kata és Gagyi Erika.

– Edzőmeccseket tervezünk, előkészületi tornákon is részt veszünk majd – mondta Antós István klubelnök –, de hogy mennyi találkozót játszunk a szeptember 2-i rajtig, illetve milyen erőfelmérőkön veszünk részt – Nagybányára és Kolozsvárra is invitálnak –, azt az új edző, Rapatyi Tamás dönti majd el. Saját tornánk megrendezése attól függ, hogy miként illeszthető a felkészülési programba, az is elképzelhető, hogy az őszi hónapokban, a bajnoki szünetben bonyolítjuk le.

Németh Toll Makó

A Németh Toll Makó női kézilabdacsapata búcsúzott az élvonaltól, és az együttes szinte elemeire hullott. A keret július végén kezdi meg a felkészülést – az NB II-re.
– Anyagi okok miatt döntöttünk úgy, hogy nem az NB I/B-ben, hanem a sportág harmadik vonalában indulunk – közölte György Ferenc, az egyesület elnöke. – Az utazás többe kerülne, mint az élvonalban, arról nem is beszélve, hogy a játékosállomány is alkalmatlan lenne a másodosztályú küzdelmekre. Hogy kik távoztak? Egyszerűbb felsorolni azokat, akik maradtak: Klembucz Mónika, Baunok Bernadett, Erdei Erika, Kürti Petronella és Nagy Szidónia. Ők szerepeltek NB I-es mérkőzéseken, és kiegészülnek majd a fiatal sajátnevelésű játékosokkal. A rajtig természetesen játszunk edzőmeccseket, pontos időponttal még nem szolgálhatok, az NB II-ben pedig szeretnénk stabil együttessé válni.
Lévai Zsófia a Cornexiben, Csendes Edit a Kiskunhalasban folytatja, míg a kapus Szabó Krisztina – információink szerint – befejezi pályafutását.

Bodrogi Bau-Vásárhelyi Kosársuli

A Bodrogi Bau-Vásárhelyi Kosársuli játékosai ezen a héten még levezető edzéseken vettek részt, a klubvezetés pedig már javában tervezgeti a következő idényt.
– A felkészülésünk az új szezonra augusztus 6-án kezdődik, és szeptember közepéig komolyabb edzőmérkőzés nélkül zajlik majd – mondta dr. Elek András, a vásárhelyiek elnöke. – Reményeink szerint a jelenlegi kerettel vághatunk neki az új bajnokságnak, természetesen Brooksra és Freemanre is számítunk. Elsősorban az ötös poszton szorulunk erősítésre, de gőzerővel dolgozunk egy szélesebb szponzori kör kialakításán is. Persze az előző évadhoz hasonlóan továbbra is tartjuk magunkat az „addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér" elvünkhöz.

Ferroép-Szeged

Igazából nem is álltak le a Ferroép-Szeged férfi tekései. Hiszen a játékosok hetente egyszer fakultatív jelleggel tréningeznek az újszegedi teke- és bowlingcentrumban.
– A felkészülés hivatalos kezdete július 23., majd ezt követően egyhetes kunfehértói edzőtábor következik. Augusztus 4-én idegenben a Kunfehértóval, 11-én pedig hazai pályán a BKV Előrével játszunk edzőmérkőzést. Az első komoly feladat augusztus 17–19. között a szlovákiai Podbrezován következik, mégpedig egy világranglista-verseny. Egyelőre még én irányítom a szakmai munkát, ám folyamatosan keressük azt a szakembert, aki majd edzője lesz a gárdának. A keretben történtek változások: hozzánk igazolt Mosonmagyaróvárról a 31 éves Lamperth Péter, aki tagja volt 2005-ben a vb-második válogatottnak, valamint az ausztriai Deutschkreutzból a 36 éves Kovács Antal. Zapletán Zsombort megkereste az olasz Neumarkt, az ő ügye még nem rendeződött – sorolta a terveket és a változásokat Karsai Ferenc, a Ferroép-Szeged elnöke.

Szentesi VK

A Szentesi VK férfi vízilabdacsapatának játékosai csak hétfőn vonulnak nyári szabadságra.
– A felkészülést július 30-án kezdjük – ismertette a programot Berki András edző. – A szeptember végi bajnoki rajt előtt két tornán szeretnénk részt venni, a hazai rendezésű hagyományos MÉH-kupán, valamint a szolnokin. Az átigazolási hírekben egyelőre nem tudok nevekkel szolgálni. Tárgyalásban állunk egy fővárosi, illetve egy vidéki pólóssal, de még minden képlékeny. Annyit azért elárulhatok, mindkettővel erősödnénk. Az eddigi keret gyakorlatilag változatlan marad, csak Vígh Róbert és Németh Dániel nem adott még választ arra a kérdésre, hogy a következő évadban is nálunk képzeli-e el a pályafutását.

Készítették: Imre Péter, Mádi József, Méhes Gábor, Süli József, Süli Róbert, Szélpál László, Schmidt Andrea, Vidovics Ferenc

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszületett Nagy Debora és Storcz Katica

Nagy Debora és Storcz Katica szerda délután néhány óra eltéréssel született. Az érdeklődést… Tovább olvasom