Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Mészáros Dóra: Rozette meghalna értem a pályán

– Leírhatatlan élmény, amikor az ember, lova hátán repül a levegőben – vallja Mészáros Dóra, aki a közelmúltban a fedett pályás döntőn, amatőr kategóriában Magyar Országos Bajnok lett.
Rozette-T nevű holsteini kancájával a verseny mindhárom napján hibátlanul vette az 1 méter 25 centis akadályokat, így Mészáros Dóra március közepén a fedett pályás döntőn országos bajnok lett. A Szegedi Tudományegyetem harmadéves orvostanhallgatója hét éve lovagol – tanulmányai mellett, szabadidejében edz, immáron barátja, Lukács Lóránd irányítása alatt, aki korábban versenyszerűen sportolt.

Mészáros Dóra: Rozette meghalna értem a pályán (galéria)

Dóra mindössze fél év alatt jutott el olyan szintre, hogy elindulhatott első versenyén. Lovával jól összeszokott párost alkotnak, ahogyan Dóra fogalmazott, Rozette meghalna érte a pályán. A versenyeken mindent megtesz azért, hogy segítse őt. Szerinte rengeteg munka és törődés eredménye az, hogy ilyen kapcsolat alakuljon ki ló és lovas között. Dóra minden nap kimegy a lovardába.

– Az istálló ablakából nyerít, ha meghallja, hogy jövök. Iszonyatosan hálás, és rengeteg szeretetet ad. Apró mozdulataiból tudom már, hogy mit szeretne mondani nekem. Amikor hozzám került, rettenetesen zárkózott volt, szinte hozzá sem lehetett érni. Nem hagyta, hogy kifésüljem a sörényét. Mára elválaszthatatlanok lettünk. Mi emberek, rengeteget tanulhatunk a lovaktól az alázatról. Megtanulunk kompromisszum késznek lenni. Csodálatos dolog terepen vágtázni vele az erdők mellett. Lelki feltöltődés és szellemi megtisztulás egyben. Rengeteg munka van a mögött, hogy az ember versenyeken is induljon. Szinte megszállottnak kell lenni. Én mindig azt mondom, hogy szerelmes vagyok a sportba. A pályán alig töltünk el néhány percet azért a leírhatatlan élményért, melyet azok a pillanatok adnak, amikor az ember lova hátán repül a levegőben – mondta Mészáros Dóra.

Olvasóink írták

  • 1. furioso 2013. május 24. 06:49
    „Hány bőrt húznak még le erről a témáról?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra itt a SáRa-kupa

Folytatódik pénteken a SáRa-kupa, azaz a szegedi Ságvári- és a Radnóti-gimnázium sportversengése. Tovább olvasom