Délmagyar logó

2017. 01. 21. szombat - Ágnes -11°C | 0°C Még több cikk.

Mészáros Györgyöt választották a Szentesi VK elnökének

Nyáron tartotta a Szentesi Vízilabda Klub az évi rendes közgyűlését, melyen Beleon Zsolt lemondott tisztségéről. Pár hónapig még ő vitte tovább az ügyeket, majd október első napjaiban vált ismertté, hogy Mészáros György lett a klub új első embere.
A Pendola Szentes Kft. ügyvezetője, Mészáros György gyermeke révén került közelebbi kapcsolatba a pólóval. Évekkel ezelőtt a Szentesben játszott a lánya, mostanság pedig a Hódmezővásárhelyi VSC csapatát erősíti.

– Még csak tíz napja választottak az elnökség élére, de már most azon munkálkodom, hogy miként lehetne az utánpótlásnál folyó munkát még hatékonyabbá tenni – magyarázta az elnök. – Nem titok, nem dúskálunk az anyagiakban, ezért is kell elsősorban a saját tehetségeinkre építeni, a munkájukat, fejlődésüket segíteni, előtérbe helyezni. Éves szinten 40-44 millió forint körüli összegből gazdálkodunk, amelybe nemcsak az élvonalbeli két felnőttcsapat, hanem az összes utánpótlásgárda is beletartozik.

Mészáros György úgy gondolja, nem csak elmondásokból kell értesülnie a klubot érintő kérdésekről, gondokról, úgy van vele, elsősorban saját szemének és fülének hisz.

Mészáros György fontosnak tartja az utánpótlás-nevelést. Fotó: Vidovics Ferenc
Mészáros György fontosnak tartja az utánpótlás-nevelést.
Fotó: Vidovics Ferenc

– Amikor csak tehetem, amikor időm engedi, kilátogatok az edzésekre, elmegyek a mérkőzésekre, idegenbe is, vagy ha ez nem sikerül, az indulásnál ott vagyok, beszélgetek a játékosokkal.
A klub új első embere az elnökség létszámát hétről tizenegy fősre bővítette, melybe szponzoroknak, illetve képviselőiknek, valamint szakmabelieknek is jutott hely.

– Ezenkívül is vannak ötleteim, megvalósításra váró terveim. Mivel rengeteg csapatunk, játékosunk van, elengedhetetlen a vízfelület növelése. Távlati célok között szerepel egy fedett uszoda építtetése, amelyben rangosabb kupákat, televíziós meccseket rendezhetnénk.
Amióta kinevezték a Szentesi VK elnökének, a két OB I-es gárda, a Hungerit MetalCom és a Bodrogi Bau sem nyert még mérkőzést.

– Ha azt gondolja, hogy ettől bosszús vagyok, akkor téved. Bár az tény, titkon reménykedtem benne, hogy a férfiak pontot szereznek Fehérváron, a nők pedig legyőzik az Újpestet. Amúgy Vass Sándor együttesétől ebben az évadban bennmaradást, dr. Tóth Gyula lányaitól pedig dobogós helyezést várok. Utóbbiak esetében azt is mondhatnám, ez kötelező, a negyedik helyet már kudarcként értékelném – zárta mondandóját a sportvezető.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bán másként képzelte

– Nem edzősködöm – mondta Bán Sándor, akivel a nyáron a Tmax-SZUE nem hosszabbított… Tovább olvasom