Délmagyar logó

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 20°C | 34°C Még több cikk.

Mészáros kell a HPQ-nak

A HPQ-Szeged férfi röplabdacsapata három évvel ezelőtt jutott fel az Extraligába. Az első évadban 4., a másodikban 7. lett, most viszont csak a 9–11. hely egyikét szerezheti meg. Mindezek ellenére a klub igényt tart Mészáros Péter vezetőedző további munkájára, ő viszont még nem döntött.
– A 9–11. helyért zajló rájátszásban ugyan még vár négy találkozó a HPQ-Szegedre, de az már most kijelenthető, hogy a csapat elmaradt a várakozástól. A gyenge szereplésnek mik voltak az okai?
– A számok, a tények önmagukért beszélnek, természetesen én is kudarcként élem meg az Extraligából való kiesésünket. De... Az elmúlt augusztusban, amikor elkezdtük a srácokkal a közös munkát, még 15 játékossal számolhattam. Mindössze két és fél hónap múlva viszont ez a szám redukálódott 8–10 főre. Elfogytunk. Volt, amikor a délelőtti tréningen mindössze két játékosnak tartottam edzést... Rengeteg sérülés, betegség nehezítette a munkát, arról nem beszélve, hogy többen idény közben határoztak úgy, nem jönnek többet. Így azért egy kicsit más megvilágítást kap a haloványabb produktum.

– Játékosként több mint százszor szerepelt a válogatottban, tízszer nyert bajnokságot, 11-szer magyar kupát, és edzőként is akasztottak már a nyakába aranyérmet. Most jó esetben a 9. lesz a HPQ-Szegeddel. Sikerorientált emberként hogyan élte, éli meg a kudarcot?
– Elképzelheti. Majdnem beleőrültem. Lelkileg nem volt könnyű feldolgozni a történteket. Ott maradtam 8–10 játékossal, abból három alig múlt serdülőkorú. Még cserélni sem tudtam. Kínomban, na meg persze muszájból fogtam magam, és 43 évesen én is szerelést húztam.

Mészáros még vacillál, maradjon-e a csapat élén. Fotó: Schmidt Andrea
Mészáros még vacillál, maradjon-e a csapat élén.
Fotó: Schmidt Andrea

– Év közben nem volt arra lehetőség, hogy igazoljanak?
– De, csak éppen nem volt rá anyagi fedezetünk. A határtól nem messze élő két szerbiai játékossal már mindenben megállapodtunk, a pénzük felét valahogy ki is gazdálkodtuk, de a másik részre képtelenek voltunk szponzort találni. Szegény ember azzal főz, amije van. Ez is az egyik ok, hogy csak a 9. helyért folytathatjuk.

– A vezetők nem az ön nyakába varrják a gyenge szereplést, kijelentették, elégedettek a munkájával, önnel képzelik el a jövőt. Marad?
– Bevallom, jólesik, hízelgő, hogy ragaszkodnak hozzám, látják, hogy a fiatalok mennyit fejlődtek, a város is szép, de ez még kevés a boldoguláshoz. Szívesen folytatnám az elkezdett munkát, de ebben a pillanatban még nem tudok határozni. Amennyiben nem változik semmi, akkor nem sok értelmét látom a közös munkának. Mert jöhet ide nálam 26-szor jobb edző, ő sem tudna nyolc emberrel csodát művelni. 

Olvasóink írták

  • 1. fxtrader 2011. március 31. 14:32
    „Péter, Csíkos Gabit vissza, Petheő Gabit vissza, Mészáros Dömét kérd meg hogy a kedvedért jöjjön be Domaszékről mert ott lakik és te is húzz szerelést és kész fél profi csapat...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Veteránrajt kispályán

Ismét megrendezik Szegeden a Kisstadion három műfüves pályáján a Török György 2011 tavaszi veterán… Tovább olvasom