Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Mészárosné: a bronzérem hatalmas meglepetés, egy kisebb csodával ér fel

Kosárlabda, Kecskemét - Hatalmas bravúrral bronzérmet nyert a magyar válogatott a csehországi U17-es női kosárlabda-világbajnokságon. A nemzeti együttes szereplése minden várakozást felülmúlt. A csapat szövetségi edzőjével, egyben a Szeged KE trénerével, Mészárosné Kovács Andreával beszéltünk a sikerről.
– Tavaly Eb-bronzot nyert ugyanezzel a korosztállyal. Milyen esélyekkel utaztak Csehországba?

– Elvárás nem volt a lányokkal szemben, hiszen egy világbajnokságon kiszámíthatatlanok az erőviszonyok. A cél az volt, hogy a legjobb nyolc közé bejussunk, aztán persze amikor ez sikerült, mertünk előrébb is tervezni. Mindent összevetve a bronzérem hatalmas meglepetés, egy kisebb csodával ér fel. Az addig vezető úton a csoportban legyőztük Dél-Koreát, Csehországot és Kanadát, utóbbi kettőt hosszabbítás után, majd a 16 között Egyiptomot, a negyeddöntőben pedig Japánt. Az USA ellen kikaptunk az elődöntőben, a bronzmeccsen viszont megint sikerült felülmúlni a hazaiakat.

Mészárosné Kovács Andreával beszéltünk a sikerről. Fotó: DM
Mészárosné Kovács Andreával beszéltünk a sikerről. Fotó: DM

– Harmadik éve dolgozik a csapattal. Mitől ilyen jók a 16–17 éves lányaink?

– Rendkívül motiváltak, és a tavalyi Eb-bronz óta is sokat fejlődtek. Fontos, hogy többen is a felnőttek között játszanak: Weninger Virág, Dubei Debóra, Aho Nina, Kiss Virág vagy éppen Kuttor Enikő is az A csoportban bizonyíthat hétről hétre, és ez meg is látszik rajtuk. Nem véletlen, hogy Dubei Debórát és Kiss Virágot a vb álomcsapatába is beválasztották.

– Pihenésre azért jut idő a nyáron?

– Nem nagyon. A vb után egy napot voltam Szegeden, jelenleg az U18-as csapattal készülünk Kecskeméten, amelynek szintén én vagyok az edzője, és átfedés is van a két keret között. Ma Temesvárra utazunk, majd csütörtökön megkezdődik az Európa-bajnokság ennek a korosztálynak. Közben persze a Szeged KE-re is figyelek, a játékosok hamarosan megkapják az egyéni edzésprogramjukat, augusztus második felétől pedig elkezdünk készülni a másodosztályú bajnoki évadra.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Grappling: jó úton járnak a fiatalok

Az már eddig is nyilvánvaló volt, hogy Szegeden komolyan veszik a küzdősportokat. Tovább olvasom