Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 24°C Még több cikk.

Mexikói kaland Fürdökkel

Az EDF DÉMÁSZ-Szeged kétszeres Európa-bajnok, 2000-ben olimpiai tartalék kenusa, Fürdök Gábor (40) Mexikóban folytatja edzői pályafutását.
Hirtelen történt minden. Az EDF DÉMÁSZ-Szeged decemberi évzáróján, amelyet az Agórában tartott az egyesület, még külön elismerést kapott Fürdök Gábor a gyerekekkel elvégzett, elsősorban toborzó jellegű munkájáért. A kezdő kenusok csillogó szemmel figyelték, amint az egykori kétszeres Európa-bajnok kenus átveszi a díjat. Aztán az előző hét szerdán bejelentette, Mexikóban folytatja tovább az edzői pályafutását, csütörtökön elbúcsúzott a tanítványoktól, pénteken a barátoktól, vasárnap pedig elutazott a közép-amerikai országba.

Elbúcsúzott a szegedi tanítványoktól. Fürdök Gábor Mexikóban folytatja a munkát. Fotó: Karnok Csaba
Elbúcsúzott a szegedi tanítványoktól. Fürdök Gábor Mexikóban folytatja a munkát. Fotó: Karnok Csaba


– A mexikói szövetség kenus edzőt keresett, hiszen megüresedett ez az állás. Mindezzel párhuzamosan a szegedi klub egykori versenyzője, a jelenleg győri színekben szereplő Douchev-Janics Natasa a férjével együtt már egy ideje itt van. Készülnek, mellette segítik a kajakosokat. Natasa ismer, tudja, hogy régóta dolgozom a sportban, sok nagynevű edzővel és kenussal edzettem együtt, rengeteg a tapasztalatom, így beajánlott a mexikóiaknak, akik megkerestek, én pedig elvállaltam a feladatot. A mexikói olimpiai bizottság alkalmazásában határozatlan időre szól a szerződésem a válogatott edzőjeként. A váltás nagyon nehéz volt mind a család, mind a gyerekek, mind az egyesület szempontjából. Második napja vagyok Mexico Cityben, itt is csak tíz napot maradok, aztán irány a tengerpart, majd egy magaslati edzőtábor után megyünk Magyarországra. Kisebb megszakításokkal a nyáron végig otthon leszünk, májusban pedig a Maty-éren edzőtáborozunk. Korai bármit is mondani az itteni viszonyokról, mert még nem ismerem, nem ismerhetem. Egyenlőre azonban jól érzem magam – nyilatkozta lapunknak Fürdök Gábor.

Fürdök feladata az ifjúsági, U23-as és felnőtt mexikói kenusok felkészítése lesz.

Vélemények

Fürdök Gábor távozásáról megkérdeztük a szegedi klub két vezetőjét.
Sík Mártonszakmai igazgató az egyesület honlapján többek között így nyilatkozott: – Nagyon rosszul érint minket, hogy Gábor elhagyja a klubot. Tudtunk róla, hogy van egy külföldi ajánlata, hiszen korábban már említette. Néhány nappal ezelőtt pedig jelezte, hogy meghozta a döntését, és nem folytatja a munkáját. Csalódottak vagyunk, mert hosszú távon számítottunk rá. Fontos láncszeme volt a szakmai stábnak, remek munkát végzett a csoportjával. Nagyon elégedett voltunk vele, és a tanítványai is szerették. Mi azt szerettük volna, ha az edzői kvalitásai Szegeden teljesednek ki, ő azonban másképp határozott, de a döntését maximálisan tiszteletben tartjuk.

Petrovics Kálmán klubigazgató: – Már megtaláltuk Fürdök utódját: a klubhoz kötődő Seller László tart heti háromszor edzést a fiataloknak, míg a további egy tréninget Boldizsár Gáspár vezényli le. A pályafutása végéhez közeledve Fürdök Gabit már úgy építettük fel, hogy segített Vajda Attila felkészítésében, miközben az edzői pályáját is elkezdhette. Nagy létszámú csoportot épített ki Gábor az elmúlt időszakban, ezért fájó, hogy elment Mexikóba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyei futballhírek

Közel harminc év után vonul vissza a nagypályás futballtól Ács Sándor, toborzót hirdet a Szeged 2011… Tovább olvasom