Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Mezei jelenlétével ösztönözte győzelemre csapatát

Mezei Richárd, az aktív játékot nyáron befejező kézilabdás a közelmúltban szakmai tanácsadó szerepet vállalt az NB I B-s Kiskunfélegyházánál. Szombaton a Bács megyei együttes makói vendégszereplését a volt válogatottal néztük végig.
A mérkőzés előtt húsz perccel hiába pásztáztuk a lelátót, a kiskunfélegyházi kispadot, Mezei Richárdot nem láttuk. A rangadónak kikiáltott ütközet előtt Avar György felmutatott a lelátó sarkára, ahol az utolsó előtti sor szélén ott ült fiával, Bendegúzzal és Koska Ferenccel, az ismert Pick-drukkerrel.

– Ismerkedem a csapattal, hiszen nem olyan régen vállaltam el a szakmai vezetését – fogadott bennünket a Pick volt csapatkapitánya. Majd arról beszélt, hogy Lajosmizsén látta a Félegyházát először tornán. Tulajdonképpen nem is szakmai tanácsokat ad, annál inkább szeretne egy jól felépített klubot kialakítani. Éppen ezért ebben a bajnokságban még nincs is különösebb elvárás a csapattal szemben. „Sikerüljön minél előrébb végezni" – jelentette ki a volt válogatott kézilabdázó.

– Most is a Makót tartom esélyesebbnek a győzelemre. Bár ezért a kijelentésemért Félegyházán megköveznek – súgta a főállásban szegedi sportigazgató. Félegyházán azért nem teljesen közömbösek az eredmények iránt, hiszen négy volt NB I-es játékos, Köteles, Csermák, Pásztor, Dobos L. erősíti a Bács megyeieket.

Makó KC–Kiskunfélegyháza 28–32 (15–16)
Makó, 200 néző. Makó KC: NAGY Z. – DOMBEGYHÁZI 7, Major 2, Simon 2, Szabó P., MINIK 11, Avar 2. Csere: Avramov (kapus), Madár 2, Csapó, Czegle, Sándor 2, Vörös A. Edző: Vörös Árpád. 

– Egyébként Rapi Róbert edző munkájába szakmailag nem szeretnék beleszólni, s eddig ez nem is történt meg. Inkább a beszélgetést és a látottak kiértékelését tartom fontosnak. Nekünk a jövőt kell megcéloznunk. Egyébként nekem az első diplomám éppen a kézilabda szakedzői volt – magyarázta a beálló, akinek egyelőre nem hiányzik a játék.

Mezei Richárd a mérkőzés elején még kissé szófukar volt, ahogyan egyre biztosabbá vált csapata győzelme, úgy eredt meg a nyelve is.
– A két 11-es alibizik – mondta az egyik rossz megoldás után. – Nézzétek, milyen gyors a negyvenéves Pásztor Öcsi! A fiatalok is példát vehetnének róla küzdőszellemből.
– Bravó, Zolika, velünk vagy – jelentette ki, amikor Nagy Zoli kapusról a labda a saját kapujába pattant.
– Látod, milyenek ezek a játékosok? Ha az előbb belőjük, akkor most hárommal megyünk. Most meg csak egy (27–26) a különbség.

Már csupán két perc volt hátra, a Félegyháza 29–27-re vezetett, ismét megszólalt Mezei: „Most kéne kikérni az egy percet, hogy ezzel is időt nyerjünk. De látod, Robi nem érzi még ezeket a finomságokat."
A Félegyháza végül 32–28-ra bizonyult jobbnak, és Mezei Ricsinek is gratuláltunk csapata sikeréhez.

– Ez nem az én dicsőségem, de hazudnék, ha azt mondanám, nem örülök annak, hogy a megerősödött Makó otthonában is nyerni tudtunk – hárította el a gratulációt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pick-blama Debrecenben

A Budapest Bank férfi kézilabda liga negyedik fordulójában meglepetésre elszenvedte első vereségét a… Tovább olvasom