Délmagyar logó

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos 1°C | 4°C Még több cikk.

Mezei Richárd a csúcson távozik

Mezei Richárd, a Pick Kézilabda Zrt. vezérigazgatója három év után távozik az EHF-kupa-győztes csapattól. A sportvezető tegnap délután az újszegedi Gellért Szabadidőközpontban, a csapat záró összejövetelén közölte, hogy a csúcson szeretné abbahagyni a munkát.
Taps, mosoly, jó idő, szóval minden jó, amire valójában az ember vágyik – ez jellemezte a vasárnap délutánt az újszegedi Gellért Szabadidőközpontban, ahol immár hagyományosan a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata tartotta a záró összejövetelét.

A buli vége azonban váratlan bejelentést hozott. Mezei Richárd, a Pick Kézilabda Zrt. vezérigazgatója zárta a kis ünnepséget. Mindenki arra számított, hogy mint az előtte szólók, az EHF-kupa-győzelemről, a szép idényről beszél majd. A második mondat után azonban egyre gyanúsabb lett a dolog, Mezei nem is sokat köntörfalazott: „2007-ben egy csodás tálat emeltem a magasba, bajnok lett a Pick Szeged. Ekkor a csúcson hagytam abba az aktív játékot. Most vezetőként is ezt teszem, megnyertük az EHF-kupát, az idény végén távozom. A csúcson szállok ki, nem mondom, hogy örökre, de nem dolgozom most tovább. Párommal második gyermekünket várjuk, az egyik családtagom beteg, így szeretnék velük többet együtt lenni" – szólt a megjelentekhez Mezei.

Csend lett a nagy sátorban. Egyre nehezebben tudott beszélni az egykori kőkemény beállós, könnybe lábadt a szeme. „Mi van?" – kérdezték egymástól az emberek. Az élet már csak ilyen, képes furcsa és váratlan dolgokra.

Mezei Richárd a csúcson távozik. Fitó: Schmidt Andrea (galéria)

Egyelőre nincs utódja Mezei Richárdnak. A klub felépítése mindenképpen átalakul, így napok múlva alakul ki a felállás. „Csak köszönettel tartozunk Mezei Richárdnak, aki játékos-pályafutása után sportvezetőként is sikerre vezette a Pick Szegedet" – nyilatkozta Szűcs Ernő Péter, a Pick Kézilabda Zrt. igazgatóság elnöke.

A váratlan bejelentés előtt a buli játszotta a főszerepet. Jonas Larholmbarátnőjével, illetve a masszőr Süli Lászlóval teniszezett, a mi „Dzsonink" nem bánt rosszul az ütővel, igaz, Borgtól vagy éppen Edbergtől leshetett el pár dolgot. Ezután Lékó Péter sakkozott Juan Carlos Pastorral, majd Vadkerti Attilával és Zubai Szabolccsal. Az eredmény nem lehetett kérdés, bár Vadkertiék mindent bevetettek, hogy nyerjenek.

A főzőverseny remekül sikerült, igazán kitűnő étkek rotyogtak a bográcsokban. A hat távozó játékos, Nikola Prce, Marko Laszica, Kekezovics Marinko, Jonas Larholm, Czina József és Mikler Roland egy gyönyörű üvegplasztikát vehetett át. Ezután a csapatkapitány, Vadkerti Attila átadta Kóti Zoltánnak, a Lapcom Zrt. kiadóigazgatójának az 50 ezer forintot, amit a rákbeteg Deák Tomi megsegítésre ajánlott fel a csapat. A Pick-kapitány a Veszprém női együttese által aláírt mezt kapta meg. Kóti Zoltán ezután 100 darab Pick- posztert adott át, amely a hétfői áruspéldányokban jelenik meg. Buli volt, jó volt, ezt még egy jó filmrendező sem tudta volna így megkomponálni, mert volt benne minden. Happy, meg end.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kajak-kenu: jól sikerült a hétvége

Húsz érmet nyertek a legjobb magyar kajakosok és kenusok a szegedi Maty-éren rendezett világkupán. Tovább olvasom