Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 1°C Még több cikk.

Mezei Richárd: tovább az úton!

Szeged - Miközben a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata a vasárnapi hazai Kielce elleni BL-meccsre készül, addig a klub vezetői sem tétlenkednek. Vadkerti Attilával (3 év), Zubai Szabolccsal (3 év), és Ancsin Gáborral (2+1 év) hosszabbították meg a június 30-án lejáró szerződését. Mezei Richárddal, a Pick Kézilabda Zrt. vezérigazgatójával beszélgettünk.
– Három magyar válogatott játékossal sikerült megállapodniuk a szerződés hosszabbításáról. Könnyen ment a egyezkedés?
– Egy hosszú folyamat végeredménye, hogy marad Vadkerti Attila, Zubai Szabolcs és Ancsin Gábor is a Pick Szeged játékosa. Azt gondolom, a megállapodás könnyen ment a játékosokkal, hiszen Vadkerti Attila csak itt játszott, és itt szeretné a pályafutását is befejezni. Zubai Szabolcs is régóta a csapat tagja, és alapembere, jól érzi magát Szegeden, és ő is hosszú távon számol velünk, ahogyan mi is vele. Ancsin Gábor még mindig nagyon fiatal, nagy érték, a jövő embere. Mindhárom játékosnak voltak komoly ajánlatai, de a stabilitás, a szponzori háttér, a szurkolóink és a város szépsége maradásra bírta őket, fel sem merült bennük komolyan, hogy váltsanak.

– A stabilitást említi, ez a mai világban nagy kincs!
– Messziről indultunk, haladunk azon az úton, amelyet kitűztünk, és ez nemcsak a felnőttcsapatra, hanem az utánpótlásra is vonatkozik. Célunk volt, hogy egy magyar mag alkossa a csapat gerincét, és ezek a kézilabdások mind a magyar válogatott tagjai, éppen ezért nagy dolog, hogy sikerült őket megtartani.


Mezei a jövőt tervezi: három válogatott már hosszabbított. Fotók: Schmidt Andrea
Mezei (balról) a jövőt tervezi: három válogatott már hosszabbított.
Fotó: Schmidt Andrea

– Új játékosok? Az elmúlt időszakban repkedtek a nevek különböző helyeken!

– Ez természetes, ilyenkor mindenki találgat, „a jól értesültek" pedig bedobják a neveket, néha úgy, hogy nem sok valóságalapja van. Az nem titok, hogy rengeteg menedzserirodával vagyunk kapcsolatban, és nagy a merítési lehetőség, de szeretnénk olyan játékosokat szerződtetni, akik minőséget képviselnek.

– Pastor edzőnek van beleszólása?
– Abszolút! Vele egyeztetünk, és döntünk arról, hogy kit szerződtessünk.

– Mikorra alakulhat ki a végleges keret?
– Azt gondolom, április végére minden eldőlhet.

– Hihetetlen az érdeklődés a Kielce elleni meccsre, ez mindenképpen örömteli!
– Ennek szívből örülünk, és egy kicsit retroérzésem is van, hiszen régen volt már ekkora kézilabdaláz a városban. Ez a jegyértékesítésben is megmutatkozott, hiszen a csarnokban el sem kezdtük árulni a jegyeket, és már csak pár száz darab van, ezért arra szeretnénk mindenkit kérni, hogy a mai napon próbálják a belépőiket megvásárolni, mert pénteken már lehet, hogy nem lesz.

Ők már szerencsések. A jegyesek, illetve a háttérben a még belépőre várók. Fotó: Frank Yvette
Ők már szerencsések. A jegyesek, illetve a háttérben a még belépőre várók.
Fotó: Frank Yvette

– Mit vár a meccstől?

– Bár tudjuk, hogy a Kielce egy nagyon erős, stabil csapat, tele lengyel és horvát válogatottakkal, egy rutinos, minden hájjal megkent edzővel, ennek ellenére győzelmet várok. Aki nem játszott még nálunk, az nem tudja, hogy milyen a szegedi „pokol"! Mert a közönségünk olyan atmoszférát varázsol a csarnokba, amit Európában kevés helyen lehet tapasztalni, és belehajtja játékosainkat a győzelembe.

– Zárásként: már a jövőt tervezik, és egy olyan akciót indítanak el, amelyre még nem volt példa. Mi lesz ez?
– Az „Egy cég, egy bérlet!" akciónkat a 2013–2014-es szezonra hirdetjük meg, ugyanis a városban járva-kelve sok olyan ember állított meg, aki gratulált a csapat eredményeihez. A beszélgetés során kiderült, hogy többen nem tehetik meg, hogy kijöjjenek a meccseinkre. Ekkor támadt az a gondolatunk, hogy meghirdetjük ezt az akciót. A lényege, hogy a végén a cégek által megvásárolt bérletet olyan emberek kapják meg, akik ezt nem tudják finanszírozni. Például: nagycsaládosok, nyugdíjasok, diákok, rászorulók.

Mk-elődöntő
A címvédő Veszprém a Csurgóval játszik majd a férfi kézilabda magyar kupa elődöntőjében. A Pick Szeged a másodosztályú Balassagyarmattal csap össze a fináléba kerülésért. A négyes döntőre április 13-án és 14-én kerül sor minden bizonnyal – a csapatok ebben állapodtak meg – Pécsett.

Olvasóink írták

 • 6. Bábkacsa 2013. március 15. 19:57
  „kreatív
  te vagy nevetséges, de nagyon, már ne is haragudj ezzel az borzalmas tudatlansággal elírt kommented elárulja!
  Zotya100 ...hát sajna te is, ha ezzel egye értesz!”
 • 5. Zotya100 2013. március 15. 16:00
  „kreatív: sajnos nagyon igazad van!”
 • 4. kreatív 2013. március 15. 14:03
  „Szélés a holdudvar, sokan jól megélnek belőle!!!
  Honi keretek között, - jobb szót nem találok- nevetséges a férfi kézilabda bajnokság!!! Főleg a szponzorálás miatti különbségekből adódik! ÉLMÉNYT NEM JELENTHET SENKI SZÁMÁRA!!! Csodálkozom a PICK-fannokon!!! Miért járnak Ők mérkőzésekre???!!!...hiszen az eredmény előre megmondható!!!!, a bajnokság első két helyezettje teljesen egyértelmű, azzal a megjegyzéssel, hogy az I. helyezett nem szegedi csapat!!!
  Jövőre, meg azután, meg azután, meg azután.... első helyen a Veszprém végez, második a Szeged lesz!!! Dög unalom a KÖBÖN!!!!
  Természetesen Zrt,meg Klub, meg igazgató,meg igazgatóhelyettes, meg vezérigazgató meg gyúró, meg sajtó referens, meg ügyintéző, meg szóvivő , meg.... , meg... meg, ... meg......az van van bőven, rengeteg közpénzen!!!! Eredmény és ÉLMÉNY az annál kevesebb!!!
  NEVETSÉGES!!!!”
 • 3. csanadi41 2013. március 14. 18:48
  „Bízzunk benne, hogy most győz a szegedi csapat !”
 • 2. tray 2013. március 14. 16:56
  „Még annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy elég nehéz azt is megemészteni, hogy folyamatosan a korábbi játékosainkkal ver minket rommá a Veszprém, Eklemovics, Buday, Ilyés, most Lacika stb., de hosszasan lehetne írni a listát.
  És tudja maga volt a kedvenc játékosom, amíg aktívan játszott, de elég nehezen nyeltem be, hogy ön is a Veszprémbe igazolt, hiába jött később vissza a Pickbe játszani...
  Nyilván a pénz hatalmas úr, de ezt szurkolóként azért baromi nehéz elfogadni, lássa be. Főleg, amikor zsákszámra dobálta befelé a hálónkba a lasztikat Fotex mezben...”
 • 1. tray 2013. március 14. 16:50
  „Ez szép és jó Mezei úr, csak épp az a probléma, hogy a közelébe se sikerült jutni a Veszprémnek, sőt véleményem szerint egyre inkább távolodik a csapat attól a szinttől.
  Szerintem örök másodiknak lenni a lehető legrosszabb, a harmadik legalább elmondhatja magáról, hogy még odafért a dobogóra...
  Én elhiszem, hogy abból kell főzni, ami van - már, ami az anyagiakat illeti -, de ezt az egészet Pick szurkolóként átélni gyerekkorom óta, lassan már 20 éve, számomra eléggé letargikus.
  Ott voltam ´96-ban a Széchenyi téren, amikor először lett bajnok a csapat, és ott voltam a csarnokban 2007-ben is, amikor másodjára. De ez édeskevés szerintem, mégis csak a magyar bajnoki címről beszélünk, nem pedig egy KEK vagy egy BL győzelemről. Bajnoki címből sokkal, de sokkal többel kellene rendelkeznie a csapatnak...

  Arról nem is beszélve, hogy 10 év után elköszönhetünk a BL szerepléstől is, mert tudtommal már jövőre sem indulhat az idei magyar bajnoki második helyezett a BL-ben.
  A KEK meg olyan, mint az Európa Liga a fociban, konkrétan lesz*rja mindenki...

  Bocsánat, hogy ennyire negatív voltam, de ennyi idő után, mert a reményem is szertefoszlott (de a példámat nem szabad követni!!!)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nógrádi Tibor: a túlélést támogattuk

Miért jutott pénzhez Szeged másodosztályú női kézilabdacsapata, és miért nem az élvonalbeli női vízilabda? Miért kapott az úszóegylet, és miért nem a búvárklub? Tovább olvasom