Délmagyar logó

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 21°C | 35°C Még több cikk.

Mezei szerint cél a Veszprém megelőzése

Az első lépés a professzionális körülményeik biztosítása - jelentette be Mezei Richárd, a Pick Kézilabda Zrt. új vezérigazgatója mai sajtótájékoztatóján. Online tudósítás.
11.18: köszönjük a figyelmet.

11.14: - Átalakulhat, akadémiai formát vehet fel a gárda utánpótlás-nevelése, amely egyébként kiváló alapokon nyugszik, az ország egyik legjobbja. Az akadémiába szeretnénk beintegrálni határon túli, ám magyar ajkú játékosokat is, ők is helyet kapnak az utánpótlásban - folytatta Mezei.
- Az anyagi stabilitás eléréséért jelenleg is dolgozunk, a feladat adott, jelenleg is több közepes és kisebb szponzorral tárgyalunk, akik támogatásukkal megnyugtató hátteret adhatnak a Pick Szegednek - mondta, majd hozzátette, a csapatnak nem lehet más célja, mint az MKB Veszprém megelőzése. "Hajrá, Pick Szeged" - zárta mondandóját a vezérigazgató.

11.09: - Ahogy játékosként, vezetőként is úgy gondolom, a szavak helyett a munka minősít - mondta Mezei Richárd, a Pick Kézilabda Zrt. új vezérigazgatója, a csapat egykori válogatott beállója. - Az első lépés a játékosok bizalmának visszaállítása, a professzionális körülményeik biztosítása - ebben jó úton járunk, a fizetések rendeződni látszanak. A csapat a következő szezonban átáll az EKHO-s fizetési rendszerre, ezzel tisztábbá, átláthatóbbá válik a gazdasági háttér - fogalmazott.
- A csapat hetven százalékának élő szerződése van, a harminc százalékkal, akiknek lejár a kontraktusa, így Skaliczki László vezetőedzővel is elkezdtük a tárgyalásokat a hosszabbításról. Célunk, hogy a csapathoz visszahódítsuk a szponzorokat, akiknek száma az utóbbi években a felére esett vissza, ehhez jó alapot szolgáltat, hogy a Pick erőn felül teljesítve bejutott a BL nyolcaddöntőjébe. Ilyen lehet a bajnoki döntőbe jutás is, amely pár héten belül megvalósulhat.

Bemutatkozott a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának új vezetősége. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

11.05: - A Pick Szeged Zrt. és a Bonafarm-csoport a jövőben nem csak névadó szponzor, de tulajdonos is lesz - kezdte a közelmúlt felelevenítését Szűcs Ernő Péter. - Tulajdonosunk, Csányi Sándor sportszeretete ismert, nem volt nehéz meggyőzni a csapatnál való feladatvállalásra. Persze feltételeknek így is meg kell felelni, konszolidálni kell a csapat anyagi helyzetét, amely az alapja lehet egy még eredményesebb csapat működtetésének. Ehhez fontos lépés lehet a sportfinanszírozással foglalkozó adótörvény beiktatása, amelyhez még hiányzik az uniós jóváhagyás. Komoly utánpótlásbázis létrehozását tervezzük, amelyre a hosszútávú jövőt lehet alapozni. A következő évek sok munkával telnek majd, de bízunk benne, ez biztos alapokat jelent a sikeres jövőre vonatkozóan - tette hozzá.

11.03: a hivatalos bejelentés: a Pick Kézilabda Zrt. vezérigazgatójává Mezei Richárdot, az igazgatóság elnökévé pedig Dr. Szűcs Ernő Péter nevezték ki. Az igazgatóság további tagjai Fülöp Attila, a Pick Szeged Zrt. vezérigazgató-helyettese és Fasimon Sándor, a Mol Nyrt. ügyvezető igazgatója lettek.

Bemutatkozott a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának új vezetősége

11.00: megkezdődött a sajtótájékoztató. Szűcs Ernő Péter kezdi meg a bejelentéseket. A tájékoztatón megjelent Szeri István, Kővári Árpád, Skaliczki László vezetőedző, Ujhelyi István, az országgyűlés alelnöke és Katzirz Dávid csapatkapitány is.

10.37: a sajtótájékoztató résztvevői: Dr. Szűcs Ernő Péter (a Pick Szeged Kézilabda Zrt. igazgatóságának elnöke), Fülöp Attila (a Pick Szeged Zrt. vezérigazgató helyettese, a Pick Kézilabda Zrt. igazgatósági tagja), Fasimon Sándor (MOL Nyrt; Pick Kézilabda Zrt. igazgatósági tagja), Mezei Richárd (a Pick Kézilabda Zrt. vezérigazgatója).

Korábban
A meghívó szerint a sajtótájékoztatón bemutatkozik az új menedzsment, felvázolásra kerül az új szakmai program, és kiderül, milyen kerettel és célkitűzésekkel vág neki a Pick a 2011/2012-es szezonnak.

Olvasóink írták

32 hozzászólás
12
 • 32. Figyelő 2011. április 10. 17:01
  „A képet elnézve, a Skaliczki az arcát takarja, gondolom, akkor amikor Mezei a Veszprém lekörözéséről dumált!
  A Pick Szeged akkor fogja a Veszprémet megelőzni amikor az óra visszafelé forog!
  A Katzircz meg azért nem röhögte ki a Mezeit, mer tőle függ a fizetése!
  Azért jó lenne ha már valaki - mondjuk hiteles játékos - kiállna a plénum elé és elmondaná az igazat!
  Nagyon sok a mendemonda a csapatról a városban, kezdve azzal, hogy egyes vezetőknek busás a fizetése, akkor amikor a játékosoké meg csúszik, hónapokat!
  De állítólag baj van a sportbiztosításokkal, és több játékosnak nincs profi szerződése, de ennek ellenére profi teljesítést követelnek tőlük!”
 • 31. Figyelő 2011. április 10. 16:52
  „Az igazság az, hogy nagyon sokszor hallották már a szurkolók zt a mesét amit most Mezei elmondott!
  Számomra nagy kérdés, hogy mennyire hiteles ez a kijelentés annak a Mezeinek a szájából aki annak idején hátba szúrta a csapatot s egyetlen egy veszprémi csettintésre rohant a Dunántúlra!
  Mezei nem másért mint a kiemelt fizetésért vállalta ezt a vezérigazgatói állást s nem azért, hogy a csapat szekerén lendítsen, mint vezető!
  Remélem, hogy erre Csányi úr is nagyon hamar rá fog jönni és megköszöni, hogy itt járt a Mezei!
  Megkérdezném ettől a "sportvezetőtől", hogy akkor amikor a közelmúltban segítségre szorult a csapat, akkor miért ment el inkább bárhova, ahova hívták a helyett, hogy a volt csapatának segítsen?!
  Mezei azok közé fog tartozni aki jól meg fog élni a sportból és nem érte él!”
 • 30. Yossarian 2011. április 09. 16:13
  „Katzirz arcáról csupán értelmi szintjét lehet leolvasni, semmi többet.
  és pesze, ahhoz, hogy a Szeged végre megelőzze a Veszprémet, és ne csak örök második legyen, ahhoz nem Katzizra, meg a hozzá hasonlókra van szükség, hanem jó játékosokra.
  mégis milyen átlövő az olyan, aki nem tud tíz méterről felugrásból gólt lőni???
  mindegy. eltart majd egy darabig, mire valóban összeállhat egy ütőképes gárda, amely sikerrel veszi fel a harcot a nagy riválissal. sok pénz kell hozzá, meg szakértelem, meg munka.
  meglátjuk.”
 • 29. frakk 2011. április 08. 22:32
  „Katzirz arcán csak az látszik , ez a csapat nem fogja a Veszprémet soha sem megelőzni. Legalább is nem ezekkel az emberekkel.”
 • 28. vassmazsola 2011. április 08. 21:55
  „Katzirz Dávid,látszik az arcodon,hogy valami nem stimmel,legalább TI ÁLLJATOK KI A SZURKOLÓK ELÉ ÉS LEGYETEK ŐSZINTÉK!! Hidd el a szurkolók nektek hisznek,nem a 4 fős 6 mázsa fölötti vezérkarnak...HITELTELENEK ...MI SZERETÜNK TITEKET MINDÖRÖKKÉ PICK SZEGED”
 • 27. zehn 2011. április 08. 21:30
  „Ez olyan tájékoztató volt,ami semmiről nem tájékoztatott. Azzal mi is tisztában voltunk,hogy de jó lenne,ha jó lenne.
  Ezért kár volt a drukkereket pár napig "lázban" tartani.Ezzel csak a szurkolók lenézését és hülyének titulálását fejezték ki. Természetesen HAJRÁ PICK! De uraim! Több komolyságot a jövőben.”
 • 26. Ganxta 2011. április 08. 21:26
  „Azt is kötelező tenném, hogy felnőtt csapat nem indulhat a bajnokságban (sportágtól függetlenül) amelynek nincs meg a teljes utánpótlásvonala. Mert csak így lesz egészséges társadalmunk. A sport által.”
 • 25. Ganxta 2011. április 08. 21:24
  „Kedves Mignon!

  Ékelni vagy ekézni, nekem egyre megy. Én nem dolgozom... ;-))

  Xene! Ha nincs bajnokcsapat és kupaszereplés, akkor az apukák nem viszik le a fiaikat edzésre, hogy belőlük lehessen az újabb Nagy Laci, Mezei Ricsi, Bartók Csabi. Mert mitagadás, mindenki szeretné titkon, hogy a csimota sikeres legyen és azért nem mellékes pénzt is keressen, ha már nem focistának ment az istenadta. És azért sok minden igaz, de az is, hogy a Barcelona is jól fizet...

  Ez egy ördögi kör, ha jól megy a csapat, van utánpótlás (de lehet, hogy nincs rá szükség, viszont annyi van, hogy lehet belőle válogatni). Ha viszont xarul megy, akkor utánpótlás sincs. Márpedig az egy komoly bevételi forrás is lehet. A jegyárból nem tartasz fenn egy csapatot.
  Egyébként ezt tartom a legnagyobb bűnnek a magyar sportban, hogy mindenki xarik az utánpótlás-nevelésre és csak a markát tartja.
  Olyan ez, mintha a parasztember mindig csak aratni akarna.”
 • 24. vassmazsola 2011. április 08. 21:19
  „SZÉGYEN HOGY EZ AZ "EMBER " BÁRMIT IS TEHET A SZEGEDI KÉZILABDÁÉRT,A GYÖNGYÖS CSAPATÁT MÁR TÖNKRE VÁGTA A PICK MEZÉT ELADTA EGY PÁR EZRESÉRT ,VESZPRÉMI LETT ÉS MI TAPSOLJUNK,BELLA ÁRPINAK KI KÖSZÖNTE MEG A MUNKÁJÁT,ÉN MEGTESZEM KÖSZÖNJÜK EZT A SZERETHETŐ CSAPATOT!!!!
  MENJEN VISSZA VESZPRÉMBE ÉS OTT ÉLTESSE MAGÁT!!! SZÉGYEN A SZEGEDI KÉZILABDA SZÉGYENE MEZEI!!!”
 • 23. Bábkacsa 2011. április 08. 20:03
  „Sok sikert kívánok az új vezetésnek és Mezei Ricsinek is!!!

  Hajrá Pick Szeged!”
 • 22. Kövecske 2011. április 08. 17:28
  „3.frakk az igaz hogy Mezei neve profizmust jelent-csak nem a kézilabdához hanem a tönkretételhez. Nézz utána a "pályafutásának" ,pár eljárás folyik ellene.......”
 • 21. W666W 2011. április 08. 17:13
  „NA szegény Bonafarm-csoport dolgozói..Most ujabb adag INGYENÉLÖ BRIGÁDOT KELL a munkátókkal eltartani.....
  Ugye a Kézicsapat éves költségvetése uszkve 5-700 millió forint körül van..Hasamra ütöttem lehet hogy több lehet , hogy kevesebb....DE a VESZPRÉM csapatának uszkve a 2-3 -a és ott ugye milliárdot üti a költségvetés.....

  Szóval PICK dolgozoi , Sole dolgozói és az össze többi BONAFARM családtag HAJRÁ mehet a Tulóra mert Csányi úr és a Kézilabdaszeretök újra BAJNOKCSAPATOT akarnak !!!!!!!

  hajrá és ÉLjen Csak KÖVÁRI ÁRPÁDOT ki ne hagyja senki legalább egy tanácsadói állást biztosítsanak már neki ha lehet.....

  Ja és kéretik a jegyárakat legalább 20 % kal felemelni ha lehet ..Azt akkor egy 4 tagú család ha elmegy egy meccsre akkor már tud 12.000 ft ot áldozni erre a "csapatra"..:)))

  Amúgy a Fiatalok Neveléséröl annyit hogy anno a PICK LEGSIKERESEBB csapat Épp a SAJÁT NEVELÉSÚ játékosaiból NÖTT ki..Volna érteleme fiatalokat nevelni de "egyszerübb" ha elorozzák öket máshonnan..

  Anno a Veszprém ugyanezt csinálta a "gerincesebb" Tisza volánosokkal..

  Ugye MEZEI RICSI ????? Ment a lová Veszprémben ezerrel..Meg Illyés, Oszlánczy, Buday , Ekelemovics / igaz Ö legalább megmondta hogy csakis a pénz kedvééért igazol a Veszprémbe, a többiek erösen "kusssoltak "/ Bartók Csabika is ott kötött ki spanyol uán, FEKETÉRÖL nem is beszélve apropó mennyi szegedi játékost is "csábított" át a Veszprém ?????”
 • 20. körtefalevél 2011. április 08. 16:59
  „A játékosokról mikor derül ki vmi??? Ki megy ki marad ki jön??”
 • 19. xene@freemail.hu 2011. április 08. 16:34
  „1. Pahor 2011.04.08. 12:11
  "Az utánpótlást kellene rendbe tenni. Meg kell vizsgálni a szakmai munkát. El kell gondolkodni azon, hogy miért fejezi be a sportot, illetve megy el más városba a fél serdülő csapatunk."

  Nagyon egyszerű a válasz. A Pick-nek eredmények kellenek mindig. Értsd ez alatt, ha nincs eredmény, nincs BL, kevesebb a szponzor is...na most ha fiatal játékosokat akarnának állandóan beépíteni, akkor sehol sem állna a csapat. Jó példa erre a Flensburg elleni meccs is, Teimel és a helyettese a kapu felé se mertek nézni...összesen volt 1 kapura lövésük...amit védett a németek kapusa........
  Ha fiatalokkal töltenék fel a keretet, akkor a bajnokságban is hátrébb végezne a csapat...ezért kell mindig "kiforott" játékosokat venni, mert a fiatalok nem férnek be a keretbe sem...”
 • 18. Mignon 2011. április 08. 15:51
  „Nem "ekezni".

  Hanem "ekelni"...
  (a vesszö az elsö "e"-nen van...)

  :)”
 • 17. Mignon 2011. április 08. 15:43
  „15. Ganxta

  Anno, en vezettem itt a forumon be ezt a szot: "ekelni".
  Olvasva a hozzaszolasokat, es (egy dicseret Neked!), külön tetszenek
  a Te hozzaszolasaid.

  A problemam csak ott van, hogy "ekezni" pejorativ ertelemben vett szavunk nincs..

  En, anno a vesszöt az elsö "e"-re gondolva irtam volt...

  De, ezert nincs harag.”
 • 16. dávidpick 2011. április 08. 15:36
  „Üdv!
  A ma esti szurkolói ankétról lesz valami beszámoló?????”
 • 15. Ganxta 2011. április 08. 14:21
  „Mielőtt valaki elkezdene ekézni. Bárhova el lehet igazolni, csak ne Veszprémbe. Stimmt? Lelki okok. Fáj a drukkereknek. Ld. még ilyés "nem megyek a veszprémbe" ferenc.”
 • 14. Ganxta 2011. április 08. 14:19
  „10. Pmald 2011.04.08. 13:30

  Hát igen ez minősít, de erősen. Politikai hasonlattal pl. mint Gyurcsány Ferkó a Jobbik vezére.

  Mért van az, hogy Szegedről egy csomóan "el vannak üldözve" Veszprémbe, onnan meg senki nem jön ide? (Liszkai nem ér, kölcsönbe volt)

  Miért nincsenek olyan gerinctelen MKB FOTEX KC VESZPRÉM ÉPÍTŐK játékosok akik ide jönnének hozzánk???”
 • 13. kowalsky 2011. április 08. 14:02
  „Mezei nem bukott szegedi sportigazgató? Gyöngyösön is sokat ügyeskedett...”
32 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeged Beton: irány Újvidék!

A Szeged Beton férfi vízilabdacsapata gőzerővel készül a rájátszásra, amely az 1–4. helyért zajlik majd. Baksáék hétfőtől három napig Újvidéken edzőtáboroznak. Tovább olvasom