Délmagyar logó

2017. 12. 11. hétfő - Árpád -1°C | 13°C Még több cikk.

Mezei: Újszerű volt a nyár

Amióta Mezei Richárd, a Pick Szeged csapatkapitánya abbahagyta az aktív játékot, bevallása szerint nemigen gondolt a kézilabdára. Élvezte az eddig szokatlan nagy szabadságot. Montenegróból való visszaérkezésekor beszélgettünk vele.
– Már hivatalánál fogva sem tehetem fel azt a kérdést: milyen a sport nélküli élet? Tudom, sportigazgatóként percről percre sportügyekkel foglalkozik. De a kézilabdától egészen biztosan eltávolodott. Vagy nem így van?
– Csak a rendszeres edzést hagytam abba – kezdte a beszélgetést a montenegrói nyaralásból éppen visszaérkező volt válogatott kézilabdás. Majd így folytatta: – Természetesen a csapattal tartom a kapcsolatot. A fiúkkal rendszeresen találkozom. A kézilabdában történteket napi szinten figyelem.

– Nem volt hiányérzete július 23-án, amikor a Pick Szeged megkezdte a felkészülést az új bajnokságra?

– Őszintén mondva: nem! Harminchét éves vagyok. Ebből több mint húsz évet úgy töltöttem el, hogy a kézilabdával ébredtem és azzal feküdtem le. Most meg élvezem ezt az eddig nem tapasztalt szabadságot. Egyébként sok csapat megkeresett már, de mindet elutasítottam. Az igazgatói feladatokban még több kihívást találok. Egyelőre még gondolati síkon sem foglalkozom a visszatéréssel. Ez azonban nem zárja azt ki, hogy egyszer még meggondoljam magam. Érzek még magamban annyi erőt és képességet, hogy bármelyik hazai csapatban megállnám a helyem.

– Most, hogy letelt a szabadsága, milyen nagy munka várja a sportigazgatóságon?

– A hét végén a megyei jogú városok sporttalálkozójának leszünk a házigazdái. Sok feladattal jár ez a szerep. Megkezdtük már az előkészületeket a családi sportnapra. Megkezdődik a jövő héten a tanév. Fel kellett készülnünk az iskolák és óvodák fogadására.

– Sok újdonsággal szolgált ez a nyár?

– Számomra újszerű volt. Pihentem, elsősorban horgásztam a Balatonon, most meg a tengerpartról, Montenegróból tértem vissza.

– Nem akarok tapintatlan lenni, de a mozgáshiánynak szemmel látható hatása lett. Egy évvel ezelőtt 130 kiló szerepelt a neve mellett. Mennyit szedett fel?

– Nem titok: tizennégy kilót! A tespedésnek sajnos ára van. De nem sokáig. Elhatároztam, ez ellen tennem kell.

– Hogyan akarja leadni a felesleget?

– Nem akarok fogyókúrázni. A saját edzésprogramom, futás és súlyzózás alapján hamarosan elkezdem a napi mozgást.

– Látta már a Pick Szeged játékát?

– Sajnos még nem. Ki akartam menni Temesvárra, de közbejött a tengerparti nyaralásom. Az edzésüket többször is láttam. De abból messzemenő következtetést nem tudok leszűrni. Szerintem, ha sikerül összerakni a védekezést, akkor nem lehet különösebb gond. Úgy tűnik, hogy jó úton halad Vladan Matics edző, amit az is bizonyít, hogy sikerült legyőzni a Pamplonát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Brooks ma érkezik Vásárhelyre

Javában készül az október 6-án kezdődő férfi bajnokságra a Bodrogi Bau-Vásárhelyi Kosársuli… Tovább olvasom