Délmagyar logó

2017. 08. 24. csütörtök - Bertalan 13°C | 27°C Még több cikk.

Micsoda támadójáték: Nagyvárad-A-Híd Szeged 9-14

A BL második fordulójában Nagyváradon ugrott medencébe az A-Híd Szeged. Vincze Balázs együttese látványos támadójátékkal nyert.

Nagyvárad (romániai)-A-Híd Szeged VE 9-14 (0-3, 2-4, 3-4, 4-3)
Férfi vízilabda Bajnokok Ligája, D csoport, 2. forduló. Nagyvárad, Ioan Alexandrescu Olimpiai Uszoda, 300 néző. Vezette: Nikolaosz Budramisz (görög), Nenad Goljanin (szerb).
Nagyvárad: Gogola - Szabó B., Diaconu, Chioveanu 2, Matei-Goiman 2, Ghiban 2, Kádár. Csere: Dunca 1, A. Cretu, Popoviciu 2, Busila, Samuila. Vezetőedző: Tóth László. 
Szeged: Baksa - Kiss Cs. 2, Younger 1, Szivós 1, Kunac 2, Molnár T. 3, Hegedüs 1. Csere: Decker, Kayes 1, Vincze M., Juhász Zs. 2, Somogyi 1. Vezetőedző: Vincze Balázs.


Tóth László: - A kilenc lőtt gólunkkal nincs gond, a kapott tizennégy viszont rengeteg. Ráadásul volt benne 4-5 olyan, amelyet a gyámoltalan védekezésünk miatt kaptunk. Az rendben van, hogy Kunac 8 méterre kiemelkedik, és lő egy kapufás gólt, mert ezért világbajnok, de az nincs, hogy a hibáink miatt kerüljünk hamar hátrányba.

Vincze Balázs: - Az elmúlt időszakban sokat gyakoroltuk a támadásokat, ez meg is látszott a játékunkon. Amíg kérdés volt, mi lesz a meccs végkimenetele, jól is védekeztünk, a negyedik negyedben azonban kiengedtünk. Hogy a 14 gólunkat 9 játékos dobta? Szeretném, ha a csapatomban nem az számítana, ki eredményes, hanem az, hogy nyerjünk, ebből a számadatból is látszik, a játékosok is ezt az elvet követik.

IV. negyed (9-14)

8. perc: Baksa üt ki egy lövést. Vastaps a meccs végén, mindkét csapatnak jogosan szól. Tóth László időt kér, Kunac kiállítása miatt emberelőnyben támadhat a Nagyvárad. Younger kapott egy monoklit a bal szemére, jegelni kell. Közben Baksa és a blokk együtt hárít. Ennyi fért a meccsbe, a Szeged második találkozóját is megnyeri a BL-ben.

Micsoda támadójáték: Nagyvárad-A-Híd Szeged 9-14. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt (galéria)

7. perc:
amikor éppen lejárna a támadóidő, Matei-Goiman lő nagy gólt a bal felsőbe 9-13. Gólgazdag kis meccs. Juhász Zsolt lemásolja román riválisát, ugyanakkora gól, de ennek jobban örülünk 9-14.

6. perc: Diaconu lövése megy simán mellé, talán többet lehetett várni a
nagyváradi csapat kapitányától. Kayes először eredményes, kicsit sem szerencsétlen szám a tizenhárom 8-13.

5. perc: Kunacot kiállítják, embere egyedül marad, Chioveanu pedig ezt nem rontja el 8-12.

4. perc:
szép gól, a románok lövik: Popoviciu centerben megpördül saját tengelye körül, majd Baksa felett a hálóba lő 7-11. Hoppá! Molnár Tamás átlövi az egész román védelmet, Máltán lőtt hasonló gólokat a nyáron 7-12.

3. perc: Kádár Kálmán állítják ki, Vincze Balázs időt kér.

2. perc: Szivóst indítják, egyedül marad, beleáll a lövésbe, de kapufa lesz.

1. perc: Deckert állítják ki, középen egy húzás, Ghiban megint eredményes 6-11.

Micsoda támadójáték: Nagyvárad-A-Híd Szeged 9-14. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt (galéria)

III. negyed (3-4)

8. perc: Szabó Botond pontozódik ki, Kiss és Younger úszik meg, Kiss
Csaba önzetlen, és gyakorlatilag a gólvonalról passzol az ausztrálnak, aki behúzza a labdát, 4-11. Még egy Baksa-védés és egy Ghiban-gól belefért a negyedbe 5-11.

7. perc:
a tizedik szegedi gól a tizes zámú Juhász Zsolt lőtte. Juhász észrevette, hogy Gogola nem zárja a rövidet, és amolyan Csikar-szögből pattintott a kapuba, végül Gogoláról ment be a labda. Pimasz gól volt 4-10.

6. perc: Innen még vissza lehet jönni - mondja egy hazai szurkoló.
Hegedüs tesz arról, hogy ez ne így legyen, először eredményes 4-9.

5. perc: Tóth László időt kér. Matei-Goiman lövése lepte meg a Szegedet, 4-8.

4. perc: most javít Chioveanu, ővé a nagyváradi gól, Somogyi kiállítása miatt emberelőnyből 3-7. Kayesről állítják ki Busilát, Kiss a rövid kapufát
találja el. Ez már bent van, Szivós a gólszerző 3-8.

3. perc: Chioveanu marad egyedül Baksával szemben, de fölé pattint. Baksa "szemmel védett".

2. perc: román passzolgatás, Somogyi fülel le egy átadást, jöhet a Szeged.

1. perc: Kiss Csabát Matei-Goiman legyőzi a ráúszásnál. Diaconu lövése Baksáé.

Micsoda támadójáték: Nagyvárad-A-Híd Szeged 9-14. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt (galéria)

II. negyed (2-4)

8. perc: Busila húzúsát védte Baksa. Youger bejátszása nem jó, félidő.

7. perc: egy hiba, amelyet sok csapat elkövet: őrizetlenül hagyja Molnár
Tamást.
A háromszoros olimpiai bajnok center másodszor eredményes 2-7. Somogyi pattintott lövése a kapufán csattan.

6. perc:
nagy gól! Kiss Csaba elől ment el a védője, az Európa-bajnok játékos oedig 7 méterről kiemelkedett, és a jobb alsóba lőtt 1-6. Hegedüst állították ki, Dunca lövése csúszott be 2-6.

5. perc: Hegedüs megúszott, Ghibant állították ki róla. Somogyi Balázs
lelte meg a rést, ővé az ötödik szegedi gól 1-5. Egy bejátszás után Younger lábbal szerelt.

4. perc: az első hazai gól, Popoviciu lőtte a bal oldalról, Baksa hóna alatt a rövid alsóba 1-4.

3. perc: Juhász Zsolt is a medencében, nagyváradi kapufa, de ebbe is
belefújnak. Busilát kiállítják, a bejátszás remek Kunacnak, aki a bal felsőbe lő, ez volt a második találata 0-4.

2. perc: most Popoviciut küldik ki, Szivós lövését a frissen igazolt szllovák Gogola védi.

1. perc: Szivós Márton megint elhozza a labdát. Molnár Tamás kiállítását hagyja kihasználatlanul a Nagyvárad.

I. negyed (0-3)

8. perc: szegedi kapufa végén Kayes menti meg a labdát. Vincze lövését blokkolják. Vége a negyednek.

7. perc: centerben kontrát fújnak a román válogatott Dunca ellen, jöhet a Szeged.


6. perc: tovább remekel a Baksa vezette szegedi védelem, az A-Híd kapusa válogatott formában kezdte a szezont.

5. perc: Vincze Balázs fia, Vincze Márk is a medencében, a szegedi akció vége kapufa.

4. perc: Decker kiállítása után a szegedi blokkon hal el a labda, aztán Baksához kerül.

3. perc: előnyben a hazaiak, Juhász Zsoltot szórták ki. Baksa első igazi

bravúrja, a jobb felsőből piszkálta ki a labdát. Szabó Botondot másodszor állítják ki, az egykori szentesi játékos így hamar kiszállhat a meccsből. Molnár Tamás meg beszállt: góljával 0-3.

2. perc: Szabó Botondot kiállítják, Kiss Csaba egyből büntet, már 0-2.

Micsoda kezdés, ráadásul a védekezés is remek eddig.

1. perc: Szivós Márton hozta el a labdát. Érdekesség, hogy nem a medence közepén volt a ráúszás, hanem a szélén, ilyet nálunk alsóbb osztályú meccseken látni. Gyors gól, Kunac találatával vezetünk 0-1!

12.28: kezdődhet a mérkőzés, a Szeged számára a szezon második BL-meccse!

12.26: most csobbant a vízbe a Szeged. Vincze Balázs együttese ezen a meccsen avatja fel új, kék-sárga sapkáját. Hozzon szerencsét!

12.21: bevonulnak a csapatok, "egyharmadház" mellett.

12.19: a hangtechnikára nem lehet panasz, majd "szétesik" az uszoda egy-egy számnál.

12.07: a Szeged kerete sapkaszámok szerint: 1 Baksa László, 2 Decker Ádám, 3 Aljosa Kunac, 4 Vincze Márk, 5 Joseph Kayes, 6 Kiss Csaba, 7 Hegedüs Gábor, 8 Szivós Márton, 9 Molnár Tamás, 10 Juhász Zsolt, 11 Aaron Younger, 12 Somogyi Balázs, 13 Molnár Dávid. Vezetőedző: Vincze Balázs.

12.04: a Nagyvárad kerete: 1 Michal Gogola, 2 Mircea Samuila, 3 Szabó Botond, 4 Nicolae Diaconu (csk), 5 Mihnea Chioveanu, 6 Andrei Busila, 7 Alexandru Matei-Goiman, 8 Alexandru Popoviciu, 9 Andrei Cretu, 10 Gheorghe Dunca, 11 Alexandru Ghiban, 12 Kádár Kálmán, 13 Dorin Cretu. Vezetőedző: Tóth László.

11.51:
már szálíngóznak a nézők az uszodába. Mivel zajlik a szomszédban a női kézilabdatorna is, nem tudni, mennyien lesznek majd a meccsen.

11.45: a Szegedből Török Béla eltiltás, Varga Péter gerincfájdalmak miatt hiányzik majd a mai meccsen. Kiss Csaba tegnap kicsit betegeskedett, de ő biztosan játszik. A szegedi keret: Baksa László, Molnár Dávid (kapusok), Szivós Márton, Decker Ádám, Juhász Zsolt, Molnár Tamás, Aljosa Kunac, Joseph Kayes, Somogyi Balázs, Aaron Younger, Kiss Csaba, Hegedüs Gábor, Vincze Márk.

Melegítünk.
Melegít, hangolódik a Szeged.


11.41: a Tippmix odsszai a mai meccsre: a hazai siker 4.15-szörös, a döntetlen 8.70-szeres, a szegedi győzelem 1.26-szoros pénzt ér.

11.34: emlékezhetünk rá: a BL első fordulójában a Szeged 8-5-re verte a német Spandaut.

11.25: már az uszodában a csapat, a masszőr éppen Joseph Kayest melegíti be a meccsre. A románok is megérkeztek, az egykori szegedi Andrei Busila a szállodában Lehmann Istvánnal beszélgetett, és az uszodában is váltott pár szót egykori csapattársaival.

10.17: negyed óra múlva közös kávézás, ezután a csapat elsétál az uszodába, majd jöhet a szezon második Bajnokok Ligája-mérkőzése.

Az utolsó lazulás.
Az utolsó lazulás.


9.04: A szegediek játékosa, Szivós Márton a vlv.hu-nak nyilatkozott a találkozóról. - Komoly meccsre számítunk, de úgy gondolom, hogy mi vagyunk az esélyesek. Nagyon odafigyelünk, mert fontosnak tartjuk a meccset a végső helyezés szempontjából. A héten frissítő jellegű edzéseket csinált Balázs, úgy érzem, jó erőben vagyunk.

8.47: jó reggelt mindenkinek. A csapat már fent van egy ideje, a reggelin is túl vannak - úgy láttuk, a joghurtot mindenki szereti meccs előtt. Nézzük, Vincze Balázs vezetőedző mit vár a mai találkozótól: – Ismerjük a Nagyváradot, mert bár idén nem láttam róluk felvételt, tavaly edzettünk velük közösen. Azóta erősödött ellenfelünk, de felelősségteljesen kijelenthetem, a Szeged nagyobb játékerőt képvisel. Úgy is nyernünk kell, hogy a Nagyvárad vélhetően kihasználja majd a hazai pálya előnyét.

Péntek
20.15:
túl van a vacsorán a csapat, mára már nincs több közös program elrendelve. Van, aki még elment egyet sétálni, és van, aki már a szobájában pihen. Reggel fél 9-kor lesz az ébresztő, majd a 9 órás reggeli után már minden a meccsről szól majd. A város amúgy sokban hasonlít Szegedre. Majdnem ugyanannyian élnek itt, és szintén keresztül halad rajta egy folyó, még hozzá a Sebes-Körös. Mégis, Szeged sokkal szebbnek tűnik, persze lehet, hogy elfogultak vagyunk. Egy dolgot azonban lehet irigyelni náluk: egy taxiút a szállodától a sportcsarnokig, amely körülbelül 5 kilométer lehet, mindössze 10 lejbe, körülbelül 600-650 forintba került - ez Szegeden minimum a duplája lenne. Legközelebb holnap reggel jelentkezünk, jó éjszakát mindenkinek.

18.47: lassan véget ér a foglalkozás. Vincze Balázs két részre osztotta a keretet, az egyik kaura lőtt, a másik a medence közepén úszógyakorlatokat végzett. A tréning végén az emberelőnyös szituációkat gyakorolta a csapat - ez fontos lehet a holnapi találkozón. Este vacsora következik, majd takarodó, de előtte még jelentkezünk.

18.00: a tréning elején a két edző barátian üdvözölte egymást. "Laci bácsi!" - kiáltott Vincze Balázs Tóth Lászlónak. Ha valaki nem tudná, Vincze és a hazaiak trénere, Tóth László korábban, még játékosként Óbecsén négy évig együtt lakott, és 15 éves koruktól kezdve  többször is ugyanabban a csapatban szerepeltek.

Tóth László és Vincze Balázs.
Tóth László és Vincze Balázs.

17.42: immár a nagyváradi uszodában vagyunk, a csapattal együtt. A létesítményre nem lehet panasz, 20 méterre található innen a világ egyik legismertebb hotellánca, és az uszoda sem hagy kívánni valót maga után. Még minden a tavalyi Final Fouron használt díszekkel van felszerelve, ki tudja, talán a Szeged már most elkezdhet hozzászokni a hasonló körítéshez.

Egyelőre csak képletesen, de irány a Final Four!
Egyelőre csak képletesen, de irány a Final Four!

17.12: a csapat most elsétál a holnapi meccs helyszínére, és edz egyet - mi pedig követjük őket!

17.02: túl vagyunk a kézilabdameccsen, a magyar válogatott főleg első félidei jó játékával 30-25-re nyert az ukránok ellen. Bódi Bernadett 4 gólt szerzett, Szepesi Ivett nem talált be, míg a túloldalon Nyikolajenko kétszer volt eredményes. A meccs végén zúgott a Szép volt, lányok! az Arena Antonio Alexében. A csarnok névadója egyébként a korábbi kiváló kosaras, aki több magyar klubban is megfordult, és 2005-ben autóbalesetben veszítette életét.

Két egykori vásárhelyi kedvenc:
Két egykori vásárhelyi kedvenc: Nyikolajenko és Szepesi.

15.19: – A Nagyváradot csupa válogatott játékos alkotja, elsősorban a védelmük kiemelkedő. Biztosan meg szeretnék mutatni a csoport legerősebb csapata, azaz a Szeged ellen, hogy mire képesek, és hogy jogosan akarnak továbbjutni. A győzelmünk ettől függetlenül csak rajtunk múlik, és bár érdekes időpontban rendezik meg az összecsapást, ha úgy működik a védekezésünk, mint a Fradi elleni hazai kupameccsen, nem lehet gond – nyilatkozta a Szeged kapusa, Baksa László.

15.01: a helyi lap, a Crisana is nagyobb terjedelemben foglalkozik a mérkőzéssel, a csapat két játékosával, Nicolae Diaconuval és Kádár Kálmánnal készítettek interjút. A korábban Szegeden is játszó Kádár elmondta, a Szeged az ötös legjobb csapata, ennek ellenére hazai medencében meglepetésre készülnek.

Diaconu és Kádár a helyi újságban.
Diaconu és Kádár a helyi újságban.

14.31: a magyar női kézilabdások 15 órától az ukránok ellen lépnek pályára, az ellenfélnél az egykori vásárhelyi gólvágó, Olga Nyikolajenko is pályán lesz.

14.18: immár Nagyváradról köszöntünk mindenkit. Az A-híd Szeged rendben elfoglalta szállását a helyi Continental Forum hotelben. A szálláshelynek két előnye is van: az első, hogy gyalog alig öt percre van az uszodától, így az esti edzésre is sétálva indul majd a csapat. A másik, hogy a városban nemzetközi felkészülési tornán szereplő magyar női kézilabdaválogatottat is itt szállásolták el, így ismerősökkel is összefutottak a játékosok. A keretből a megyei sportrajongóknak a szegedi származású Bódi Bernadett vagy az egykor a HNKC-ban játszó Szepesi Ivett lehet a leginkább ismerős, míg  Szivós Márton az edzői stábban dolgozó Siti Beával beszélgetett a recepciónál. A Szeged magyar idő szerint este hattól edz, addig pihentőt rendelt el Vincze Balázs vezetőedző.

Ebéd a hotelben.
Ebéd a hotelben.

9.08: Elindult az A-Híd Szeged VE a romániai Nagyváradra. Vincze Balázs együttese jókedvűen kelt útra, a Bajnokok Ligája második fordulójára. Lehmann István kisfia, Zalán pedig a csomagtartóba mászva és a labdák közé rejtőzve jelezte: ő is szívesen utazna. Végül ő itthon maradt, csakúgy, mint a hátfájással bajlódó Varga Péteris.

Irány Nagyvárad - útinapló az A-Híd BL-túrájáról. Így indult el a csapat. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

A csapat törzsszurkolója, Cattani is elbúcsúztatta a srácokat, és elmondta, hogy szerinte a Tisza-parti alakulat megnyeri a meccsét Nagyváradon. Legközelebb már délután Nagyváradról jelentkezünk.

7.22: az ellenfél kispadján az egykori szegedi Tóth László ül majd. Olvassa el, mit vár a meccstől.

7.11: az A-Híd Szeged VE 9 órakor indul el Nagyváradra. A csapat kerete teljes, csak Varga Péter küzd kisebb hátfájással.

Korábban

– Jól ismerjük a nagyváradi uszodát, a tavalyi Final Fournak is helyt adó létesítményben többször játszottunk edzőmeccset. Egész héten Hódmezővásárhelyen, a Gyarmati Dezső Sportuszodában edzettünk, ez lesz ugyanis a hazai pályánk a BL-ben. Főként a támadási variációkkal foglalkoztunk, a meccseink alapján pedig a védekezés is egyre jobban működik, így ma azzal a szándékkal utazunk, hogy holnap győztesen hagyjuk el a medencét - nyilatkozta Juhász Zsolt.

Olvasóink írták

  • 2. Együgyű 2012. október 06. 19:38
    „,,Micsoda támadójáték: Nagyvárad-A-Híd Szeged 9-14"
    A két csapat nem volt egy súlycsoportban!
    Hajrá Híd Szeged!”
  • 1. Zotya100 2012. október 06. 14:23
    „Jó meccs volt, örülök, hogy tudtam nézni. Gratula Srácok, csak így tovább!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Younger szeme bánta a nagyváradi BL-meccset + fotó

Szép kis monoklit szedett össze a Nagyvárad elleni BL-meccsen Aaron Younger, az A-Híd Szeged férfi… Tovább olvasom