Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

Mikler Roland fogott, mint a festék - interjú

Magabiztosan, 28–22-re nyert a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata a Csurgói KK otthonában a férfi kézilabda NB I elődöntőjében. A két győzelemig tartó párharcot 2:0-ra nyerte meg a Pastor-csapat. A meccs egyik hőse a nyáron a Veszprémhez igazoló Mikler Roland volt, aki úgy fogott, mint a festék.
Csurgói KK–Pick Szeged 22–28 (9–13)

Férfi kézilabda NB I, elődöntő, második mérkőzés, Csurgó, 800 néző. Vezette: Kékes Cs., Kékes P.
Csurgó: Wyszomirski – Aguirrezabalaga, Szavics, GREBENÁR 4, Pukhovszkjij 2, Pordán 1, Gazdag 2. Csere: Pallag (kapus), Borsos 1, Szöllősi 1, Herbert, Vadkerti G. 1, Lele 5/3, Nagy 1, Oláh 2, Országh. Vezetőedző: Imre Vilmos.
Pick Szeged: MIKLER – Parrondo, BALOGH 9, Mindegía 3, ILYÉS 3, Zubai 1, Vadkerti A. 1. Csere: Blazevic, Larholm 2/2, Laszica, PRCE 4, Vranjes 3, Kekezovics, Ancsin 2. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítás: 4, ill. 12 perc.
Hétméteres: 7/3, ill. 4/2.

– Sima volt! Erre számított?

– Azért azt nem szabad elfelejteni, hogy mi lendületből jöttünk az elődöntőbe, nemzetközi meccseket is játszottunk, olyan ritmusban voltunk, amit nem is bírt a Csurgó. Jól játszottunk, összeszedetten, és ha kicsit koncentráltabbak vagyunk a támadásban, akkor még nagyobb lehetett volna a különbség. De nincs semmi gond, ami hiba volt, azt javítani kell.

Figyelem! Mikler újra remekelt, és aranyról álmodik. Fotó: Schmidt Andrea
Figyelem! Mikler újra remekelt, és aranyról álmodik. Fotó: Schmidt Andrea

– Mikler, a hetesölő – írták a drukkerek a fórumokon.

– Tanúr úr! Jelentem, készültem! Mivel a Tatabánya ellen sok büntetőt lőtt a CSKK, így volt lehetőségem tanulmányozni a rivális heteslövőit. Úgy látszik, hogy hatékony volt a felkészülésem.

Döntőidőpontok

A veszprémi időpont ismert: május 7-én (szerda) 20 órakor kezdődik a bajnoki döntő, amely két győzelemig tart.
A szegedi meccset május 10- én (szombat) 13.15-re írták ki, de ez munkanap. A Pick vezetése jelezte a szövetségnek, hogy a drukkerek nagy része ekkor dolgozik, kezdjék a meccset később. Egyelőre válaszra vár a klub, mindenki reménykedik abban, hogy módosítják az időpontot, és szurkolóbarát időpontban lesz a meccs.


– Mennyi pihenőt kapott Pastor mestertől a csapat?

– Mindössze egyetlen napot, ugyanis pénteken és szombaton már edzünk. Nem lehet leállni, hiszen jövő szerdán 20 órakor már a Veszprém otthonában kezdjük a bajnoki döntőt. Nem lehet kiesni a ritmusból, így most ennyi jut nekünk.

– Veszprémben véd, ahová igazol. Nem lesz furcsa?

– Ezzel nem foglalkozom. Azért megyünk a Pick Szegeddel Veszprémbe, mert nyerni szeretnénk. Ez a célja minden szegedi kézilabdásnak. Én most a Picket erősítem, éppen ezért mindent megteszek, hogy győztesen hagyjuk el a pályát. Nagyon bízom abban, hogy a jó formám kitart az idény végéig, mert még komoly feladatok várnak ránk.

– Új a frizurája?

– Már hetek óta így hordom, csak most a meccs előtt nem sikerül „belőni", így a találkozó hevében egy kicsit lobogott.

– Hogy állnak Kata kedvesével a lagzi előkészületeivel?

– Jól, minden a tervek szerint halad, közeledik az időpont, a gödöllői lakodalom, amit nagy izgalommal várunk.

– Bajnok lehet a Pick?

– Minden játékostársam ezzel fekszik, ezzel kel. Ez a célunk, hogy Szegedre kerüljön a bajnoki aranyérem.

* * *

Tetszett
Az egész meccsen mutatott védekezés. Azt eddig is tudtuk, hogy Pastor mesternél az a legfontosabb, hogy stabil legyen a védekezés. Ez végig jól működött Csurgón, Mikler pedig zseniális volt. Tizenhat percig egyetlen gólt kapott a Pick Szeged – bravó!

Nem tetszett
A drukkerek nem először háborognak. A Sport Klub riporterei mintha megfeledkeztek volna a Pickről. Többet beszéltek a hazaiakról, a bronzmeccsről, mint a bajnoki fináléba bekerülő Pickről. Rosta István is érdekesen áll volt csapatához: nem jellemző rá, hogy sokat dicsérné.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

UTC FT: Csömörön eldőlhet

Ha Csömörön nyer az UTC FT, a Debrecen pedig legyőzi a Haladást, a szegedi csapat hét ponttal előzi meg mindkét riválisát. Tovább olvasom