Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Mikler Roland: Fontos dolgom van még Szegeden

Júliustól az MKB-MVM Veszprémben folytatja pályafutását Mikler Roland (29). A Pick válogatott kapusa elmondta, búcsúzóul szeretne aranyat nyerni a Szegeddel: vagy a bajnokságban, vagy az EHF-kupában. A vasárnapi, Sporting elleni EHF-kupa-meccs mellett közelgő esküvőjéről és a szegedi lakásába történt betörésről is beszélt.
– Nem volt egyszerű napja kedden: nősülés, betörés, átigazolás...
– Való igaz, volt benne bőven izgalom.

– Kezdjük az elején: lejáró szegedi szerződése után júliustól három évig az MKB-MVM Veszprém kapusa lesz. Miért váltott?
– A Veszprém már tavaly is szeretett volna kivásárolni, akkor a két klub nem tudott megegyezni. A váltás oka, hogy a Veszprém szeretne Bajnokok Ligája-trófeát nyerni, ami óriási motiváció számomra, és egy nagy lépés a pályafutásomban. Tevékeny részt szeretnék ebben vállalni, azaz számítok a játéklehetőségre. Nem mellesleg úgy érhetem ezt el, hogy nem kell légiósnak állnom – ez sem utolsó szempont. Mindez azonban csak július 1-je után számít, addig kizárólag a Pick sikereiért küzdök, teljes erővel. Fontos dolgom van még Szegeden, szeretnék szépen búcsúzni. Hiszek benne, hogy nyerünk valamit együtt.

A Pick Szeged kapujában: Mikler Roland.

– Bajnokságot vagy EHF-kupát?
– Mindkét cím nagy motiváció, legyen bárki az ellenfél. Ha a bajnoki döntőben a Veszprémmel játszunk, akkor ráadásul duplán motivált leszek, hiszen jövőbeli csapatomnak is bizonyítani akarok, emellett a szegedi szurkolóknak is szeretnék örömet szerezni. Ugyanilyen hozzáállással léptem pályára a vasárnapi kupadöntőben.

– Olvasott internetes kommenteket?
– Tegnap, miután kiderült, hogy kiraboltak, idegességemben elkezdtem. Sokkal nyugodtabb nem lettem tőlük. Annak örülök, hogy az emberek nagy százaléka, akik végigkísérték a négy szegedi évemet, pozitívan szóltak hozzá az átigazolásomhoz, értékelték, megköszönték, amit a csapatért tettem, hogy olyan sportember voltam, amilyet elvártak. Volt néhány hozzászóló, aki hazaárulónak nevezett – ők nem ismerik a szó jelentését. Nem román válogatott leszek, csupán egy másik csapatba igazolok, úgy, hogy a Pick Szegedért mindent megtettem, és mindent megteszek július 1-jéig is.

A Pick Szeged kapujában: Mikler Roland.

– A Facebook-oldalán videoüzenetben számolt be róla, hogy kirabolták szegedi lakását. Hogyan történt?
– Pénteken utaztunk el a magyar kupa négyes döntőjére, ahonnan kedden fél 10-kor értünk haza. A menyasszonyommal arra lettünk figyelmesek, hogy fel van kapcsolva a villany az előszobában és a fürdőben. Mondtuk is, milyen hülyék vagyunk, hogy napokra így felejtettük. Ahogy beljebb léptünk, láttuk, hogy szét vannak dobálva a dolgok, néhány tárgy pedig eltűnt. Hívtuk a rendőrséget, akik este 6-ig helyszíneltek, nyomokat rögzítettek. Mivel nem tudjuk, mikor történt a betörés, háromnapnyi videofelvételt kell átnézni. Az a sejtésünk, hogy este jöhettek, de ezt is csak a felkapcsolt villanyokból gondoljuk.

– Átigazolásával együtt jelentette be, hogy a nyáron megnősül. Most volt a lánykérés is?
– Nem, az már decemberben. A család és a csapattársak tudtak is a dologról, csak a nagy nyilvánosságnak jelentettem be most. A gödöllői kastélyban lesz az esküvő júliusban. Addig még pótolni kell a párom eljegyzési gyűrűjét, hiszen azt is ellopták a betörők.

A Pick Szeged kapujában: Mikler Roland.

– Vasárnap Lisszabonban, a Sporting otthonában lép pályára a Pick Szeged az EHF-kupa negyeddöntőjének első meccsén. Elégedett lenne a szoros vereséggel is a visszavágó előtt?
– Kizárólag a győzelemmel lennék elégedett, a vereséggel soha nem vagyok az. Azt is szeretném, ha magabiztos játékkal győznénk, ezáltal előnybe kerülnék, hiszen az a továbbiakhoz is önbizalmat adna. A csapatnak be kell jutnia a Final Fourba! Már említettem: hiszek benne, hogy nyerek valamit a Szegeddel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Debrecen elleni sikerrel zárt az SZTE EHÖK röplabdacsapata

A szegedi egyetemista röplabdások a 2013–14-es szezon utolsó mérkőzésére Debrecenbe utaztak, ahol az Eötvös DSE fogadta őket. Tovább olvasom