Délmagyar logó

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 18°C | 29°C Még több cikk.

Minden jó, ha a vége jó: UTC FT-Csömör 7-4

A férfi futsal NB I alsóházi (7–11. hely) rájátszásának második fordulójában az UTC FT a Csömört fogadta, és 7-4-re legyőzte.

UTC FT-Csömör 7-4 (1-2)
Férfi futsal NB I, alsóházi rájátszás a 7-11. helyért. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 200 néző. Vezette: Herbály, Antal.
UTC FT: Tombácz - Puskás Cs., Hegyesi Zs., Dürgő, Fülöp T. Csere: Béry (kapus), Juhász I., Bullás, Balogh Á., Bilics, Szentes Bíró, Ondrejó, Bánóczki, Lázár. Edző: Brinszky Adrián.
Csömör: Varsányi - Nagy R., Zoufal, Jenei, Schrancz. Csere: Tősér, Tvaruska, Horváth B., Tihanyi, Smelő, Vadászi. Edző: Balogh István.
Gólszerzők: Hegyesi (20.), Juhász I. (24.), Puskás Cs. (30., 37.), Bánóczki (34.), Tombácz (38., 40.), ill. Tihanyi (6., 30., 36.), Nagy R. (8.).

Minden jó, ha a vége jó: a szegediek remek második félideji játékkal legyőzték a Csömört, a kapus Tombácz Róbert két gólt is szerzett a hajrában.

40. perc: 7-4, Tombácz. Megint az előző szituáció: Tombácz megszerzett egy labdát, majd a saját hatosáról tökéletes lábtartással a hálóba emelt, 7-4.

40. perc: fault, 3:3.

39. perc: Ondrejó labdaszerzés után az üres kapu mellé helyez. Tombácz védi Jenei lövését. Bilics a saját hatosáról melléhelyez.

38. perc: 6-4, Tombácz. A vendégek lehozták a kapust, kihagytak egy ziccert, Tombácz megfogta a labdát, majd ballal a hálóba emelt, 6-4.

37. perc: 5-4, Puskás Cs. Nagy R. flegmáskodott saját sarokpontjánál, Puskás Cs. elvette tőle, majd nemes egyszerűséggel, a kapuba bombázta, 5-4.

36. perc: 4-4, Tihanyi. Nagy R. leviszi, Tombácz mellett visszagurít, Tihanyi érkezik, 4-4.

35. perc: szegedi időkérés. Tombácz-hiba után Tombácz védi Nagy R. pörgetését. Tősér sárgát kap, fault, 1:2. Fault, 2:2. Fault, 3:2. Schrancz 9 méteres szabadrúgását Tombácz védi.

34. perc: 4-3, Bánóczki. Remek labdajáratás után Juhász I. lövése lejön a blokkról, Bánóczki azonban belekap jobbról, két méterről, a labda pedig a léc alá vágódik, 4-3. 

33. perc: Bánóczki ügyesen lefordul, passz helyet cselez, nem rossz, de Varsányi a kéz sérülése árán véd. Ápolják is. 

32. perc: Juhász I. parádésan szelidít meg egy labdát, aztán Varsányiba bombáz. 

31. perc: Puskás rázza le üldözőjét, belelépnek a keresztpasszba.

30. perc: Horváth B. kap sárgát.

30. perc: 3-3, Tihanyi. A középkezdés után Tihanyi használ ki egy hazai hibát, 3-3.

30. perc: 3-2, Puskás. Puskás a legurítás után a lécre, onnan a hálóba bombáz, 3-2.

30. perc: Varsányi első hibája: négy másodpercnél tovább fogta a labdát, szabadrúgás a hatos vonaláról.

29. perc: Fülöp lő, Varsányi véd. Dürgő spiccel, Varsányi.

28. perc: Bilics parádés kényszerítő után középről eltalálja az oldalkapufát. Schrancz éles szögből, Tombácz kitüti. Fault, 1:1. 

27. perc: Balogh Á. lövőhelyzetben, csúnyán mellé.

26. perc: Szentes Bíró léb között, Varsányi lábbal. Balogh Á. csarnokcsúcsot rúg. Zoufal passzol átlót, hosszú.

25. perc: Juhász I. vezeti Varsányira a labdát, ám húz egyet rajta, a kapus pedig kiszúrja.

24. perc: 2-2, Juhász I. Juhász I. vezeti fel a labdát, majd nem passzol, és ballal okosan, nem erőből a bal felső sarkot lövi ki, 2-2.

23. perc: Fülöp leránt, sárga lap, fault, 1:0. Nagy R. eltalálja szabadrúgásból a felső lécet. Jenei kontrából átemel mindenkit. 

22. perc: Puskás ment egy kontránál a félpálya után. Nagy R. becsapja Hegyesit, Dürgő blokkol.  

21. perc: folyt. köv. Hegyesi passza lassú, ezért Dürgő már csak blokkot talál. Dürgő spiccel, éppen csak mellé.

A félidő összképét tükrözte az utolsó akció, amelynek végén Hegyesi Zsolt szenvedős, amolyan Bodonyi Béla-féle présgóllal szépített.

20. perc: 1-2, Hegyesi. Hét másodperccel a szünet előtt Fülöp indítja Hegyesit, aki kapura lő, a labda lecsorog Varsányiról, majd a hálóba vánszorog, 1-2. 

19. perc: előbb Hegyesi és Fülöp szerel a vendégek hatosán, de Varsányi kiér, majd Hegyesi már a saját kapuja előtt ment. 

18. perc: Fülöp egy méterről, de szögből, Varsányi kiüti.

17. perc: csömöri időkérés. Egyetlen egy baj van a szegedi játékkal: nincs még gól. Helyzet? Töménytelen mennyiség. Tihanyi meglép, de éles szögből messze mellé. Puskás, Varsányi. Fault, 3:5.

16. perc: Jenei estében lő, nincs fault, de sarokrúgás.

15. perc: Ondrejó aktív, lefordul, de szegény elesik a labdában. Fault, 3:4.

14. perc: Ondrejó két helyzetet ront el: középről lő, Varsányi hárít, majd megint lő, fölé. 

13. perc: Bullás és Tvaruska összerúg, utóbbi a földön marad, meghúzhatta a térdét.

12. perc: fault, 1:4. Puskás durrant mellé. Fault, 2:4. Tihanyi melléemel.

11. perc: Bullás egy húzás után, a 17 éves Varsányi lábbal véd. Minden kimarad: Juhász kétszer ziccerben, Varsányi mindkétszer hárít. 

10. perc: Jenei megállítja Hegyesit a felezőnél, sárga lapot kap érte. Fault, 1:3. Nem érkezik senki Fülöp erős középre passzolására.

9. perc: már gólt kiáltottunk, de Fülöp egy méteres lövését Varsányi földön túli bravúrral mellébokszolja. 

8. perc: Puskás lövését védi Varsányi, Fülöp a hatoson belül ziccerpasszt ront Hegyesi felé, majd Hegyesi elől a hatos vonalán ment becsúszva Varsányi.

8. perc: 0-2, Nagy R. Mintakontra, amelynek végén Nagy R. lő a jobb sarokba, 0-2.

8. perc: Ondrejó spiccel középről, nyolc méterről, éppen mellé. A kontrából Zoufal marad le a hosszún. Szegedi időkérés.

7. perc: nagy forgalom a vendégkapu előtt, végül felszabadítanak.

6. perc: 0-1, Tihanyi. A vendégek kontráznak, Tihanyi lövését először blokkolják, aztán azonban a jobb alsóba lő, 0-1.

6. perc: Juhász I. középről, 10 méterről, Varsányi lábbal, sarokrúgás.

5. perc: az első fault, Lázár követi el, 1:0. Tősér-kapufa. Fault, 1:1.

4. perc: Bullás, Varsányi lábbal.

3. perc: hazai labdabirtoklás a vendégkapu előtt, eredménytelenül. Aztán Hegyesi keresztpasszát elcsípi Varsányi kapus, majd Nagy R. lövését lábbal védi Tombácz.

2. perc: nagy labda az ünnepelttől, Fülöptől Dürgőnek, aki talán önző, amikor spiccel mellélő, miközben Hegyesi érkezik a hosszún.

1. perc: és akkor indul a labda, hajrá, UTC! Nagy R. jut helyzethez, védőblokk.

Alsóházi meccs, amelyen a tét a biztos bennmaradás, azaz a hetedik vagy a nyolcadik hely egyike. Az UTC FT az előbbi pozíciót foglalja el, és ezt nem szeretné senkinek sem átengedni. A hazaiak játékosa, Fülöp Tibor éppen ma ünnepi a 28. születésnapját, reméljük a csapat győzelemmel köszönti.

Korábban:

A felsőházi rájátszásról lemaradt, így az alsóházban, a 7–11. helyért harcol a férfi futsal NB I-ben az UTC FT. A szegediek a play off első körében értékes ikszet értek el Debrecenben, bár az első félidőben kétszer is két góllal vezettek.

– Januárban még nem gondoltuk volna, hogy lesz esélyünk a hat közé jutásra. Amiatt viszont csalódottak vagyunk, hogy szépen lassan elindultunk és lépkedtünk felfelé, így a saját kezünkben volt a sorsunk. Debrecenben szerencsém volt az egyenlítő gólnál: egy kicsit feljebb mentünk, lelestem egy labdát, és ezzel egyenlítettünk. Nem a bravúr kategória volt a döntetlen, inkább reális eredmény született a 7–7-tel. Ma a Csömört mindenképpen meg kell verni, mert a Debrecen is nyert Szombathelyen, így közelebb lopózott. Szeretnénk minél hamarabb levenni magunkról a terhet, és elérni a biztos bennmaradást jelentő hetedik vagy nyolcadik, de inkább az előbbi helyet, amelyet jelenleg is elfoglalunk – nyilatkozta Hegyesi Zsolt, az UTC FT támadója.

Hegyesi Zsolt (9) győzelmet szerezte ünnepelni. Fotó: Schmidt Andrea
Hegyesi Zsolt (9) győzelmet szerezte ünnepelni. Fotó: Schmidt Andrea

A Csömör elleni mai találkozó 19 órakor kezdődik az újszegedi sportcsarnokban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jó meccsekkel indult a megyehárom

A hétvégi megyehárom eredmények Csongrád megyéből. Tovább olvasom