Délmagyar logó

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

Mindenki komolyan vette a kick-box Világkupát

Harmadik éve ad otthont Szeged rangos kick-box eseménynek. A 2005-ös világbajnokság jó alapot teremtett a Világkupának, amelynek magyar állomása Nyíregyházáról került másodszor a Tisza partjára. Kiváló verseny, színvonalas döntők, remek megyei eredmények – ez volt az idei, 13. Vk.
Érdemes volt már másodszor Szegeden megrendezni a magyarországi kick-box Világkupát – értékelhető röviden az elmúlt hétvégi esemény. Jól emlékezhetünk, 2005-ben nagy sikerű világbajnokságnak adott otthont az újszegedi sportcsarnok. Az ötlet ezután jött a világszövetségtől: legyen a magyar Vk házigazdája a továbbiakban Szeged. A sorozat alapjait tizenhárom évvel ezelőtt Debrecen rakta le, 2001 és 2005 között négyszer Nyíregyháza volt a sportág fővárosa, most pedig már harmadszor – ha csak a Vk-t számoljuk, akkor másodszor – Szeged.

Amíg a nyírségi viadal a legutolsó szezonban 500 fő körüli létszámmal „tetőzött", addig a tavalyi szegedi Vk elérte, az idei pedig bőven meghaladta ezt a mezőnyt. Ahogy Németh Ferenc versenyigazgató viccesen megjegyezte: 728 plusz áfa volt az idei viadal indulóinak száma. És ez úgy jött ki, hogy nem számoltuk bele az aero kick-box viadalok indulóit.

Kiváló utánpótlás

Utánpótlás, a szegedi klubok további vk-eredményei, mind Combat „D" SC, gyerekek, kadett I., lányok, –37 kg: 3. Liszkai Krisztina, fiúk, –37 kg: 3. Novák Norbert, –42 kg: 3. Nagy Benjamin. Kadett II., –47 kg: 3. Székely Tamás, –63 kg: 3. Bakos József.
Tigers SE, egyéni, kadett II., 57 kg: 1. Iványi Gábor, 47 kg: 1. Kovács Ádám. Csapat, kadett II., 1. Tigers SE I. (Pesti Benedek, Iványi G., Almási Bence, Tombácz Tímea), 3. Tigers SE II. (Kovács Á., Kiss Attila, Busa Andrea, Tápai János).
A megyei klubok felkészítői: Makó János (Makó), Papp Róbert (Röszke, Szeged BC), Gál László (Szeged BC), Albert Tibor (Hódmezővásárhely, Perneki Mihály, Kecskés Tamás, kecskés Tibor, Kovács Sándor, Stricz Richárd (mind Tigers), Tóthné Majláth Klára, Szabó Gábor, Zsögön Miklós, Tóth Gábor (mind Combat).  
Mivel rengeteg esemény egyszerre zajlott a városban, így nehéz lett volna elvárni, hogy mindhárom napon telt házzal menjenek a csaták. Ám azért a finálékra így is igen sokan kíváncsiak voltak. A magyar csapat létszámban a legnagyobb volt, meg is nyerte az összesített éremtáblázatot.

A dobogós helyezésekben élen járt a csepeli Király Team, az Esztergom, valamint a szegedi Tigers SE. A ringszámok pedig igazán kiemelkedő színvonalú meccseket hoztak. A fehéroroszok például az A- és a B-válogatottukat is elhozták a műjégpályára – egy hónapos thaiföldi edzőtábor után. A K1-ben ismert Ignasov és csapata, valamint edzői garnitúrája is itt volt. De az oroszok, a szerbek (náluk, Belgrádban lesz ezen szakágak világbajnoksága), valamint az ukránok szintén komoly csapattal érkeztek. Hogy miért volt ez a nagy felbuzdulás? Egyrészt a verseny hírneve, másrészt pedig az, hogy a másik két, a szegedivel együtt legfontosabb Vk-viadalként említett ír és olasz eseményen nincsenek a programban a ringszakágak.

Ejtsünk szót a megyei klubokról is – főleg mert remek eredményeket értek el. Jutott érem Makóra, Hódmezővásárhelyre, Röszkére, és persze Szegedre bőven. A rendező város csapatai kilenc arany-, hat ezüst- és tizenhárom bronzérmet szereztek – a régió továbbra is a legjobbak között van.

– Mindenki nagyon komolyan vette a Világkupát. Viszont nem szabad rutinként kezelni az ilyen mértékű versenyt, ez nagyon fontos tanulság. Jövőre újra megrendezzük a Vk-t, ám pénzdíjjal igyekszünk Szegedre csalni a tatamiszakágakban hagyományosan jó angol, ír, olasz és francia válogatottakat. És ha ez megvalósul, akkor vb-mezőny gyűlhet össze remélhetőleg már az újszegedi sportcsarnokban – jegyezte meg végül Németh Ferenc.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Távozik Peresztegi Nagy Ákos a Szeviép-Szegedtől

Tegnap este jelentette be a Szeviép-Szeged NB I A csoportos női kosárlabdacsapatának vezetése, hogy… Tovább olvasom