Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -3°C | 4°C Még több cikk.

Mínusz kilences HNKC-rajt

Nagyon várták már Vásárhelyen is az NB I-es rajtot: új játékosok, és Kiss Szilárd személyében új edző (az ország egyik legjobb, legeredményesebb szakembere) látott munkához a HNKC-nál. Az óvatosabb (pesszimistább?) drukkerek az FTC elleni nyitótalálkozó előtt mégis úgy fogalmaztak, kiegyeznének a makói eredménnyel, vagyis az öt-hat gólos vereséggel.
HNKC - FTC 24-33
NB I-es női kézilabda-mérkőzés. Vásárhely, Hódtói Sportcsarnok, 700 néző. Vezette: Kisfalvi, Péli.
HNKC SE: KÖRMÖCZI – Mucsi 2, Nyikolajenko 3, WOLF 9 (6), Reiner 2, Jenőfi 4, Ancsin 2. Csere: Abramovich (kapus), Bloj, Sipos, Jókai 2, Földes, Fülöp, Szepesi. Edző: Kiss Szilárd.
Ferencváros: Harisová – MRAVIKOVÁ 6, Szamoránsky P. 3, UHRAKOVÁ 7 (2), ZÁCSIKOVÁ 8 (2), Kirsner 3, Szucsánszki 4. Csere: PASTROVICS (kapus), Soós 2, Németh H., Szamoránsky A., Smidéliusz, Németh Cs., Balázs. Edző: Németh András.
Kiállítások: 8, ill. 6 perc. Hétméteresek: 6/6, ill. 7/4.
Az eredmény alakulása, 3. perc: 3–1, 8. p.: 5–4, 23. p.: 12–12, 27. p.: 13–14, 36. p.: 17–21, 48.: 19–30, 53. p.: 23–33.

Fotó: Karnok Csaba
Nagyon várták már Vásárhelyen is az NB I-es rajtot: új játékosok, és Kiss Szilárd személyében új edző (az ország egyik legjobb, legeredményesebb szakembere) látott munkához a HNKC-nál. Az óvatosabb (pesszimistább?) drukkerek az FTC elleni nyitótalálkozó előtt mégis úgy fogalmaztak, kiegyeznének a makói eredménnyel, vagyis az öt-hat gólos vereséggel.

Minden előzetes okoskodást, esélylatolgatást meghazudtolva remekül kezdtek a kék-sárgák. Pontosan támadtak, igyekeztek agresszíven védekezni, a fehérorosz kapus Abramovich két hetest is hárított. Egy-két góllal rendre a házigazdáknál volt az előny. „Ha végig tudunk koncentrálni, lehet keresni valónk, jól játszik a csapat" – fogalmazta meg véleményét Mihucz Tibor, az együttes egyik főszponzora. A szünetben – korábban egyszer-kétszer már feléjük is billent a mérleg nyelve – már a Németh-lányoknál volt az előny, a támogató meg is jegyezte: „Most, a második félidő elején kell nagyon figyelnünk, nehogy megszórjon bennünket a Ferencváros és elhúzzon".

Mint a farkas

A hazaiak legjobbjának az irányító Wolf Alexandra bizonyult. Igaz, ő is bakizott időnként – olykor kritikus pillanatokban –, de dobott kilenc gólt, és nevéhez hűen úgy küzdött, mint egy farkas.

Az első percekben nem is volt gond a koncentrációval, de fokozatosan meglépett a Fradi. 36. perc: hazai időkérés, tanácsok, Kiss Szilárd átszervezte csapatát: Fülöp lett a beálló, Jenőfi a jobb, Jókai a balátlövő, Nyikolajenko leült (ideiglenesen) a kispadra. Ez sem segített. Az akciókba egyre több hiba csúszott (eladott labdák, pontatlan passzok) és az FTC ezekből megindulva játszhatta kedvenc gyors, száguldós kézilabdáját. Ők irányítottak, a HNKC szétesett, minden eldőlt. „Hat, hét, nyolc, kilenc, tíz!" – számoltak a Fradi-drukkerek, 46. perc: 19–29. „Harcoljatok, harcoljatok!"– érkezett a válasz a túloldalról. Azzal nem is volt baj, de a Ferencváros nagyobb tudását kilencgólos – megérdemelt – sikerrel realizálta. „A második félidő nyomasztó volt" – mondta nagyot sóhajtva az egyik drukker, majd magát (is) vigasztalva hozzátette. „De nem a Ferencváros ellen kell győzni, lesz ez még jobb is".

Kiss Szilárd: – Az első félidőben jól játszottunk, a másodikra viszont teljesen szétesett az egység. Azzal mindnyájan tisztában voltunk, hogy a Fradi erősebb, jobb együttes, mégis kicsivel szorosabb összecsapásra számítottam.

A forduló további eredményei: Németh Toll Makó–Győr 25–31 (10–19), Békéscsaba–Dunaferr 14–33 (7–19), Debrecen–Vác 29–22 (11–10), Cornexi-Alcoa–Kőbánya-Spartacus 40–18 (18–6), Kiskunhalas–Vasas 29–30 (12–19).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pontokért utaznak

A labdarúgó NB II keleti csoportjának 10. helyén álló Makó FC a 11. pozíciót elfoglaló Budafok… Tovább olvasom