Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 18°C Még több cikk.

Mister és tanítványai - bemutatkozott az új Pick

A szegedi Art Hotelben ma tartotta Bemutatkozunk névre keresztelt sajtótájékoztatóját a Pick Szeged. Megszólalt az új edző és az új játékosok is.
Kiderült, ki lesz a világbajnok Juan Carlos Pastor edző segítője, és az is, mit vár az új szezontól a vezetőség és az új játékosok.

A sajtótájékoztató végén egyéni interjúk következtek. Ezeken kiderült, hogy az új játékosok egyaránt közvetlen emberek, szívesen nyilatkoztak mindenkinek. Hamarosan a pályán is láthatjuk majd az új Pick Szegedet.

10.31: - Örülök, hogy visszakaptam korábbi mezemet, a 18-as számút - fogalmazott Ilyés Ferenc. - Tudom, hogy Pastor mester maximalista, és azt is, hogy remek edző, ezt az eredményei is bizonyítják. Nagyon sokat kell majd változnunk, alkalmazkodnunk, hgy a spanyol filozófiát elsajátítsuk, hiszen mindenkinek meg van benne a helye, a feladata. Az improvizációból visszább kell majd venni, de biztos vagyok benne, hogy egy kis tanulóidő után beválik majd a folyamat.

Mister és tanítványai - bemutatkozott az új Pick Szeged. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

10.29: - Ismerem a Mistert, tudom, hogy sok munka vár rám. Válogatottbeli csapatársamtól, Mirsad Terzictől hallottam már a Pick–Veszprém párharcról, tudom, hogy mekkora derbi ez. Mondtam neki, hogy meglátjuk, ki a jobb, találkozunk majd a pályán - mondta Vranjes.

Bemutatkoztak.
Bemutatkoztak. Fotó: Schmidt Andrea

10.27: - A Pick Szeged egy nagy európai csapat, amelybe szeretnék minél jobban beilleszkedni, Pastor edző elképzeléseit megvalósítani. Azért a Pickbe szerződtem, mert megfogott az a terv, amit felvázoltak nekem. Előrébb tudok lépni, fejlődni, és ki tudom magam próbálni egy külföldi bajnokságban is - fogalmazott az irányító Mindegía.

10.24: - Két napja Szegeden vagyok, nagyon tetszik a város. Három évre írtam alá, bízom benne, hogy remek időszak vár rám. Megnéztem a Pick BL-meccseit, játszottam is már az újszegedi sportcsarnokban, szerepeltem a szegediek ellen. Jó csapatba kerültem, amely jövőre még jobb lesz - mondta Garcia Parrondo.

Mister és tanítványai - bemutatkozott az új Pick Szeged. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

10.21: - A játékos-pályafutásom véget ért - mondta Krivokapics. - Tanulni jöttem Szegedre, tetszik az a négyéves projekt, amit elterveztünk. Azt gondolom, hgy a játékoskeret alkalmas arra, amit kitaláltunk. Én 32 évesen lettem a Mister, Pastor edző játékosa, és még ilyen korban is rengeteget tudtam tőle tanulni. Nagyon örülök, hogy itt dolgozhatok, hiszen olyan, mintha hazajöttem volna - mindössze egy órás autóútra van szülővárosom, Zenta. Játékosként nem tudtam a Pickben szerepelni, most edzőként lesz erre lehetőségem - tette hozzá.

10.17: - Szeretném megköszönni, hogy bizalmat szavaztak nekem Szegeden, már alig várom, hogy elkezdhessem a munkát - mondta Juan Carlos Pastor. - Az elején nem lesz könnyű dolgunk, hiszen új csapatot kell építeni, amelyben mindenkinek meg lesz a feladata. Ehhez időt kérünk, mert az első időszakban sokat kell majd dolgoznunk. Erre lesz is szükség, hiszen elég bonyolult az a filozófia, amit képviselek. De mivel remek játékosokat szerződtettük, biztos vagyok benne, hogy beilleszkednek majd az általam tervezett rendszerbe. Marko személyében jó segítségem lesz, hiszen korábban a játékosom volt. Biztos vagyok benne, hogy a szezon második felében leszünk csúcsformában - tette hozzá Pastor éppen Krivokapics tolmácsolásában.

10.14: - A szezonban az elvárás a bajnoki és kupadöntőbe jutás lesz, de azt gondolom, valamelyik fronton fényesebb érmet szerzünk, mint a tavalyi ezüst. A nemzetközi kupa érdekes kérdés, hiszen a BL-szereplés lehetőségét wild carddal, azaz szabadkártyával szeretnénk majd kiharcolni - ehhez az kell, hogy a jelentkezésünket elfogadják. Bízunk abban, hogy bejutunk a BL-be, ha ez nem sikerül, akkor a második számú kupasorozatban veszünk részt - tette hozzá Mezei.

Ilyés nyilatkozik az NSO TV-nek.
Ilyés nyilatkozik az NSO TV-nek.

10.11: - Szerencsés vagyok, mert az új játékosaink nagy része ellen játszottam aktív pályafutása során - mondta Mezei Richárd, a Pick Kézilabda Zrt. igazgatója. - Ilyés Ferencet még csapattársként ismertem mag, a többiekkel, Parrondóval és Krivokapiccsal pedig ellenfélként találkoztam. Vranjes és Mindegía olyan játékosok, akik a utolsó pillanatokig küzdenek. Pastor úr kérése volt, hogy legyen egy magas, erős beállósunk, ezt Vranjes személyében megoldottuk. Mindegíától azt várom, hgy az év egyik legnagyobb meglepetése legyen, ehhez meg van minden képessége. Pastor mesterről legyen elég annyi: olyan embert akartunk, aki csapatban gondolkozik, alárendeli az érdekeit a csapatnak - ő ilyen, és ezt várja a játékosoktól is.

10.09: - Büszkék vagyunk rá, hogy sikerült leigazolnunk a kiszemelteket, és mindenkivel meg tudtunk egyezni. Szintén örömteli, hogy újra szerződtettünk egy magyar válogatott játékost Ilyés Ferenc személyében. Azt gondolom, a játékoskeret jelentősen erősödött a tavalyi szezonhoz képest - tette hozzá Szűcs Ernő Péter.

Mister és tanítványai - bemutatkozott az új Pick Szeged. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

10.07: - Mérföldkőhöz érkeztünk - mondta Szűcs Ernő Péter, a Pick Kézilabda Zrt. igazgatótanácsának elnöke, aki megköszönte Skaliczki László eddigi munkáját. - Nagyon könnyen megegyeztünk az új mesterrel. Tetszett az a jövőkép, amit felvázolt. Pastor edző nem csak a felnőttekért felel majd, de koordinálja az utánpótlást is. Bár több jelöltünk volt a posztra, miután megismertük, nem volt kérdéses, hogy Pastor úrral képzeljük el a jövőt - mondta az elnök a Valladolidot 18 év után elhagyó mesterről.

10.05: Bemutatták a másodedzőt, Marko Krivokapicsot, ő segíti majd Juan Carlos Pastort. Ő az egykori Pick-játékos Krivokapics Milorad bátyja. Tavaly még a Valladolidban játszott.

10.03: Először Vranjes, majd Mindegía lép be a terembe. Jön Parrondo és Ilyés is. Egy bosnyák, két spanyol légiós, valamint a Szegeden "felnövő" Ilyés.

10.02: - Ma kezdődik meg az új szezon a Pick Szeged számára - mondta Süli Róbert kommunikációs igazgató, majd elkezdte a játékosok bemutatását.

10.00: Pontban 10 órakor elkezdődött a sajtótájékoztató.

9.54: Jelentkezünk a helyszínről, az Art Hotelből. A főszereplők még hiányoznak, ám a mezek már a helyükön: Mindegía lesz az 5-ös, Ilyés a 18-as, Parrondo az 51-es, Vranjes a 77-es.

A díszlet már elkészült.
A díszlet már elkészült.

Olvasóink írták

 • 12. kreatív 2013. június 05. 20:39
  „MEGÉRKEZTEK AZ ÚJ KÖZPÉNZFALÓK!!!!

  Nevetséges színjáték!!

  PICK_FAN-nok ! Figyeljetek. Minőségi kézilabda kell?! NYÚLJATOK JÓ MÉLYEN A ZSEBETEKBE, fizessétek az euró milliókat, a KÖZPÉNZ meg folyjon városi USZODA építésre!!!!”
 • 11. bambulla 2013. június 04. 17:34
  „7.
  olvasd el, hogy ki mit nyilatkozott
  senki nem fogadkozott, hogy most aztán ez lesz vagy az lesz
  te fröcsögsz csak unalmas dolgokat
  egy tudatos építkezésbe kezdenek bele egy hozzáértő szakmai csapattal”
 • 10. roxper 2013. június 04. 16:37
  „7.
  Larholm egy ismert, elismert nagyszerű játékos akiből nem hoztak ki semmit, ahogy Ancsinban is több van, ez most valószínűleg megváltozik! ;)”
 • 9. pala1964 2013. június 04. 16:10
  „7 Deadman, ha már kérted, ki is javítalak: SENKI nem mondta, hogy most (idén) jön a megváltás - épp arról volt szó, hogy nem cél most egyből versenyre kelni a jól megerősített Veszprémmel - ugye mekkora nem mindegy?:)

  és igen, jó lesz ez, még ha Pribanic-ot a nagy szíve miatt személy szerint sajnáltam is...”
 • 8. TUTI 2013. június 04. 16:01
  „Mire lesz ez elég???! :) :)
  Ez itt a kérdés!
  HAJRÁ PICK SZEGED´´´”
 • 7. Deadman 2013. június 04. 15:48
  „Minden Évben minden tetves évben elhihetik hogy na most na majd most jön a MEGVÁLTÁS !!!
  Egyet azért ne felejtsünk már el az idén NINCS BL csak EL vagy mi ez azt jelenti hogy a tulajnak máérmost többet kell majd beinvesztálni és ha a trendek nem fordulnak akkor kb 5 évig csak EL lesz semmi nbagyobb pénzt hozó BL...

  Ha rosszul tudom akkor javítsatok ki légyszives...
  Szurkolok Pastor edzönek és reménykedek hogy akiket ide hozoztt azok talán valamit le is tesznek az asztalra nem úgy mint pl Larholm....

  Azért kíváncsi leszek hogy Illyést is ugyanúgy leárulózzák majd ?? vagy egyböl megvan bocsájtva az a gerinctelenség amit művelt az átigazolásakor?? Nekem akkor csak az esett rosszul hogy váltig állította hogy a veszprémbe na oda nem sose aztán ott kötött ki..Ja és az az utolsó fél idény ahol azt az antikézilabdát mutatta be azt vajon a szurkolók elfelejtették már Neki ???? nRemélem azért kicsit jobb lesz talán....

  Szolgálati Kérdés az ujságírókhoz..Önök a könyvet olvasnak akkor mit szolnának ha előszőr a VÉGÉT TOLJÁK oda az ARCUKBA ?? Mert már sokadjára tapasztalható az hogy úgy kezdődik a cikk hogy mint most hogy 10:31 perc és megtudjuk mi volt a sajtótájékoztató vége majd szépen lefele tekerve visszafele el lehet olvasni hogy mi is volt előtte....:((((((((((
  Hihetetlen lehet ez így jó Maguknak de <moderálva> így olvasni”
 • 6. zehn 2013. június 04. 15:37
  „Szerintem jóval erősebb lesz a csapat. Az ezüst érem nincs veszélyben,a Veszprémet itthon elkaphatjuk. Ha sikerül a BL ben indulni,akkor a 16 ba jutás minimum elvárható, sőt! Ha a másik kupasorozatban indulunk, akár a döntőig is eljuthatunk.”
 • 5. bambulla 2013. június 04. 13:20
  „jó lesz ez
  hajrá PICK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!4”
 • 4. tavimaszlag 2013. június 04. 12:27
  „szeretettel köszöntjük őket, várjuk a bemutatkozást. sok sikert!
  kormoska? elénelelted már a nemzeti összetartozás dalát? légy egy kicsit optimistább!”
 • 3. Mogorva 2013. június 04. 11:30
  „medalla de plata”
 • 2. kormoska 2013. június 04. 11:09
  „Vajon hogyan mondják spanyolul hogy ezüstérem?
  Jó ha megszokják mert sok-sok-sok lesz nekik belőle!”
 • 1. roxper 2013. június 04. 10:47
  „<moderálva>
  Sok sikert a mesternek és az új játékosoknak!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SZVSE-atléták: érmek Hollókőről és a fővárosból

Hollókőn rendezték meg a háromnapos Nógrád Nagydíjat, amelyen váltóversenyt is rendeztek. Tovább olvasom