Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

MK-negyedik a Beton VE

Nem sikerült a Szeged Beton VE hajrája a Magyar Kupában. A szombati elődöntőben a Vasastól, a tegnapi bronzmeccsen a Dominótól kaptak ki egy-egy góllal Mészárosék.
Szeged Beton VE–Vasas 6–7 (2–0, 0–4, 0–1, 4–2)
Magyar Kupa-elődöntő, férfi vízilabda-mérkőzés. Vezette: Juhász Gy., Vojvoda.
Szeged: Barát – Lehmann 1, Varga P., Mészáros 2, Komlósi, Tóth L. 1, HOSNYÁNSZKY 2. Csere: Vukanics, Molnár P., Éles, Munkácsy, Kádár. Edző: Gyöngyösi András.
Vasas: NAGY V. – Kállay, Mátyás, VINDISCH 3, VARGA D. 3, Steinmetz B., Steinmetz Á. 1. Csere: Heinrich, Kuncz, Zentai T. Edző: Földi László.
Gól – emberelőnyből: 7/1, ill. 5/1. Ötméteresből: –, ill. 2/2.

Molnár (jobbra) hiába szuggerálta Steinmetzet. Fotó: Gyenes Kálmán
Pedig mennyire bíztak a szegediek a fináléba jutásban! Elvégre a nyáron jelentősen megerősödött a Beton, a Vasas viszont inkább gyengült, vagy legalábbis jottányit sem lett jobb a játékosállománya. Arról nem is beszélve, hogy a hazai környezet is Hosnyánszkyék sikerét vetítette előre.

Az első negyedben nem is volt semmi gond, Tóth L. és Mészáros révén 2–0-ra vezetett a Szeged. Több lehetősége is volt a 3–0-hoz, de az előnyök kimaradtak. Ettől vérszemet kapott a Vasas, s mire a Csongrád megyeiek észbe kaptak, már 2–5 állt az eredményjelzőn. Lehmannék ekkor összenéztek, elkezdték faragni a tetemes hátrányt, és másfél perccel a vége előtt utol is érték az angyalföldieket, 6–6. Ez már sok volt a bíróknak, jogtalan előnyhöz juttatták a Vasast, ezt pedig Vindisch könyörtelenül kihasználta. A veszett fejsze nyele után nyúlt a Beton, de már nem volt képes elkapni. Baráték nem ilyen zárással képzelték el ezt a napot...

Domino-BHSE–Szeged Beton 9–8 (2–0, 3–3, 2–3, 2–2)
Magyar Kupa harmadik helyéért, férfi vízilabda-mérkőzés. Budapest, Komjádi-uszoda, 500 néző. Vezette: Juhász, Vojvoda.
Domino: Györke – Kovács O., Tóth M., Fodor 1, Bárány 1, Kiss G. 1, BENEDEK 2. Csere: DR. MOLNÁR 2, Vári, Paján, Hárai, BIROS 2. Edző: Kovács István.
Szeged: Barát – Lehmann, MÉSZÁROS 2, Molnár P., KOMLÓSI 2, Tóth L., HOSNYÁNSZKY 2. Csere: VARGA P. 2, Vukanics, Éles, Kádár. Edző: Gyöngyösi András.
Gól – emberelőnyből: 6/4, ill. 5/1.

A szombati vereség erőteljesen éreztette hatását a Szeged játékosainál, akik az első másfél negyedben nem tudták megnehezíteni a Domino dolgát. Több labdát is eladtak, és akárcsak a Vasas-meccsen, most is a kapufán landoltak a lövések. Az meg külön balszerencse, hogy a Gergely helyett szerephez jutott fiatal Györke jó védésekkel hálálta meg edzőjének a bizalmat. A Honvéd 4–0-ás vezetésénél aztán egyszer csak megnyugodtak a szegediek. Komlósi és Varga P. góljai visszahozták a kupabronz elérésének reményét, csakhogy az egy nappal korábbi két játékvezető most sem szimpatizált a vidéki alakulattal. Ennek ellenére a Beton rettenetesen küzdött, a harmadik nyolc perc elején Komlósi csodás, 9 méteres ejtésével feljött 5–4-re.

Sőt: pár perc múlva Hosnyánszky és Varga P. találatával utol is érte az olimpiai bajnokok egész sorát felvonultató fővárosiakat, 6–6. Megrázta magát a Honvéd, Benedek, Biros és dr. Molnár révén a záró felvonás közepén már 9–6 állt az eredményjelzőn. Ezekben a percekben jól játszott a Domino, de a bírók is kitettek magukért... Senki nem adott volna egy lyukas kétfillért sem a Szeged feltámadására, pedig ez történt, ugyanis Mészáros két bombája is beakadt, 9–8. A találkozó utolsó támadását is a Beton vezethette, de hiába szállt a center felé a labda, hiába volt nyilvánvaló a szabálytalankodás, elmaradt az ítélet...

Gyöngyösi András: – Ha le akarjuk győzni a külső körülményeket – itt most a játékvezetésre gondolok –, egységesebbnek kell lennünk, mint tavaly.

Az MK-fináléban: Vasas–Eger 13–12.

A végeredmény: 1. Vasas, 2. Eger, 3. Domino-BHSE, 4. Szeged Beton VE.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Támogatók nélkül sanyarú lenne a szentesi póló helyzete

A Páterház étteremben lebonyolított sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a Szentesi VK élvonalbeli női… Tovább olvasom