Délmagyar logó

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 2°C | 12°C Még több cikk.

MNKSE: makói fiatalokra építenek

Az NB II-es Marosmenti NKSE a Makói Katolikus Általános Iskola és Óvodával, valamint a Návay Lajos Szakképző Iskola és Kollégiummal is megállapodást kötött, így a jövőben akadémiai jelleggel kézilabdázhatnak a makói és térségi fiatalok. Utánpótlás-sorozatunkban Makóra látogattunk.
Együttműködik a jövőben az NB II-es Marosmenti Női Kézilabda Sportegyesület a Makói Katolikus Általános Iskola és Óvodával, valamint a Návay Lajos Szakképző Iskola és Kollégiummal, ami azt jelenti, hogy új alapokra kerül az utánpótlásképzés a városban. A megállapodás azt eredményezi, hogy a makói és térségi gyerekek az általános iskolától a középiskoláig akadémiai jelleggel kézilabdázhatnak. Az egész program konklúziója az, hogy a fiataloknak meg kell teremteni a sportolási lehetőséget, még akkor is, ha nem érnek el magas szintű eredményt.

– Csapatunk filozófiája, hogy a kézilabdát makói lányokkal játsszuk, és elsősorban makóiaknak – hangsúlyozta Mari Attila, az MNKSE elnöke. A szervezés 2013 májusában indult, ekkor Nagy-György József, az egyesület előző elnöke, Mari Attila jelenlegi klubvezető, valamint Baunok Bernadett, a csapat edzője közösen határoztak az utánpótlásprogramról.

MNKSE: makói fiatalokra építenek. Fotó: Mari Attila (galéria)

Toborzó

A Marosmenti NKSE várja kézilabdázni vágyó lányok jelentkezését az általános iskola első osztályától kezdődően. Jelentkezni lehet Dani Szilviánál a 30/244-7487-es és André Róbertnénél a 70/423-0337-es telefonszámon.

– Beszélgettünk a Makói Katolikus Általános Iskolával, ahol az intézmény vezetője, Nagy Mária örömmel fogadta az ötletet. Megállapodtunk abban, hogy iskolájuk Vásárhelyi utcai tornatermét ingyen rendelkezésünkre bocsátja, ahol egyik testnevelőjük, André Róbertné már meg is kezdte a jövő játékosainak képzését. Az intézmény korábban már olyan egyéniségeket nevelt ki, mint Szebehelyi Edina, Erdei Erika, Kovács Anita, Dani Szilvia, Matyi Katalin vagy Kozserán Krisztina – ők mindannyian a felnőttcsapat alapemberei, többen a régi NB I-es Makói NKSE csapatában is szerepet kaptak – tette hozzá Mari Attila.

A másik együttműködés a Makói Návay Lajos Szakképző Iskola és Kollégiummal valósult meg. Az intézményben tavaly szeptember óta sporttagozat is indult, így emelt számban tartanak testnevelésórákat. Az utánpótlásbázis kiépítését az egyesület elsősorban taós sporttámogatásból finanszírozza, amelyhez önerőre van szükség – ehhez Makó önkormányzata és néhány helyi vállalkozó is hozzájárult.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

ATSK: versenydömping

Több megmérettetésen is részt vettek az utóbbi hetekben az ATSK Szeged asztaliteniszezői. Tovább olvasom