Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

MOL-Pick Szeged: lépés a profizmus útján

Kézilabda, Kijev - A MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata folytatta remeklését a VELUX EHF Bajnokok Ligájában. A magyar együttes a 7. fordulóban Kijevben, a Motor ellen immár hatodik győzelmét (29–25) aratta. December 6-án jön a Kielce elleni hazai csúcsrangadó.
Azért úgy vacsorázni, hogy közben azt látja az ember, hogy mindenki mosolyog, Juan Carlos Pastor vezetőedző viccel, mesél, teljesen felszabadult a győzelem hatására, kellemes érzés.

Itt csapat van

Ez a MOL-Pick Szeged nagyon más csapat, mint az évekkel ezelőtti. Megállapítható, hogy ennyire együtt régen volt egy keret. A sikerek, a győzelmek mindig összehozzák a játékosokat, és szerencsére ebben sincs hiány. Jönnek a sikerek, immár a hatodikat könyvelhette el az idei EHF-kupa- győztes a VELUX EHF Bajnokok Ligája sorozatában, és a D csoportban 12 pontjával jelenleg a második helyen áll.

Jó látni, hogy a kereten belül mindenki mindenkivel barátkozik. Itt nincs szláv, spanyol vagy éppen magyar társaság, itt csapat van, ez a szemlélet a nyerő. Reggelinél, ebédnél vagy éppen a reptéren mindig vegyesen ülnek a kézilabdások, és úgy beszélgetnek. Ez az alap.

Pastor nagy nyeremény

Az is biztos, hogy sokak számára furcsa az a szemlélet, amit a spanyol mester, Juan Carlos Pastor képvisel. Ő egy másik kultúrából érkezett, egészen másként gondolkodik, mint egy magyar ember. Hihetetlen pozitív az életszemlélete. Olyan energiákat tud megmozgatni a csapaton belül, ami győzelemre vezet. Most egy pillanatra említsük meg Dárdai Pált, a magyar labdarúgó-válogatott ideiglenes szövetségi kapitányát. Mit mondtak a magyar futballisták? Azt, hogy leginkább az az életfelfogás, pozitív hozzáállás segített a csapatnak, amit az évek óta Berlinben élő Dárdai képviselt. Juan Carlos Pastor is hasonló, sőt, nem túlzás kijelenteni, hogy a világ egyik legjobban felkészült edzője. Nagy nyereménye ő és segítője, Marko Krivokapics a MOL-Picknek.

A szlovén irányító, Dean Bombac Ukrajnában is bizonyította, milyen remek vásárt csinált vele a nyáron a MOL-Pick Szeged. Fotó: MTI
A szlovén irányító, Dean Bombac Ukrajnában is bizonyította, milyen remek vásárt csinált vele a nyáron a MOL-Pick Szeged.
Fotó: MTI

Sierra, Balogh, Bombac

De nemcsak ők, hanem a játékosok is. Sierra mit kapott heteken keresztül? A kapus hetek óta remekel, amit Kijevben bemutatott, az több mint csodás volt. „Türelem!" – ezt is említi mindig Pastor. Sierrának is meg kellett ismernie a társakat. Két éve sokan azt mondták, hogy Balogh Zsolt nem Pick-szint. 2014 novemberének végén második a BL-góllistán, a csapat húzóembere. „Hát ez a Bombac..." – állapították meg az első meccsei után a szlovén irányítóról. Ez a Bombac nagy kincs. Csakúgy, mint Mindegía, Källman, Zubai, Vranjes, Parrondo, Prodanovics, Vadkerti, Wyszomirski.

Blazevic=Gattuso

Blazevic olyan, mint a futballban Gattuso volt. Az egyik leghasznosabb tagja a védelemnek, amit olyan szinten fogott össze Dunkerque-ben és Kijevben, hogy az minden elismerést megérdemel, pedig a társ, Ilyés Ferenc hiányzott. Ancsin Gábornak nem ment támadásban, de a védekezésével ő is sokat segített. Blokkolt, kilépett, ütközött, labdát szerzett, belemenést harcolt ki. Pastornál pedig a védekezés az alap. Lőhetsz te 12 gólt, ha rólad 13-at kap a csapat.

Az 50. BL-győzelmét aratta a MOL-Pick Szeged. Az eltervezett úton halad a magyar együttes. Szépen és szerényen. Együtt a vezető, a szakmai
team, a játékosok és a szurkolók. Kilenc szegedi eljött Kijevbe is. 24 órát utaztak, hogy megnézzék a meccset. Előttük is meg kell emelni a kalapot, mert ez hasonlóan szép dolog, mint a 29–25-ös győzelem.

A vacsora során is volt miért örülniük a szegedieknek. Fotó: Jonas Källman
A vacsora során is volt miért örülniük a szegedieknek.
Fotó: Jonas Källman

Jön a szuperrangadó

December 6-án (szombat) következik a lengyel Kielce elleni hazai meccs. Szuperrangadó a javából! Nem lesz nehéz megjósolni, hogy megdőlhet minden eddigi nézőcsúcs, és olyan hangulat lesz, hogy felrobban a csarnok.

Hét mérkőzés, hat győzelem. Ez már történelem. Jönnek a feladatok, a meccsek. És még valami: Juan Carlos Pastor még nem a Kielce ellen készül, hanem az újonc Balmazújváros elleni idegenbeli bajnokira. Mondjuk mi: ő egy igazi profi, de a csapata is az.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kispályás labdarúgás: nagyüzem Kisteleken

Két korosztályban összesen 56 csapattal megkezdődött a kisteleki sportcsarnokban a 13. Kistelek-kupa kispályás labdarúgótorna. Tovább olvasom