Délmagyar logó

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -3°C | 3°C Még több cikk.

MOL-PICK Szeged: ˝Ti jöttök˝

"Húsz éve vagyok sportújságíró, sokkal több esztendeje a sport, a szegedi sport figyelője, szurkolója - és még akkor is az leszek, amikor ti már régen messze jártok a napfény városától."
Kedves és tisztelt José, Marin, Jonas, Mario, Stefán, Pedro, Alen, Zsolt, Bálint, Thiagus, Szergej, Richárd, Stas, Dmitrij, Bence, Szabolcs, Matej! Remélem, nem veszitek rossz néven, hogy a keresztneveteken szólítalak benneteket. Húsz éve vagyok sportújságíró, sokkal több esztendeje a sport, a szegedi sport figyelője, szurkolója – és még akkor is az leszek, amikor ti már régen messze jártok a napfény városától.
 
Ti, a MOL-PICK Szeged játékosai a magyar bajnokság legutóbbi két fordulójában a 10. (Budakalász) és a 11. (Gyöngyös) helyezett ellen játszottatok döntetlent. Mondhatnánk, idegenben jó az iksz, de a Budakalásszal itthon nem bírtatok. Hagyjuk is az iróniát, ennél sokkal komolyabb ugyanis a helyzet.

Tudjátok, hogy most hogyan álltok a bajnokságban?

A második helyen, a vesztett pontok tekintetében azonosan a Tatabányával. És csak csendben tesszük hozzá: a Balatonfüreddel is.

Tudjátok, kivel játszotok jövő vasárnap idegenben?

A Tatabányával. Tudjátok, hogy annak a meccsnek mi a tétje? A 2018–2019-es Bajnokok Ligája-indulás. Az, hogy a Veszprém mellett ki képviseli majd Magyarországot a legrangosabb európai kupasorozatban.

Tudjátok, mekkora szégyen lenne, ha hosszú-hosszú évek után nem a MOL-PICK Szeged lenne ez a csapat?
Tudjátok, ezzel mennyi embernek okoznátok csalódást?

És tudjátok, mennyi kárt tennétek ennek a patinás, sok nagy sikert megélt csapatnak?

Az elmúlt hetek teljesítménye alapján szerintem nem vagytok tisztában azzal, amiket most leírtam.

És már félnünk kell a Dabas elleni holnapi meccstől is – nem beszélve a jövő vasárnapi rangadóról.

Nem tudom, mit gondoltok, mi a motivációtok, mit akartok – az öltözői dolgok nem is ránk, szurkolókra tartoznak. Mi csak ötletelünk (edzőbuktatás? klikkek az öltözőben?), közben azt látjuk, szenvedtek, és hétről hétre csalódást okoztok nekünk.

Ami történt, azt nem lehet megváltoztatni. A becsületet és a szurkolók szeretetét még vissza lehet szerezni – sok apró pici lépésben. Először a Dabas, majd  a meccs előtt vért fogyasztó Tatabánya ellen.

Nekünk az életünk meccsei lesznek.

Ti jöttök.


Mádi József

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mi lett vele? Veteránokat edz Savanya Ferenc

Bár a napi munkától 2015-ben visszavonult az SZVSE birkózószakosztályának elismert edzője, Savanya… Tovább olvasom