Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Mol-Pick Szeged: Vadkerti és a gyerekek

Miközben a MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata Szerbiában edzőtáborozik, a klub vezetése is szervez, méghozzá az I. Pick Szeged kézilabdatábort készítik elő. A munkában Vadkerti Attila, az élvonalbeli játéktól nyáron visszavonuló klubikon immár utánpótlás operatív igazgatóként vesz részt.
A MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata szerda óta Szerbiában, Kopaonikon edzőtáborozik. Juan Carlos Pastor vezetőedző és stábja erőnléti edzéseket vezényel a csapatnak, jövő hét végéig tart az alapozó időszak.

Eközben a klub vezetése Szegeden is dolgozik, augusztusra készítik elő az I. Pick Szeged kézilabdatábort. A munkában immár utánpótlás operatív igazgatóként vesz részt Vadkerti Attila, aki a nyáron fejezte be élvonalbeli pályafutását a szegedi együttesben.

– Ez a MOL-Pick Szeged által szervezett első, hivatalos kézilabdatábor, amellyel hagyományt szeretnénk teremteni. Héttől tízéves korig lehet jelentkezni, ez a legkisebb korosztály, amelynek edzéseket tartunk. Érdemes sietni, mert korlátozott számban vannak helyek, később viszont egyre nagyobb eseményt szeretnénk ebből kialakítani – fogalmazott a szegedi klub ikonja, Vadkerti Attila, aki július 10. óta látja el új pozícióját a csapatnál.

Vadkerti Attila a tavalyi szezon végén búcsúzott el az élvonalbeli kézilabdától, a jövőben utánpótlás operatív igazgatóként segíti a Szegedet. Fotó: Schmidt Andrea
Vadkerti Attila a tavalyi szezon végén búcsúzott el az élvonalbeli kézilabdától, a jövőben utánpótlás operatív igazgatóként segíti a Szegedet. Fotó: Schmidt Andrea

A tábor augusztus 10. és 14. között lesz, a helyszíne a Rókusvárosi II. Számú Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola. A kézilabda-, a technikai és taktikai edzések mellett házibajnoksággal, kalandparkkal, mozival, strandolási lehetőséggel és záróeseményként egy bográcsozással is készül a klub, a résztvevők pedig az utolsó nap kapnak egy kis meglepetést.

– Az edzéseket Bucsányi Ibolya tartja majd, de természetesen én is ellátogatok a gyerekekhez, és több meglepetésvendégünk is lesz – tette hozzá Vadkerti. Az I. Pick Szeged kézilabdatáborra augusztus 2-áig lehet jelentkezni a pickinfo@pickhandball.hu e-mail címen és a 62/467-468-as telefonszámon.

A Szuperkupával indul a szezon

Augusztus 29-én, szombaton rendezik Győrben a női és férfi kézilabda Szuperkupát. A gálán, amelyre a tavalyi debütálás után másodszor kerül sor, mindkét nemnél a bajnoki első és második helyezett csap össze.
– Szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen Szuperkupát sok sportágban és sok országban rendeznek, azonban kézilabdázásban a magyar Szuperkupa világszínvonalú, akár a Győr–FTC, akár a Veszprém–Szeged párharcra gondolunk. Éppen ezért csúcseseménnyel, méltóképpen nyithatjuk meg
a szezont – idézte a szövetség közleménye Novák András főtitkárt.
– Csapatunk néhány napja kezdte a közös munkát az új idényre. A felkészülés végén, a szezon kezdete előtt jó erőfelmérő lesz a Veszprém elleni rangadó – nyilatkozta Szögi Nándor, a MOL-Pick Szeged operatív igazgatója.
A jegyértékesítés augusztus 10-én indul a www.jegymester.hu oldalon, valamint a győri Látogatóközpontban. Belépők a helyszínen augusztus 9-én 12 órától is megválthatók. A négy csapat szurkolótáborának szervezett jegyértékesítés zajlik majd. A jegyár egységesen 4000 forint lesz.
A program, Audi Aréna, Győr, augusztus 29., 14: Győri Audi ETO KC– FTC-Rail Cargo Hungaria (tévé: Duna World), 16: MVM Veszprém–MOL-Pick Szeged (tévé: M4).

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Forgács Dávid az olasz harmadosztályba szerződött

A szegedi labdarúgó az élvonalbeli Atalanta utánpótlásából érkezik kölcsönbe az AC Pisa 1909… Tovább olvasom