Délmagyar logó

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 13°C | 23°C Még több cikk.

Mol Suliváltó - 62 csapat, 186 induló, képgaléria, időjárásjelentés

Szombat délelőtt ismét benépesült a napsütötte Dóm tér, a Szegedi Sport és Fürdők Kft szervezésében rendezték meg a Mol Suliváltót, amelyre 62 háromfős csapat nevezett.
Jó idő, napsütés, gyönyörű környezet, profi rendezés fogadta a Mol Suliváltó résztvevőit Szegeden, a Dóm téren. A szombat délelőtti eseményen négy korosztályban csatáztak egymással a háromfős csapatok. 1900 méter volt összesen a táv, az első ember 700 métert, a második és harmadik 600-600 méter futott. Minden csapatban a középső ember lány volt.

Több korosztályban is nagy csata alakult ki, a legizgalmasabb verseny a középiskolásoknál volt. Az első futamban a Radnóti gimi A csapata futott a leggyorsabban, míg a másodikban a Ságvári gimi A csapata. A fő időmérő Antal Andor volt, a SZVSE két paralimpikon atlétájának, a Biacsi ikreknek az edzője. A tréner szeme is tágra nyílt, hiszen két tized másodperc végül a Radnóti javára döntött.

Mol Suliváltó 2013. Fotó: Karnok Csaba (képgaléria)

Az esemény végén a MOL kutatási és fejlesztési igazgatója, Szakál Tamás és Gusztos Gábor, a Szegedi Sport és Fürdők Kft. igazgatóhelyettese adta át az érmeket.

A Mol Suliváltó végeredménye, alsó tagozatosak (10 váltó): 1. Domaszék-Röszke (Keceli-Mészáros Mátyás, Dóda Hajnal, Trója Gábor, testnevelő: Laczkó Endre), 2. Tarjáni Kéttannyelvű (Koltai Bertalan, Szabó Csenge, Bak PÉter, testnevelő: Farkas Aranka), 3. Algyő (Ormándi Martin, Juhász Enikő, Németh Bercell, testnevelő: Ficsor Barnabás).

Mol Suliváltó 2013. Fotó: Karnok Csaba (képgaléria)

Felső tagozatosak, III. korcsoport
(16 váltó): 1. Tabán ált. isk. (Szabó Gergő, Kissdi Zsófia, Zana Dávid, testnevelő: Dobor Ágnes), 2. Rókus II. ált. isk. (Gyurszki Bence, Gábor Dorka, Juhász Adrián, testnevelő: Szélesné Körtvélyessy Valéria), 3. Madách ált. isk. (Slíz Bálint, Vörös Lili, Nagy Kende, testnevelő: Biter Ildikó).

Felső tagozatosak, IV. korcsoport (16 váltó): 1. Kistelek (Kővágó Ádám, Darabos Alíz, Tóth Árpád, testnevelő: Kelemen Zita), 2. Zrínyi ált. isk. (Libor Erik, Dialló Alina, Kószó Ádám, testnevelő: Héger Judit), 3. Tarjáni Kéttannyelvű (Fábián Soma, Bak Veronika, Kiss Roland, testnevelő: Farkas Aranka).

Mol Suliváltó 2013. Fotó: Karnok Csaba (képgaléria)

Középiskolások
(19 váltó): 1. Radnóti gimnázium "A" (Kothencz Csaba, Takács Erika, Redeczki Attila, testnevelő: Fekete Frigyes), 2. Ságvári gimnázium "A" (Fekete Gábor, Konkoly Virág, Konkoly Bence, testnevelő: Farkas Zoltán), 3. Eötvös gimnázium (Rákóczi Ádá, Szabó Luca, Kárász Dániel, testnevelő: Polyák Péter).

Időjárás-jelentés
A Dóm térre elég volt a könnyű felső, még inkább így volt ez délután, amikor csaknem 25 fokig kúszott fel a hőmérséklet. A melegrekordtól ez ugyan 3-4 fokkal is elmaradt, de – mint Gyuris Ferenc szegedi meteorológustól megtudtuk – vasárnap is hasonló hőmérsékletre számíthatunk, kicsit több felhővel. Keddtől viszont 6-7 fokkal is visszaeshet a napi maximum, de az még nagyon messze van.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

FTC–Szegedi TE: hősök egymás közt

Az európai kupák hétvégéje után folytatódik a férfi tekecsapat szuperliga, mégpedig a hatodik fordulóval. Tovább olvasom