Délmagyar logó

2017. 04. 26. szerda - Ervin 8°C | 22°C Még több cikk.

Molnár András: kapóra jött a lehetőség

Több mint egy évtized után tért vissza a Szedeák NB I A csoportos férfi kosárlabdacsapatához Molnár András (30). A hátvéd és bedobó poszton is bevethető, 65-szörös válogatott játékossal kedden a szegedi Bajor Söröző és Étteremben beszélgettünk.
– Nem kis gondot okozott öccsének, Miklósnak, hiszen új lakótársat kell találnia Sopronban.

– Való igaz, miután visszatértem Szegedre, elkezdett keresgélni, hiszen a lakás túl nagy egy személynek. Ő egyébként marad Sopronban, oda köti a munkája, emellett a SMAFC B csoportos együttesével edz, és hamarosan be is mutatkozhat a csapatban.

Bemutatkozás a Bajor Söröző és Étteremben. Nikola Lazics vezetőedző örül Molnár érkezésének. Fotó: Schmidt Andrea
Bemutatkozás a Bajor Söröző és Étteremben. Nikola Lazics vezetőedző örül Molnár érkezésének. Fotó: Schmidt Andrea

A hazai program

A Szedeák a mai első fordulóban szabadnapos lesz, majd szombaton Zalaegerszegen kezdi meg a középszakaszt. Véglegessé vált a csapat hazai programja, amelyben a sorsolásnak köszönhetően mind a hat meccsüket hét közben játsszák Kiss Zsolték.
A Naturtex-SZTE-Szedeák hazai programja, március 11., kedd, 18: Szedeák– Jászberény, március 19., szerda, 17: Szedeák–Körmend, március 26., szerda, 18: Szedeák–Szombathely, április 2., szerda, 18: Szedeák–Zalaegerszeg, április 9., szerda, 18: Szedeák–Nyíregyháza, április 17., csütörtök, 18: Szedeák–Pécs.

– Amikor eldőlt, hogy visszatér Szegedre, a család elkezdte előkészíteni a régi szobáját?

– Nem, mivel nem hazaköltözöm, hanem egy albérletben lakom majd. Jelenleg is pakolászok ki a dobozokból és zacskókból. Persze örülök, hogy bármikor hazaugorhatok – mióta 2003-ban elszerződtem Szegedről, 1-2 hétnél hosszabb időt nem töltöttem folyamatosan a városban.

– Sokakat meglepett azzal, hogy szerződést bontott Sopronban. A kevés játéklehetőség volt az ok?

– Elsősorban igen, mivel jóval több ambíció van bennem annál, mint hogy lelkes szurkolója legyek a csapatnak, és a kispadról nézzem a meccseket. Több ajánlatot is kaptam, igyekeztem az érzelmi szálakat félretéve, szakmai szemmel dönteni. Kapóra jött a szegedi lehetőség, mivel a Szedeák is erősíteni szeretett volna a rájátszásra.

– A Sopron–Szedeák bajnokin emlékezetes búcsúztatást kapott.

– A múlt hét végén már Szegeden edzettem, majd a Szedeákkal utaztam el a meccsre. A kezdés előtt a helyi szpíker megköszönte a csapatnál eltöltött négy és fél évet, ekkor felállt az egész publikum, akik két-három percen át folyamatosan tapsoltak. Megható érzés volt, biztosan nem felejtem el azt a napot.

Molnár András (jobbra) már Kiss Zsolt társaként küzdhet. Fotó: Karnok Csaba
Molnár András (jobbra) már Kiss Zsolt társaként küzdhet. Fotó: Karnok Csaba

Lazics öröme

Nikola Lazics, a Naturtex-SZTE-Szedeák vezetőedzője
is örült Molnár András megszerzésének, főleg úgy, hogy még a Falco edzőjeként szerette volna őt leigazolni Szombathelyre.

– Minőségi játékossal erősödtünk. Figyelni fogunk rá, hogy ne legyen túl nagy nyomás rajta, és maximálisan ki tudjuk használni az erényeit. Az eddig elvégzett munkával elégedett lehetek, a játékosok mindent megtesznek az edzéseken. Számolgatni még nincs értelme, de biztos vagyok benne, hogy kis dolgok döntenek majd a rájátszást jelentő helyekről – mondta a vezetőedző.

– Egyelőre a középszakasz 12 meccsére tervez Szegeden?

– Igen, pontosabban remélem, hogy utána a rájátszásban is érdekeltek leszünk a csapattal.

– Csorvási Milán, Horváth Ákos és ön is válogatott, a csapatnak van három jó légiósa, Kiss Zsolt elképesztően rutinos játékos, Csorvási Levente és Vida Máté is hozzá tud tenni a csapatjátékhoz. Ránézésre az utóbbi négy év legjobb Szedeákja készül a középszakaszra.

– Azt, hogy mennyire jó a csapat, majd a meccseken kell bizonyítani: hiába beszélünk erről, ha nem tudunk ennek megfelelően teljesíteni. Alkalmasnak tartom a keretet arra, hogy odaérjen a nyolcadik helyre, a középszakaszban 12 találkozóból akár kilenc győzelmet is szerezhetünk. Reméljük, az élcsapatoknak fő majd a fejük amiatt, hogy Szegedre kell jönniük a rájátszásban.

– A sérülések elkerülték a szezonban, a kevés játéklehetőség miatt viszont kikerült a válogatott keretéből. Szegeden lesz lehetősége bizonyítani, hogy újra meghívják.

– Ebben bízom én is, szeretnék még pályára lépni a válogatottban.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Molnár András szerint élet-halál meccsek következnek

Visszatért a Naturtex-SZTE-Szedeák NB I A csoportos férfi kosárlabdacsapatához Molnár András, aki… Tovább olvasom