Délmagyar logó

2016. 12. 06. kedd - Miklós -5°C | 3°C

Molnár Csaba: apaként is a kosárlabda közelében

Mi lett vele? sorozatunkban Molnár Csabával, a Szedeák szakmai alelnökével, három, élvonalban kosarazó fiú édesapjával, korábbi NB I-es kosárlabdázóval beszélgettünk.
Ki ne tudná: a szegedi Molnár családban minden a kosárlabdáról szól. A három fiúgyermek, a 27 éves András, a 25 éves Miklós és a 18 éves Bence egyaránt A csoportos játékos, előbbi a nyáron csapatot keres, külföld felé kacsingat, utóbbi kettő a Dél-Konstrukt SZTE- Szedeákban játszik. Ott, ahol édesapjuk, az 54 éves Molnár Csaba a szakmai alelnök.

A fiúknak volt kitől ellesniük a sportág alapjait, Molnár Csaba ugyanis hosszú évekig szerepelt az élvonalban, ahol 16 és fél évesen a Kecskemét színeiben mutatkozott be. 1980-ban került Szegedre, a Szeolba, majd 1986-tól 1991-ig Hódmezővásárhelyen játszott. Már ekkor belekóstolt az edzősködésbe, az 1988–1989-es szezonban ugyanis a Szeol női együttesének trénere volt, és jelenleg is ez tölti ki ideje nagy részét. Persze nem a nyári uborkaszezonban, most ugyanis a családdal Balatonakarattyán pihen.

– Hétfőn érkeztünk, és ha minden jól megy, kis megszakításokkal hat hétig maradunk, reméljük, a mostanihoz hasonló, napos időnk lesz. Családi kötődésünk van a településhez, de ettől függetlenül is szeretünk itt nyaralni, jó kicsit kimozdulni.

Molnár Csaba feleségével, Eszterrel, valamint két kisebbik gyermekével kezdte meg a nyaralást (lányuk, Anna 16 esztendős), a két idősebb fivér később csatlakozik.

– Andrisnak van „nehezebb" dolga, neki ugyanis össze kell egyeztetnie a nyaralást az augusztusi Eb-pótselejtezőre készülő válogatott büki edzőtáborával. Éppen ezért ő már korábban, Kiss Zsoltiék lagzija előtt lejött pár napra barátnőjével, Pankával (Vida Anna, a Győr válogatott kosárlabdázója – a szerk.), jelenleg neki nincs ideje a láblógatásra – mondta.

Persze a Szedeák szakmai alelnökének többször is haza kell utaznia, például az egyesület közgyűlésére, emellett pedig a stábbal együtt folyamatosan készül a következő szezonra.

– Most az első számú feladatom a társasági adóból várható bevételek minél jobb elosztása és az utánpótlás-nevelés még profibb megszervezése, majd az iskolaszezon kezdetével az U16-os csapatnál is megkezdődik a munka. Megszerettem ezt a korosztályt, a srácok éppen jó korban vannak, ekkor lehet a legnagyobb fejlődést elérni náluk. Már a tavalyi szezonban is jól szerepeltünk, az országos fináléba jutottunk, de azt gondolom, ez a korosztály még tovább juthat – tette hozzá.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénteken indul a Sziget-kupa

Ahogy az elmúlt jó néhány évben már szokássá vált, idén is megrendezik – immár tizenhatodik… Tovább olvasom