Délmagyar logó

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 13°C | 23°C Még több cikk.

Molnár József: A szerződésem arról szól, hogy a csapatot a rájátszásba vigyem!

A légiósokról, a fiatal játékosokról és a rájátszásba jutásról is beszélt Molnár József, a Naturtex-SZTE-Szedeák A csoportos férfi kosárlabdacsapatának vezetőedzője a delmagyar.hu-n adott mai online interjújában.

Köszönjük a kérdéseket, a Molnár Józseffel készített online interjúnkat alább olvashatják.

Vitya85: - Pontosan hány fiatal, úgymond tapasztalatlan vagy kevesebb tapasztalattal bíró játékos van most a keretében, vagy edz a társasággal?Milyen szerepet szán esetleg nekik, mennyire számít rájuk?

M. J.: - Csorvási Levi, Jakab Péter, Varga Dani, Hájer Ádám, Wirth Ádám a csapat kevesebb tapasztalattal rendelkező játékosai. Levinek komoly szerepet szánok, elsősorban a hármas poszton, a többieknek is szeretnék játéklehetőséget adni, de ezt mindig az adott mérkőzés dönti el.

haresz: - Nem kellene letenni a nagy tervekről és a reális biztos bennmaradást biztosítani? Szétverték egy biztos keretet úgy, hogy elküldték a legjobb játékosokat, egyedül Dudu maradt nyerőembernek. Érkezett Milán és egy bizonytalan amcsi ami jelenleg édeskevés. Jó lenne, ha összeszednék magukat, mert nem szeretnék másodosztályú meccsekre járni.

M. J.:
- Kedves haresz! A szerződésem arról szól, hogy a csapatot a rájátszásba vigyem. Egyet értek azzal, hogy Dudu nyerőember, sőt Csorvási Milán is az. Jelen pillanatban azon dolgozunk, hogy találjunk egy olyan hátvédpárost, akik ki tudják hozni a Dudu-Milán párosból a maximumot, és maguk is meghatározói lesznek a csapat eredményességének.

Podesta: - Mi hiányzik a legjobban Új-Zélandból? Beszélt-e már a Beton új-zélandi játékosával, Józsival (Joseph Kayes - a szerk.)?

M. J.:
- Legjobban a tenger hiányzik, és az, hogy mindenki sokkal rugalmasabban közelít a helyzetekhez, a kosárlabdában és az élet minden területén egyaránt. Még nem beszéltem Kayesszel, de ezt a hiányosságomat hamar pótolom. Sőt Vincze Balázs edzővel is szeretnék találkozni, beszélgetni, mert a vízilabda, ebből kifolyólag a klubcsapataink is világszínvonalon dolgoznak, lehet és kell is tőlük tanulnunk.

better77: - Az eddigi felkészülési mérkőzéseken a kapott pontok alapján a védekezés lehetett a csapat gyenge pontja. Hogyan lehet a hibákat orvosolni a bajnoki rajtig, elég e a hátralévő idő?

M. J.:
- Dolgozunk azon, hogy egyénileg és csapatként is sokkal jobb és agresszívebb védekezést tudjunk produkálni, ez nem csak a hátra lévő két hét, hanem az egész szezon egyik saját magunk elé kitűzött célja.


Favre:Hogyan képzeljük el az új-zélandi kosárlabdát? Mennyivel másabb, erősebb, gyorsabb az ottani bajnokság? Lesz-e Szegeden is Molnár József Kosársuli?

M. J.:
- Mivel az ausztrál hatás Új-Zélandon elég egyértelmű, az új-zélandi kosárlabda gyorsabb és agresszívebb. Sajnos a szezon nagyon rövid, mindössze négy hónapig tart. A tehetségek felkutatása és menedzselése szerintem Új-Zélandon jobb, mint Magyarországon. Molnár József Kosársuli Szegeden? Térjünk vissza a kérdésre akkor, ha bejutottunk a rájátszásba.

zsoltiabeka: - Ki nyeri a bajnokságot? Mit szól a lebonyolításhoz? Jó lesz, hogy a Szolnok nem szerepel az alapszakaszban?

M. J.: - Azt, hogy ki nyeri a bajnokságot, jelen pillanatban nálam okosabbak sem tudják megmondani, ez a jövő kérdése. A lebonyolítás, a bajnokság menete adott, legyen akármilyen, nekünk ehhez kell alkalmazkodni. Meggyőződésem, hogy az alapszakasz erős lesz, minőségi kosárlabdát látnak a nézők, és a szolnokiak beszállásával a bajnokság később még jobb lesz.

Szczerbiak: - Már megismerte a csapatot valamilyen szinten. Volt-e olyan játékos, aki a személyes találkozás és közös munka után kellemes meglepetést okozott önnek? Ha igen, miért? Mi alapján valásztanak légiósokat próbajátékra, illetve mit hiányolt Brewerből?

M. J.:
- Mindenki kellemes meglepetés, mert szó nélkül hajlandóak voltak azt az alapozómunkát végrehajtani, amelyet korábban nem nagyon csináltak - Dudu, azaz Nebojsa Dukics emelkedett ki a csapatból, a szemlélete teljesen egy profi játékos szemlélete, maximálisan képes és tud koncentrálni a munkájára, minden pillanatban. Nagyon jó, hogy őt sikerült Szegeden tartani, a csapat vezéregyénisége lehet a szezonban. A légióskiválasztás? A menedzsereket megkérdezzük arról, van-e olyan típusú játékosuk, akit mi keresünk, ezután az ajánlatok közül választunk, statisztikai mutatókkal és videókkal. Ha csak lehet, egész meccseket nézek, nem összefoglalókat - ezután döntünk. Van még egy fontos szempont, az, hogy melyik játékos mennyibe kerül, he tetszik, ha nem, ezt mindig bele kell kalkulálni. Troyból leginkább az agresszivitást hiányoltam, és azt, hogy egyoldalú volt a támadójátéka.

madridista: - Mennyire más eddig a magyar kosárlabdaközeg ahhoz képest, amit a tengerentúlról látott? Mennyire végleges a mostani keret? Mi a helyzet például Molnár Mikivel?

M. J.:
- A hazai kosárlabda nagyjából olyan, mint amilyennek külföldről láttam, sok meglepetés nem ért. Mostani keretünk még mindig alakulóban van. Molnár Miklós tudomásom szerint külföldön tartózkodik, dolgozik. Amikor elkezdtem Szegeden dolgozni, felmerült a neve a csapatnál, de a kérdés jelen pillanatban nem aktuális.

Bradley Wright-Phillips: - Eddig az amerikai fiúk nem sokat tettek a játékhoz, az egyiket el is küldték. Nem kockázatos az utolsó pillanatban légiósokat szerződtetni, amikor a bajnokság elején vívjuk a legfontosabb meccseket?

M. J.:
- Kockázatos, de ezért kezdtük el az edzőmeccseket viszonylag korán, hogy megtaláljuk a legjobb légiósokat. A 2-es posztra egyértelműen új embert hozunk, az 1-es poszt egyelőre kérdőjeles.


gszlaszlo: - Túlzás nélkül állítható: csapata a második legnépszerűbb klub Szegeden. Mit gondol, a mostani keret alkalmas-e arra - amiben titkon már tavaly is mindenki reménykedett -, hogy ha nyolcadikként is, de becsússzon a play off-ba?

Molnár József:
- A keret alkalmas erre a feladatra, de ehhez ki kell hoznunk a játékosokból a maximumot. Ehhez az kell, hogy minőségi idegenlégiósokat találjunk az 1-es és a 2-es posztra.


Üdvözlünk mindenkit a HBH Étteremből, hamarosan kezdünk!

A szakemberrel kedden 11.30-tól a szegedi HBH Étteremben beszélgetünk – interjúnk keretében ön is kérdezhet honlapunkon, ezen cikk kommentjei között.

Olvasóink írták

 • 11. better77 2012. szeptember 18. 12:33
  „Gondolom, a legjobb játékosokat (Ivosev, Levy) nem elküldték hanem olyan csapatba mentek, ahol sokkal több pénzt keresnek. Jól sejtem?”
 • 10. Vitya85 2012. szeptember 18. 12:15
  „Pontosan hány fiatal úgymond tapasztalatlan vagy kevesebb tapasztalattal bíró játékos van most a keretében vagy eddz a társasággal?Milyen szerepet szán esetleg nekik vagy mennyire számít rájuk?”
 • 9. haresz 2012. szeptember 18. 11:52
  „Nem kellene le tenni a nagy tervekről és a reális biztos bent maradást biztosítani? Szétverték egy biztos keretet úgy, hogy elküldték a legjobb játékosokat, egyedül Dudu maradt nyerőembernek. Érkezett Milán és egy bizonytalan amcsi ami jelenleg édeskevés. Jó lenne, ha összeszednék magukat, mert nem szeretnék másodosztályú meccsekre járni.”
 • 8. Podesta 2012. szeptember 18. 11:37
  „Kedves Joci! Mi hiánzik a legjobban Új-Zélandból? Beszélt-e már a Beton új-zélandi játékosával, Józsival?”
 • 7. better77 2012. szeptember 18. 11:12
  „Kedves József! Az eddigi felkészülési mérkőzéseken a kapott pontok alapján a védekezés lehetett a csapat gyenge pontja. Hogyan lehet a hibákat orvosolni a bajnoki rajtig, elég e a hátralévő idő?
  Üdvözlettel.”
 • 6. Favre 2012. szeptember 18. 10:57
  „Hogyan képzeljük el az új-zélandi kosárlabdát? Mennyivel másabb, erősebb, gyorsabb az ottani bajnokság? Lesz-e Szegeden is Molnár József Kosársuli?”
 • 5. zsoltiabeka 2012. szeptember 18. 10:19
  „Kedves Joci! Ki nyeri a bajnokságot? Mit szól a lebonyolításhoz? Jó lesz, hogy a Szolnok nem szerepel az alapszakaszban? Üdv, Zsolti”
 • 4. Szczerbiak 2012. szeptember 17. 23:21
  „Tisztelt Molnar ur!

  Mar megismerte a csapatot valamilyen szinten. Volt-e olyan jatekos, aki a szemelyes talalkozas es kozos munka utan kellemes meglepetest okozott Onnek? Ha igen, miert?

  Mi alapjan valasztanak legiosokat probajatekra (beajanlas, videok?), illetve mit hianyolt Brewer-bol?

  Koszonom valaszait! Hajra Szedeak!”
 • 3. madridista 2012. szeptember 17. 22:15
  „Tisztelt Molnár úr!
  Mennyire más eddig a magyar kosárlabdaközeg ahhoz képest, amit a tengerentúlról látott? Mennyire végleges a mostani keret? Mi a helyzet például Molnár Mikivel?
  Köszönöm a választ!”
 • 2. Bradley Wright-Phillips 2012. szeptember 17. 17:10
  „Eddig az amerikai fiúk nem sokat tettek a játékhoz, az egyiket el is küldték. Nem kockázatos az utolsó pillanatban légiósokat szerződtetni, amikor a bajnokság elején vívjuk a legfontosabb meccseket?”
 • 1. gszlaszlo 2012. szeptember 17. 15:38
  „Tisztelt Molnár úr!
  Túlzás nélkül állítható: csapata a második legnépszerűbb klub Szegeden. Mit gondol, a mostani keret alkalmas-e arra - amiben titkon már tavaly is mindenki reménykedett -, hogy ha nyolcadikként is, de becsússzon a play off-ba?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Most kell szerénynek maradni

A futsal NB I negyedik fordulójában a szegedi kapus volt a mezőny legjobbja, ennek is köszönhetően csapata nyert és vezeti a tabellát. Tovább olvasom