Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Molnár József keresi a Szedeák új irányítóját

Loveland - Az Egyesült Államokban készül szegedi időszakára Molnár József, a Naturtex-SZTE-Szedeák A csoportos férfi kosárlabdacsapatának új vezetőedzője. A szakember szerint látványosan játszó és jól védekező csapat lesz jövőre a Szeged.
– Alig három hete jelentették be, hogy ön lesz a Naturtex-SZTE-Szedeák kosárlabdacsapatának vezetőedzője. Sikerült feltérképezni a bajnokságot a tengerentúlról?
– Rengeteg videót, mérkőzést megnéztem, amit lehet, az interneten elolvastam. Láttam egészen színvonalas meccseket és egészen kiváló képességű játékosokat is, magyarokat és idegenlégiósokat egyaránt. Azt gondolom, a hazai kosárlabdának védekezéshatékonyságban és a játék gyorsabbá tételében kell előre lépnie ahhoz, hogy felzárkózzon az európai élmezőnyhöz.

– Min változtatna?
– Szoktam azon gondolkozni, mit lehetne tenni Magyarországon a „nagy-" és „kiscsapatok" közötti különbségek eltüntetéséért vagy legalábbis csökkentéséért. Talán egy fizetési sapka bevezetése megoldást jelenthetne erre.

Molnár József és kisfia, Bálint már tervezi a szegedi életet.  Fotó: DM/DV
Molnár József és kisfia, Bálint már tervezi a szegedi életet

– Formálódik a csapat kerete, amelynek kialakításában már ön is részt vesz. Drahos Gábor szerződését nem hosszabbították meg, ő Kaposvárra távozott. Miért döntött a változtatás mellett?
– Drahos tapasztalt irányító, ez nem lehet kétséges, minden tisztelet kijár neki azért, amit a Szedeákért tett. Két oka volt annak, hogy új irányító mellett döntöttem: az egyik a védekezés, amely kulcsfontosságú lesz az új idényben, és amelyben Drahosnak voltak hiányosságai. A másik az, hogy néhány új játékelemhez más alkatú és stílusú játékosra lesz szükségünk.

– Milyen erősítéseket tervez?
– A Szedeák legnagyobb erőssége reményeim szerint a csapatjáték, a csapategység lesz, ez segíthet minket ahhoz, hogy bejussunk a rájátszásba. A keret nagyjából összeállt, két posztra keresünk még légióst, az 1-esre és a 2-esre, azaz az irányító és a hátvéd pozíciójába.

– Az egyik légiós már megvan, a szerb Nebojsa Dukics harmadik idényét kezdheti majd meg Szegeden. A másik két helyre milyen típusú játékos érkezhet?
– Sok minden függ az irányítótól, ha az ő személye biztos, akkor lehet a hátvédben gondolkozni. Az 1-es posztra amerikai játékost szemeltünk ki.

– Bemutatkozásakor említette, hogy látványosabb kosárlabdát játszik majd a Szedeák. Mit vesz majd ebből észre a szurkoló?
– Ahogy már említettem, szeretném a védekezést magasabb szintre emelni. A kosárlabda alapvetően a látványos támadásokról szól, de azt kevesebben tudják, hogy meccset a jó védekezéssel lehet nyerni. A másik újdonság az lesz, hogy a pálya nagyobb részét igyekszünk majd bejátszani, kihasználva annak egész területét. Ha ez sikerül, a nagycsapatoknak is komoly ellenfelei lehetünk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyei foci: új kapus Algyőn, edzőmeccset játszik a HFC

Megyei futballhírek Vásárhelyről, Algyőről, Sándorfalváról, Szegedről. Tovább olvasom