Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Molnár Péter, az angol diszpécser

Sorozatunkban egykori sportolókkal, edzőkkel, sportvezetőkkel beszélgetünk. Olyan emberekkel, akikről régen hallottunk. Molnár Péter (33) 2005 óta Angliában él. Az egykori kiváló szegedi kajakos az elmúlt napokban Szegeden járt családjával.
– Jó volt itthon. Feltöltődött a család, meglátogattuk a rokonokat, találkoztunk a barátokkal, voltam kinn a Maty-éren, belenéztem a válogató versenybe – kezdte a beszélgetést Molnár Péter, az EDF DÉMÁSZ-Szeged Vízisport Egyesület egykori kajakosa.

A 18-szoros felnőtt magyar bajnok, ifi vébé- és Eb-győztes, háromszoros U23-as Európa-bajnok egykori kajakos 2005 óta Angliában, Bournemouthban él. Felesége, Molnár-Kövesi Kitti 2004-ben költözött a szigetországba, Péter pedig egy év múlva követte őt.

Az egykori kajakos, Molnár Péter és családja Szegeden pihent. Fotó: Frank Yvette (galéria)

– Dani kisfiunk 2010. szeptember 10-én született, október 14-ére pedig várjuk a kistestvért. Szegeden most voltunk ultrahangon, ahol kiderült, hogy kislány lesz a következő gyermek, aminek mindketten nagyon örülünk. Továbbra is a Wilts & Dorset Bus Companynál dolgozom, de már nem buszt vezetek, hanem én vagyok a szolgálatvezető, a diszpécser.

Minden reggel 4 órakor kezdek, délig dolgozom. 150–170 sofőr munkáját szervezem, irányítom, 65 buszt koordinálok. Van olyan járatunk a Szeged nagyságú városban, amely 3 percenként jár csúcsidőben. Korán, hajnal 3-kor kelek, ebéd után pedig a kisfiammal vagyok. Danival várjuk anyát, Kitti szociális munkás, állami gondozott gyerekekkel foglalkozik, oktatási programot ír, a nevelőszülőkkel tartja a kapcsolatot – mondta az egykori sportoló.

Péter és Kitti egy USA-ba szervezett kirándulás alkalmával, Las Vegasban házasodott össze. Szegeden, egy városházi sportolói díjátadó ünnepségen ismerkedtek meg. Kitti egykor atléta volt, így a sport hozta össze őket.

Az egykori kajakos, Molnár Péter és családja Szegeden pihent. Fotó: Frank Yvette (galéria)

– A télen sokat edzettem, úsztam, futottam, kondiztam, azonban egy futballmeccs alkalmával megsérültem. Nem hiányzik már a versenysport, annyi idő eltelt már, hogy ezen túltettem magam. A 2004-es olimpia előtt egy betegség miatt kellett abbahagynom a versenyzést, gyógyulóban vagyok, még szednem kell szteroidot, azt mondják az orvosok, hogy el is múlhat ez a betegségem. Itthon találkoztam a régi társakkal, az edzőmmel, Váradi Mártonnal, aki mindig is nagy hatással volt rám, sokat köszönhetek neki. Vele rendszeresen beszélek, volt már kinn nálam kétszer is. Nagyon kedvelem és ragaszkodom hozzá – fogalmazott.
Azért a sportágtól, a kajakozástól nem tud elszakadni. Mivel Bournemouth a tengerparton fekszik, így többször is hajóba ült már.

– Nincs sok barátunk kint, az angolokra nem jellemző a haverkodás, nem túl kedves emberek. Ivan Lawler, az angolok nyolcszoros világbajnok kajakosa is a városunkban él, vele remek a kapcsolatom, igazán jóban vagyunk, többször is lapátoltunk már a tengeren. Hívtak edzőnek, de én nem vagyok Váradi Márton, nem tudnék olyan megszállottan dolgozni, mint ő. Tévén nézem majd az olimpiát, bízom a magyar kajak-kenu csapat jó szereplésében. Nem elképzelhetetlen, hogy országot váltunk, kedvesemnek remek a szakmája, így lehet, hogy Ausztráliába költözünk, ott folytatjuk az életünket – zárta a beszélgetést Molnár Péter.

Olvasóink írták

 • 3. atomboy 2012. május 22. 19:46
  „2. dömdödöm
  "Kitti szociális munkás, állami gondozott gyerekekkel foglalkozik, oktatási programot ír, a nevelőszülőkkel tartja a kapcsolatot - mondta az egykori sportoló."”
 • 2. dömdödöm 2012. május 22. 14:09
  „a kedvesének mi a szakmája?”
 • 1. sss 2012. május 22. 06:58
  „Örülök, hogy jól vagytok! Jó egészséget Ürü!
  :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kovács Attila a forduló gólvadásza

Bár „csak" duplázni tudott Fábiánsebestyénben, a választásunk ezúttal a Székkutas játékosára, Kovács Attilára esett. Tovább olvasom