Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Móravárosi Kinizsi: újratöltve

Lejátszotta első felkészülési mérkőzését a néhány hete újjáalakult Móravárosi Kinizsi, amely a Szeol AK öregfiúk elleni, Szabadság téri összecsapáson tisztességgel helytállt.
Móravárosi Kinizsi. Egykor fogalom volt a szegedi és az országos futballéletben is. Ebből a klubból került az MTK-ba 1947-ben Sándor Károly Csikar, míg 1960-ban az SZVSE-be, később pedig, Salgótarján érintésével 1967-ben a Honvédba Kocsis Lajos. A klub aztán 1999-ben megszűnt, ráadásul a Cserepes sori pályát is felszámolták.

Arra minimális az esély, hogy a Cserepes sori piac helyén újra fű nőjön, és két, 7,32×2,44 méteres (angolszász mértékegységben 8 yard széles és 8 láb magas) kapu álljon, ám az már annál reálisabb, hogy nem messze tőle, a Szél utca, Móravárosi körút, Cserepes sor által határolt területen újra futballmeccseket rendezzenek. A tervek szerint ugyanis hamarosan lerakják az új pálya alapkövét, miközben a Móravárosi Kinizsi újjáalakult, és már le is játszotta első felkészülési mérkőzését.

Újra Móravárosi Kinizsi: a csapat, a kép bal szélén pedig Gerecz Péter szakmai elnökhelyettes. Fotó: Frank Yvette
Újra Móravárosi Kinizsi: a csapat, a kép bal szélén pedig Gerecz Péter szakmai elnökhelyettes.
Fotó: Frank Yvette

Móravárosi Kinizsi–Szeol AK öregfiúk 0–4 (0–3)

Móraváros, 50 néző. Vezette: Rácz L. (Szalai Sz.).
Móravárosi Kinizsi: Krébesz A. – Varga G., Sövényházi, Vidákovics, Lukovics D. – Paksi M., Gerebicz, Laczi Z., Oláh Cs. – Petrusán, Varga P. Játszott még: Magyar B., Krékity, Lippai Zs. Játékos-edző: Gerebicz Attila.
Szeol AK öregfiúk: Tóth Z. – Tárkány, Turján, Orosházi, Polyvás T. – Krajczár, Márki, Szabó Gy., Lévai – Mádi, Takács Z. Játszott még: Szekeres Z., Szabó B., Papp R., Paksi P., Dóra J., Gerecz P., Lehota. Szakvezető: Szalai Dzsínó István.
Gólszerzők: Márki (2), Mádi, Dóra J.
 
– Az MLSZ megyei területi igazgatója, Nógrádi Tibor vetette fel, hogy legyek az újjáalakuló csapat edzője, a kapcsolataim révén pedig toborozzak játékosaikat – mondta a játékos-edző, Gerebicz Attila. – Ismerősök, az ismerősök ismerősei, kollégák, barátok révén alakult ki a keret, amelyhez közben csatlakoztak olyanok, akik az edzést nézték meg, és utána döntötték el, hogy jönnek. Három mozgásunk volt eddig, és arra számítottunk, hogy a rutinos Szeol AK öregfiúk kevés futással, de sok passzal játszik, technikailag pedig jobb nálunk. Elsősorban tanulni szerettünk volna, hiszen van olyan, aki életében először játszott nagypályán. És ez a meccs különösen jó volt arra, hogy megnézzük a lehetőségeinket. A következő megmérettetés a Marika-kupa lesz július 7-én, amelyen az IKV-Alsóváros ellen lépünk pályára. Ha jól tudom, október végére, november elejére elkészül Móravároson két kézilabdapálya méretű műfüves játéktér, illetve a közösségi ház, ahol tudunk öltözni, majd a nagypálya kialakítása is elkezdődik. Szeretnénk már tavasszal ott játszani, addig pedig a kis műfüvesen edzünk, illetve a bajnokikat albérletben, Pipunak köszönhetően a Szabadság téren játsszuk. Heti egyszer tréningezünk szintén a Szabadság téren, minden csütörtökön 17 órától, és egy jó közösség kialakítása a célunk.

Az első edzőmeccsen sem pont, sem gól nem jutott a Móravárosi Kinizsinek, ám Gerecz Péter szakmai elnökhelyettes – aki „odaát" lépett pályára – megnyugodhat, hiszen az öltözőben a játékosok véleménye egyöntetű volt: – Jó lesz ez!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bánki Horváth Béla - az idő már neki kedvez

A magyar csapatból egyedüliként nyert két egyéni aranyérmet, továbbá egy ezüstöt a riccionei XIV. szeniorúszó-világbajnokságon a szegedi Bánki Horváth Béla. Tovább olvasom