Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Most még mindenki bizakodik

Egy hét múlva elrajtol a küzdelem a labdarúgó NB III Alföld csoportjában. Nehéz dolguk lesz a Csongrád megyei csapatoknak (Algyő, HFC, Tisza Volán SC), a legutóbbihoz képest ugyanis lényegesen megerősödött a mezőny.
Megyei labdarúgócsapataink öt hete kezdték meg a felkészülést a jövő hét végén rajtoló évadra. Összeállításunkban afelől érdeklődtünk az Algyő, a HFC és a Tisza Volán SC edzőjénél, hogy miként sikerült az alapozás, a nyáron mennyire változott a keret, valamint hogy milyen célok fogalmazódtak meg csapatukkal kapcsolatban.

Algyő

– Vegyesek a benyomásaim – magyarázta Tóth Ákos, az Algyő trénere. – Mindjárt a felkészülés elején három meghatározó labdarúgóm, Kreizler Károly, Kothencz Péter és Tóth Attila kidőlt a sorból, szinte nem is tudtunk kompletten gyakorolni. Tavalyhoz képest jelentős különbség, hogy bár a minőséggel nincs probléma, a mennyiséggel viszont annál több...

A gárdából heten távoztak: Zakar Szabolcs Ausztriában, Makra Zsolt a Békéscsabában, Varga Ferenc az Orosházában(?), Végh Ariel a Tisza Volán SC-ben, Gyimesi László és Daróczi László a Mórahalomban, míg Ábrahám Tamás az Ásotthalomban folytatja. Pótlásukra csak négyen érkeztek: Kazán Attila az UTC-ből, Simon Szabolcs a Balástyából, Halász Krisztián az Orosházából, Major László pedig a szombathelyi Illés Akadémiáról érkezett.

– Legutóbb ugyan a negyedik helyen zártunk, most viszont sokkal erősebb lesz a bajnokság. A biztos bennmaradás a célunk – nyilatkozta az edző.

Buchholcz előrelépést vár a Volántól (kék-feketében). Fotó: Miskolczi Róbert
Buchholcz előrelépést vár a Volántól (kék-feketében).
Fotó: Miskolczi Róbert

HFC

– Az öthetes felkészülés alatt amit terveztem, elvégezte a csapat – mondta Kandó Róbert, aki a hét év után távozó Rostás Károlyt váltotta az edzői kispadon. – Fizikálisan rendben van a társaság, a taktikai elemek gyakorlását is elvégeztük, úgyhogy nyugodt szívvel, tiszta lelkiismerettel várom a rajtot.

A vásárhelyi gárdába Sipos Zoltán és Sós Attila visszatért Mindszentről, a Szentesi Kinizsiből Tóth Lászlót, valamint Miskolczy Balázst, a Kecskemét U19-es gárdájából pedig Csikai Sándort igazolták le. A „veszteség" oldalon mindössze két labdarúgó neve szerepel: az elkövetkező évadban Molnár Tamás az Orosházát, Nagy András pedig a Battonyát erősíti.

Magyarkupa-forduló

A labdarúgó magyar kupa országos főtáblájának első fordulóját vasárnap 17 órától rendezik. A Csongrád megyei csapatok közül a Tisza Volán SC (NB III) a szintén harmadosztályú Kecskemét második csapatát fogadja, a Csanytelek (megyei II. osztály) pedig a Hartát (Bács-Kiskun megyei I. osztály). Az Algyőnek (NB III) viszont utaznia kell, a Tóth-legénység a Harkakötöny (Bács-Kiskun megyei II. osztály) otthonában lép pályára. Az NB II-es Makó FC az augusztus 20-i második fordulóban kapcsolódik be a sorozatba.

– Az együttes az előkelő hatodik helyen fejezte be az elmúlt idényt, ebből nem szeretnénk engedni – bizakodott a fiatal szakember.

Tisza Volán SC

– Felemás felkészülés áll mögöttünk, mert bár öt hetet keményen dolgoztak a srácok, nyaralások és sérülések nagyban befolyásolták a munkát – nyilatkozta lapunknak Buchholcz Gábor, a tizenegyedikként zárt Tisza Volán SC vezetőedzője. – Az edzőmeccsek egyikén sem tudtam pályára küldeni a megálmodott tizenegyet.

A gárda drukkerei immár nem láthatják volános mezben a Kiskunhalasra távozott Vágó Andort, az Angliában dolgozó Harmos Zsoltot és Füle Mátyást, Reguli Mátét (Balástya), az edzői pályáját elkezdő Herczeg Gábort és Frank Attilát, valamint a Németország felé kacsingató Szabó Tamást. Pálfi Árpád Tompáról, Végh Ariel az Algyőből, Orosz Viktor és Pénzváltó Bence pedig a Kecskemét U19-es gárdájából érkezett a Felső
Tisza-parti stadionba.

– Hiába erősödött a mezőny, előrelépést várok magunktól, az első hét hely egyikét szeretnénk megszerezni – zárta mondandóját Buchholcz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lékó Dzsermukban

Holnaptól az örményországi Dzsermukban folytatódik a sakk Grand Prix, a sorozat ötödik tornáján… Tovább olvasom