Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Motorcsónakosok a Tiszán

Szombaton és vasárnap a Tiszán kerül sor a Forma–1000-es és 250-es motorcsónak géposztály idei Európa-bajnokságának befejező futamaira.
Fotó: Karnok Csaba
– Az idő és a Tisza vízállása most ideálisnak tűnik, a budapesti tüntetések hírére azonban állandóan cseng a telefonom, hogy mennyire veszélyes a helyzet Magyarországon, s Szegeden – mondta kissé szomorúan Feil János a hétvégi F–1000-es és F–250-es motorcsónak géposztály Európa-bajnoki befejező futamai kapcsán. A verseny főszervezője elmondta, hogy az előzetes nevezés alapján rekordlétszámú résztvevőre lehetett volna számítani, de az utóbbi napok eseményei lehet, hogy többeket otthon tartanak majd.

A két híd között tartják a futamokat. Az F–1000-esek 14-, míg a 250-esek 8 kört tesznek meg az 1600 méteres pályán.

Szentgyörgyi Pál alpolgármester azt hangsúlyozta, hogy az elmúlt évi tiszai versenyen a kedvezőtlen vízállás miatt nem tudták igazán lemérni, hogy mennyire érdekli a szegedieket a motorcsónakverseny. Most azonban bebizonyosodhat: a jövőben visszatérő programja lehet Szegednek a motorcsónakosok vetélkedése.

Bánáti Antal, a szegedi fürdők igazgatója azt hangsúlyozta, hogy szívesen bocsátották a motorcsónakosok rendelkezésére a Partfürdőt, s mint ahogyan az eddigi nagy városi rendezvényeken, úgy most sem szednek belépőt.

A verseny szombaton 16.15-kor az F–1000-esek első futamával kezdődik, majd a 250-esek szállnak vízre. A második, harmadik futamot vasárnap kilenc órától 12 óráig rendezik, a negyediket pedig 14 órától tartják meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra éled Szegeden a Labdaház-kupa

Öt év után újból megrendezik Szegeden, a Labdaház-kupa amatőr teniszversenyt. Ladányi Zsigmond és… Tovább olvasom