Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 14°C | 27°C Még több cikk.

Mucsi-Vörös Henrietta: szépségipari tervek

Hódmezővásárhely - Sorozatunkban egykori kedvencekkel, kiváló sportolókkal foglalkozunk. Ezúttal a HNKC kapusát, Mucsi-Vörös Henriettát (37) kerestük meg.
– Még nem dolgozom, 20 hónapos kislányunkkal, Nórival vagyok gyeden, a legfontosabb most az ő nevelése, az, hogy vele legyek. Ebből az időszakból egy pillanatot sem akarok elszalasztani, ezt ugyanis később nem lehet visszahozni – árulta el Mucsi-Vörös Henrietta, akinek Mucsi Tamás, a Hódmezővásárhelyi NKC egykori ügyvezetője a férje. Mikor telefonon utolértük, éppen Halason vendégeskedett testvérénél, Hajnalkánál, akinek a kislánya, Zora fél évvel fiatalabb az övénél, és a kicsik jól elvannak együtt, szeretik egymást, és ugyanez igaz Nóra két féltestvérére, Dalmára és Gáborra is.

Boldog család. Mucsi-Vörös Henrietta, Mucsi Tamás és lányuk, Nóri.  Fotó: DM/DV
Boldog család. Mucsi-Vörös Henrietta, Mucsi Tamás és lányuk, Nóri. Fotó: DM/DV
Heni 24 évig kézilabdázott. Pályafutását szülővárosában, Kiskunhalason kezdte, 2001-től 2003-ig a HNKC-t erősítette, utána visszatért Halasra, majd 2007-től 2009-es visszavonulásáig (ezt az indokolta, hogy mindenképpen gyermeket szeretett volna) ismét a HNKC következett. Legjobb eredménye a Halassal és a Vásárhellyel egyaránt a bajnoki 6. helyezés, valamint ez utóbbi együttessel, Farkas „Cinga" József edzősége idején, 2002-ben a magyar kupában bronzérmet szerzett.
– Sok emlékezetes mérkőzést vívtam, nehéz lenne egyet kiragadni a többi közül. Mégis talán a 2002-es, a népligeti sportcsarnokban rendezett magyarkupa-négyesdöntő a leg, amikor az elődöntőben óriási küzdelemben csak egy góllal kaptunk ki a Görbicz Anitával felálló, már akkor klassziscsapat Győrtől. A vesztesek automatikusan bronzérmesek lettek, a bajnokságban pedig – első élvonalbeli évünkben – a 6. helyen végeztünk. A Kiskunhalassal nemzetközi porondon, az EHF-kupában is szerepelhettem – elevenítette fel pályafutása legszebb pillanatait Mucsi-Vörös Henrietta, aki azt is megemlítette: a lelkes és szakértő vásárhelyi és halasi közönség előtt mindig öröm volt játszani.

Heni elmondta: 3 éves koráig, vagyis még 16 hónapig biztos otthon marad kislányával, addig ráér azon gondolkozni, mihez kezdjen a civil életben. Több út áll előtte, még nem döntötte el, melyiken induljon.
– Rendelkezem kozmetikusi végzettséggel és egészségtan- tanári diplomával, elképzelhető, a kettőt összevonva a szépségiparban próbálok majd szerencsét – morfondírozott a jövőn Mucsi-Vörös Henrietta. – A sportágtól sem szakadtam el, a HLKC vezetőinek felkérésére tavalytól heti egyszer edzést tartok négy fiatal kapusnak. Komolyabb trénerkedés? Mivel nincs profi klub Vásárhelyen, azt hiszem, később még a munka mellett ez is beleférne.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Skaliczki László: Már áprilisra készülünk

Rövid pihenő után tegnap ismét edzést vezényelt a bajnoki és kupaküzdelmekre hangoló együttesnek. Tovább olvasom