Délmagyar logó

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -2°C | 6°C Még több cikk.

Műfüves focipályát avattak Algyőn

Algyő - Két műfüves futballpályát avattak hétfőn Csongrád megyében, az egyiket Mórahalmon, a másikat Algyőn. Utóbbi ünnepségen megjelent Csányi Sándor MLSZ-elnök is.
A Magyar Labdarúgó-szövetség vezetőségi tagjai közül itt volt a Videoton UEFA-kupa-döntős csapatának edzője, Kovács Ferenc, valamint Nyilasi Tibor, Mészöly Kálmán és Dunai Antal, illetve az Emberi Erőforrások Minisztériumát képviselő Kiss Norbert sportkapcsolatokért felelős államtitkár is.
 
– Örülök, hogy a pályalétesítési programunknak köszönhetően immár Algyőn is lehet műfüvön futballmeccset rendezni. Az ilyen pályák egyfajta zöld szigetet jelentenek a magyar labdarúgás számára, azt, hogy milyen fontos a szerepük, kár is részletezni. Tudom, hogy Algyőn korábban NB III-as csapat is volt, amely háromszor bajnokságot nyert, mégsem vállalta a feljutást. Az MLSZ-nek az is célja, hogy a költségeket csökkentve hasonló helyzetek, tehát a feljutás utáni visszalépések minél kisebb számban fordulhassanak elő – fogalmazott Csányi.

Műfüves focipályát avattak Algyőn.

A 111 méter hosszú és 72 méter széles pálya összköltsége 140 millió forint volt, ebből a város 42 milliós önereje mellett 98 millió forint volt az állami támogatás.

– Ahogy körbenézek, a magyar labdarúgás több legendáját is itt látom. Ám nem csak ők, hanem a helyi legendák is fontosak a sportágnak, ezért mindenképpen köszönetet kell mondanom Juhász Sándornak, Takács Zoltánnak és Pál Istvánnak, akik rengeteget tettek az algyői sportért, az algyői labdarúgásért – tette hozzá Kiss Norbert államtitkát az ünnepségen, amely egyben az Algyői Sportkör 60. születésnapjáról is szólt.

A pályaavató végén 87 algyői gyermek eresztett szélnek ugyanennyi luftballont, az idén megvalósuló 87 új futballpályát szimbolizálva – ezek sorában lett 43. az algyői.

Korábban írtuk:

– Az MLSZ tízéves stratégiájának legfontosabb célja a pályaépítés, az infrastruktúra javítása. Jó pályák nélkül nem lehet jó futballt csinálni – hangsúlyozta a sportvezető, aki hozzátette: az elmúlt húsz évben a pályák száma drasztikusan csökkent, csak Budapesten ezer pálya tűnt el és hasonló a helyzet vidéken is.

Műfüves focipályát avattak Algyőn. Fotó: Frank Yvette (képgaléria)

Csányi Sándor közölte, sikerült megfordítani ezt a folyamatot, az elmúlt esztendő már a pályák számának emelkedését hozta. Az idén összesen 87 pálya épül, ezek közül az algyői a negyvenharmadik.

– A pályaépítés, az amatőr futball támogatása már látható a csapatok és az igazolt játékosok számának növekedésében is. Ezzel teljesül a szövetség másik fontos célja is, hogy minél többen futballozzanak – mondta az elnök.

Műfüves focipályát avattak Algyőn. Fotó: Frank Yvette (képgaléria)

Herczeg József, Algyő polgármestere elmondta, a nagyméretű, villanyvilágítással ellátott műfüves labdarúgópálya 140 millió forintból épült. A költségekből 98 millió forintot az MLSZ biztosított, a fennmaradó részt a település önkormányzata állta.

Olvasóink írták

 • 9. eldorádó 2012. november 13. 16:10
  „minden kisvárosba kell egy villanyfényes műfüves pálya, ha a focink ettől még nem lesz hirtelen világelső, addig is jók lesznek heliportnak, amikor már nem lesz elég gyerek!
  Más.
  Algyőtt jövőre annektálja Hódmezővásárhely, mivel előbbi városkának túl sok iparűzési adóbevétele van. ;-)”
 • 8. rambla 2012. november 13. 05:15
  „<moderálva> köszönjük”
 • 7. Zé0 2012. november 12. 21:59
  „1. roxper 2012.11.12. 18:42
  Igen, csak kár, hogy azok nem látják, akik a pénzt adjákadhatnák erre :(”
 • 6. Mike3 2012. november 12. 21:41
  „színhőmérséklet a fene egye meg!”
 • 5. Ebgondolat 2012. november 12. 21:35
  „A 7-8-as képen mintha Bodónak beszóltak volna, hogy miderálja magát. A 16-17-es képek is sokatmondóak. Azok az arcok... Különösen Mészönyről ordít, hogy szívesen bárhol máshol lenne, csak itt nem.”
 • 4. Ebgondolat 2012. november 12. 21:19
  „Legalább elmondható, hogy a megye valahanyas Algyőnek jobb és modernebb pályája van, mint az NB 2-es Szegednek. De hát Algyő City jóval nagyobb város, mint Szeged Town.”
 • 3. kowalsky 2012. november 12. 20:16
  „Meg sertésszám emelkedés. Szerintem a pálya mellé ólat is építtet Csányi, hogy legyen mit bedarálnia.”
 • 2. vennerke 2012. november 12. 20:13
  „Kuszi ott volt?”
 • 1. roxper 2012. november 12. 18:42
  „Nem focipálya kell, hanem sportcsarnok, uszoda, meg elkerített pálya ahol kosarazni, kézizni lehet, meg kulturáltabb környezet kell az evezős sportágakban!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Holnap 18 órától A-Híd Szeged VE–Partizan Beograd

Hódmezővásárhelyen csatázik a férfi vízilabda Bajnokok Ligájában a friss magyarkupa-győztes, az A-Híd Szeged VE együttese. Tovább olvasom