Délmagyar logó

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 13°C | 21°C Még több cikk.

Műfüvön a Volán–HFC

Szeged - A labdarúgó NB III Alföld csoportjában a 18. forduló következik. Ma 16 órától a Tisza Volán a Hódmezővásárhelyt fogadja a Felső Tisza-parti stadion műfüvesén, míg a Makó 16.30-tól a Kecskemét II. együttesét. A Mórahalom a pálya megkímélése miatt elhalasztja a Soroksár elleni meccsét.
A tavaszi szezon eddigi fordulóiban még nem kellett idegenben pályára lépnie a kettőből két sikert begyűjtő Tisza Volánnak, amely ma 16 órától a Felső Tisza-parti stadion műfüvesén a HFC-t fogadja.

– Ha megnyerjük egymás után a harmadik hazai meccsünket is, akkor azt mondom, hálás dolog folyamatosan itthon szerepelni. A HFC azon kevés csapatok egyike, amely mögöttünk van, ennek ellenére nem számítok könnyebb meccsre, mint az előző kettő volt. Nem üres frázis, hogy a sikert csak akkor érhetjük el, ha egymást kisegítve, nagy akarattal, fegyelmezetten, koncentráltan játszunk. Az eddigiekkel ellentétben most a másik oldalon vagyunk, azaz nem szabad olyannak eszébe jutni a játékosoknak, hogy majd valahogy csak legyűrjük a HFC-t. A nem megfelelő hozzáállás ugyanis nem hozhat sikert. Buzási és Harmos játéka kérdéses, a többiek a rendelkezésemre állnak – nyilatkozta Tóth Ákos, a Tisza Volán trénere.

Szilágyi (balról) és a Volán a HFC-t fogadja. Fotó: Schmidt
Szilágyi (balról) és a Volán a HFC-t fogadja.
Fotó: Schmidt Andrea

Új időpontok

A labdarúgó NB III Alföld csoportjában három, Csongrád megyei csapatot is érintő mérkőzés maradt el a rossz időjárási körülmények miatt. Az új időpontok, április 10. (szerda), 15 óra: Dunaharaszti–Makó, Vecsés–Tisza Volán, 16.30: Tököl–Mórahalom.  

– Nem jók az előjelek, hiszen Martont kiállították, két meccset kapott, míg a sérültek közül senki sem épült fel. Az előző héten is ezt mondtam, most csak ismételni tudom magam: egy teljesen új védelmet kell összeállítanom. Hirtelen nem is tudom megmondani, hogyan állítom össze a csapatot, olyan kevesen vagyunk. Egész héten a védekezést gyakoroltuk, és ha jobban használjuk ki az adódó lehetőségeket, mint az előző meccseken, akkor összejöhet a pontszerzés, de akár az első győzelem is. Jó lenne minél hamarabb megszerezni az első sikert, amelyre morálisan is nagy szükségünk van. Háromesélyes a meccs a vizes, csúszós talajon – mondta Dezső Ferenc, a HFC szakvezetője.
Szokatlan időpontban, ma 16.30-kor fogadja hazai pályán, az Erdei Ferenc téri sporttelepen a Makó a Kecskemét II. együttesét.

– A szombati meccs azért jó, mert így legalább egy nappal több pihenőidőnk jut a jövő szerdai Dunaharaszti elleni pótlás előtt. Győzelmet várok a Kecskemét II. ellen, viszont sok a beteg a csapatban: Schreiber, Kalász, Horváth K. egyaránt keveset vagy egyáltalán nem edzett, utóbbi kettőre nem is tudok számítani a kezdőben – vélte Bány Tamás, a Makó edzője.

A Mórahalom megint halasztásra kényszerül – ezúttal a saját pályája miatt.
– Gyakorlatilag teljes mértékben használhatatlan a füves pályánk, amelyen egy meccs rendezésével hatalmas károkat okoznánk, így az önkormányzat nem járult hozzá a lebonyolításhoz. A műfűre egyszeri, ideiglenes engedélyt kaptunk, ráadásul az előző meccs ellenőre nehezményezte a műfüves körüli infra-
strukturális viszonyokat – nyilatkozta Csák Zoltán, a Mórahalom trénere.

A kezdők. Tisza Volán: Dongó – Kormányos, Vida, Szabó A., Grünwald – Dargó – Szélpál T., Buzási vagy Mucsi, Szilágyi, Beretka – Rácz D. HFC (keret): Vígh S., Hegyi (kapusok), Konc, Huszár, Tóth J., Juhász S., Brizik-Bodrogi, Hanyecz B., Kökény, Keller, Nagy A., Klimaj, Szabó M., Varga M., Lékó, Varga L. Makó: Czirbus – Kulacsik, Varga, Rakonczai, Horváth G. – Tóth T., Siket, Bakos Á., Puskás Cs., Tóth A. – Kohajda.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mikler Roland továbbra is szenzációs formában véd

A veszprémi meccs egyik legjobbja a Pick Szeged kapusa, Mikler Roland volt. A remek formában lévő hálóőrrel beszélgettünk. Tovább olvasom