Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Munka 300 gyerekért

A sikerhez vezető nehéz utat pontosan ismerő ügyvezető (Molnár János), a könnycseppjeivel küzdő edző (Paksi Péter) – a Tápé megyei I. osztályú bajnokcsapatának két, talán legfontosabb láncszeme beszélt a labdarúgók elsősége után.
1989. Éppen ekkor, huszonnégy évvel ezelőtt nyert legutóbb a megyei I. osztályban bajnoki címet a Tápé. Ahogy akkor, úgy most is ott van az együttes mellett Molnár János Szuszi, aki pontosan tudja, mi kell egy ilyen sikerhez.

– Tavaly nyáron úgy gondoltuk, hogy három év alatt építhetjük fel az NB III-ra is alkalmas csapatot, de tavasszal olyan játékosokat igazoltunk, akik tényleges erősítést jelentettek. Tizenöt meccsen 13 siker, egy-egy döntetlen és vereség – erre még mi sem számítottunk. Nem hirdettük, de ahogy haladtunk előre, egymás között elhangzott, hogy megnyerhető ez a sorozat. A bajnoki címig vezető úton az utolsó három fordulóban hatalmas teher volt rajtunk, és ez meglátszott a játékunkon is. A feladatot teljesítettük, a titkos tervünk viszont még várat magára, és ez akkor is igaz, ha elbukjuk az osztályozót. A pályarekonstrukciót ahogy lehet, elkezdjük. Ismerve a pálya talaját, a leglényegesebb rész az automata öntözőrendszer pálya alá telepítése lesz, amelyet megnyert pályázat révén készíthettetünk el – nyilatkozta a Tápé ügyvezető elnöke, Molnár János.

Edző a levegőben: Paksi Péterre azért vigyáztak a tanítványok. Fotó: Karnok Csaba
Edző a levegőben: Paksi Péterre azért vigyáztak a tanítványok.
Fotó: Karnok Csaba

Bizony, a hódmezővásárhelyi győzelem után jó néhány könnycsepp kigördült a Tápé edzője, Paksi Péter szeméből.

– Ha már idáig eljutottunk, persze hogy átérzi az ember, mi forog kockán. Láttam a fiúkon, hogy elfáradtak, hiszen 14-15 emberrel játszottuk végig ezt a szezont, ráadásul az utolsó héten három bajnokink volt. Abban azonban bíztam, hogy mentálisan erős a társaság. Hat komoly riválisunk volt, amelyek mindegyike régebb óta együtt van, így több munka is van bennük. Mi még forrásban lévő együttes vagyunk, miközben nagyon jól összeálltak a dolgok a felgyorsult események közepette. A SZEAC-KÉSZ Labdarúgó Akadémia alánk tartozik, háromszáz kisgyerekért dolgozunk, az elmúlt hat év erről szólt. Szerencsétlen a helyzet, hogy bajnokként osztályozót kell játszani, de ez van: kétszer kell megmásznunk a hegyet, az egyik csúcshódítás megvan. Abban bízhatunk, hogy egy kicsit lebecsül bennünket a Cigánd. A borsodiak elleni párharcból csak győztesként jöhetünk ki, de vannak céljaink, álmaink, és azt az utat járjuk, amelyen szeretnénk végigmenni. Mi vállalnánk az NB III-at is – nyilatkozta Paksi Péter.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Osztályozó lesz – de ki ellen?

Annak ellenére is az osztályozót jelentő hetedik helyen végzett a labdarúgó NB II Keleti csoportjában a Szeged 2011, hogy az utolsó fordulóban kikapott Orosházán. Tovább olvasom