Délmagyar logó

2017. 09. 20. szerda - Friderika 10°C | 18°C Még több cikk.

Nacsa Gábor: Jó a csapatunk

Nacsa Gábor (Frank Yvette fotóján), a HPQ játékosa az úgynevezett nagy szegedi röplabdás generáció tagja. Hosszú távollét után –külföldi ajánlat híján – hazaigazolt.
– Hogyan emlékszik a medikémiás időkre?

– Nagy nosztalgiával, hiszen a feloszlatás előtt közvetlenül magyarkupa-győztes csapatnak úgynevezett 12. játékosa voltam. Felnéztem a nagyokra, mint ahogyan remélem, most reánk a fiatalok.

– Nem annyira idős még...

– Huszonnégy éves vagyok, de megéltem már egyet s mást. Egy-két évnyi átmenet után eligazoltam Kecskemétre, ahol három évet húztam le.
– Aztán jött a külföldi ajánlat. Hol idegenlégióskodott?


– Egy évet játszottam az osztrák Arlgeschbach első osztályú csapatban. Szerettem volna továbbra is kint játszani, az előrehaladott tárgyalásokat azonban a klub megrendült anyagi helyzete miatt meg kellett szakítani.

– Így került vissza Szegedre?


– Ez azért nem volt annyira egyértelmű. Mivel tősgyökeres szegedi vagyok, megkértem a HPQ vezetését, hogy látogathassam Nusser Ele-
mér edzéseit. Azzal a céllal tettem ezt, hogy ha kapok egy jó külföldi ajánlatot, akkor edzésben legyek. Én ezt átmeneti megoldásnak gondoltam.


– De maradt. Az volt az oka, hogy nem érkezett külföldi kérője?

– Részben. Egyébként nagyon tetszik az új szegedi csapat. Jól érzem magam. Gyorsan befogadtak, igaz, a nagyon fiatalok kivételével mindenkit jól ismerek.

– Úgy tudom, nem tett le arról, hogy külföldön játsszon.

– Így van, ezért úgy kötöttem a szerződésemet a HPQ-val, hogy amennyiben megfelelő külföldi ajánlat érkezik, akkor bármikor elmehetek.

– Két győzelem – a Dunaferr és a Dág – után milyen helyezésre számít?

– Minimálisan a hatba várom a csapatot. Ha sikerül együtt tartani a társaságot, akkor akár merészebb célokat is ki lehet jelölni. Évek múlva akár a Medikémia sikereit is megismételheti ez a klub.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeviép-Szeged- Szombathely 112-54

A játékvezetők befejezték a sztrájkot, ennek örömére a Szeviép-Szeged női kosárlabdacsapata hazai… Tovább olvasom