Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 22°C Még több cikk.

Nagy László bejelentette visszatérését

Nagy László már együtt edz a magyar férfi kézilabda-válogatottal, amelyben vasárnap pályára is lép a norvég csapat ellen. Galéria, videó.

Nagy László, a Barcelonával spanyol bajnok világklasszis átlövő három év kihagyás után hétfőn csatlakozik a világbajnoki selejtezőre és a londoni olimpiára készülő magyar férfi kézilabda-válogatott keretéhez.

A 31 éves játékos, aki a hétfői sajtótájékoztatón maga jelentette be visszatérését, még ma elutazik a veszprémi edzőtáborba a csapathoz, amely vasárnap és jövő szombaton a norvégok ellen vív vb-selejtezőt.

Nagy László ma bejelentette visszatérését. Fotó: MTI/Illyés Tior (galéria)

Nagy legutóbb 2009-ben játszott a magyar válogatottban, azóta különféle indokokkal maradt távol, sőt, tavaly februárban hivatalosan is lemondta a válogatottságot, s már közel volt ahhoz, hogy felvegye a spanyol állampolgárságot. Végül a megadott határidőig nem tette le az esküt, így nem játszhat a spanyol válogatottban, s úgy döntött, visszatér Magyarországra.

Az még nem dőlt el, hogy a Barcelonát - ahova még egyéves szerződés köti - mikor hagyja el, s mikortól lehet az MKB Veszprém játékosa.

Nagy László magyar válogatott lesz - az nsotv videója

- Szívesen maradtam volna Barcelonában, a klubtól azt reméltem, hogy négyéves szerződést ajánl nekem – mondta Nagy László a sajtótájékoztatón.

– Ez nem teljesült, így a váltás gondolata egyre erősebb lett bennem. Német és francia ajánlatokon is gondolkodtam, valamint menedzserem, Szörnyi Attila tárgyalt a Pick Szegeddel is. Végül az MKB Veszprém ajánlatát találtam a legkecsegtetőbbnek. Nagyon fontos tényező volt az is, hogy közelebb lehessek a családomhoz, mert tizenkét, illetve tizenhárom év távollét nagyon hosszú idő. Hogy tizenkettő vagy tizenhárom év lesz-e, az még nem dőlt el. A szerződésem jövő nyárig köt a Barcelonához, de a katalán klub tárgyal a Veszprémmel, így elképzelhető, hogy már az idén hazatérek - írja az nso.hu.

Korábban
Nagy László ma délután a Facebookon is elköszönt a spanyoloktól:

- Hatalmas boldogság, hogy megnyertük a bajnoki címet, amely után azonban muszáj beszélni a döntésemről, arról, hogy elhagyom a Barcát. Vegyesek az érzéseim. Újra csatlakozom a magyar válogatotthoz. Hogy miért? A családommal együtt végig az volt a szándékom, hogy itt fejezzem be a karrierem, ám az események megváltoztak, így végül Magyarországon zárul majd a pályafutásom. Ezt gondoltam a legjobb döntésnek a feleségemmel együtt. Köszönök minden támogatást, amit a Barcelonától és Spanyolországtól kaptam, további sok sikert és szerencsét kívánok mindenkinek - fogalmazott katalán nyelven Nagy.

Korábban
Amiről szombaton a portálunk az országban először beszámolt, az ma valósággá válik: Nagy László visszatér a válogatottba.

A kezilabda.hu portál úgy tudja, hogy Nagy Lászlót, a Barcelona világklasszis magyar átlövőjét hétfőn 14 órakor Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes fogadja a Parlamentben, a Nemzeti összetartozás napján, majd 17 órától Veszprémben együtt edz a magyar férfi kézilabda-válogatottal, amelyben vasárnap, a norvégok elleni világbajnoki selejtezőn minden bizonnyal már pályára is lép.A nagy visszatérő: Nagy László.
A nagy visszatérő: Nagy László.

Olvasóink írták

95 hozzászólás
 • 95. theseus 2012. június 06. 12:20
  „Itt nem a gázsiról van szó, hanem a játéktudásról és az eredményről. Ha ő a legjobb a posztján, neki kell játszani.

  Mocsai egyébként egyelőre a norvégok ellen hívta be, két húzós VB-selejtezőre. Nyilván tudja, mit csinál. Ezen a két meccsen múlik, hogy kijutunk-e a következő VB-re.
  Ha most jól játszik Nagy Laci, néhány nap közös tréning után, akkor felesleges és álságos azon aggódni, hogy elég lesz-e még 6 hét a beilleszkedésre.”
 • 94. theseus 2012. június 06. 08:55
  „92. Kisg 2012.06.05. 18:20

  Szerinted nyugaton többet keresnek az orvosok és kutatók, mint a tévében hétről-hétre szereplő élsportolók? Elég naiv vagy, ha azt hiszed. Az élsport, főleg a labdajátékok, üzlet. Nem az állam fizeti a csillagászati összegeket, hanem a szponzorok.”
 • 93. czindi 2012. június 05. 22:57
  „Nem tudom, erősebb lesz-é véle a csapat, amelyik kb évek óta együtt készül? Ideje a beilleszkedésre tuti nem lesz. És aki becsülettel dolgozott (itthon) sok éven át, most egy ilyen... miatt kimarad a csapatból? Szégyen, még akkor is, ha a "kimaradt" játékos megkapná a teljes gázsit, mint ha ő is játszana...Ha mondjuk egy éve hazajött volna és együtt edzett volna a csapattal...az más. akkor örülnék neki. És ne hogy azt higgye valaki, hogy a Veszprém a Mocsáritól jó...”
 • 92. Kisg 2012. június 05. 18:20
  „"Vajon az itt fröcsögők közül, ki mennyit tett le az ország asztalára?"
  Más területen, de tartom magam annyira, mint a cikkben emlegetett "csodasportoló". Tennék a magyar asztalra, nem az én bűnöm, hogy ebben az országban a tudás, a kultúra mostohagyerek, és nem kell senkinek. A látszat, az üres cirkusz, az kell. Lehet hülyíteni a népet, fogy sör, zsugorodik az IQ. És bocs, de nekem egy agyonsztárolt labdazsonglőr (még csak nem is az, csak néha jó formában van) hadd ne érjen már milliárdokkal többet egy országnak, mint orvosok, akik életeket mentenek, több évtizedes pályafutással a hátuk mögött zseniális színészek, kutatók, sorolhatnám. Az ország asztala terített asztal lehetne, ha nem a pénz beszélne. Hány kutató ment már el a találmányával külföldre, ahol sikersztori lett, most meg drága pénzen vásárolhatjuk vissza a találmányaink használati jogát???”
 • 91. ojack 2012. június 05. 17:43
  „Jól megvezette az egész kézilabda szövetséget.Ennyire szegények vagyunk,hogy még mindig rá van szükség?Szégyelhetné magát ez a hazátlan senki!Most már 31 évesen jól megszedte magát és röhög a markában,hogy még mindig utána ácsingóznak"szak embereink"Röhej amit 4 éve körülötte folytattak.Megvezetett mindenkit.Én még egy megyei csapatba sem tenném be az ilyen lelketlen "idegent"!”
 • 90. zx001 2012. június 05. 14:15
  „89. theseus
  Mit tett Lacika, hogy a csapat ott legyen Londonban?
  Semmit? - Ja akkor húzzon a ... képernyő elé és nézze onnét azokat akik megdolgoztak érte.
  Mocsai? De nagy marha vagy.”
 • 89. theseus 2012. június 05. 13:22
  „Nem gondolhatja senki sem komolyan, hogy inkább legyünk 10. az olimpián Nagy Laci nélkül, mint vele érmesek. Vele bármire képes lehet a csapat, de nélküle nem sok esélyünk van a négybe kerülésre. Ideje felfogni, hogy az élsport eredmény-centrikus.
  Minden sportágban, minden országban vannak, akik lemondják a válogatottságot egy időre, vagy végleg is. Én sem örültem neki, amikor a spanyol válogatottságot fontolgatta, de annak örülök, hogy nem lett az, hanem visszatért a magyar válogatottba.
  Az pedig, hogy melyik klubcsapatot választja, kizárólag az ő dolga. Szegediként én is örülnék, ha a Picket erősítené, de ez nem kívánságműsor, és legalább egy magyar csapatot fog erősíteni a BL-ben.”
 • 88. IVY 2012. június 05. 12:51
  „Becsületét eljátszotta. Megérte, Laci?”
 • 87. muhelyiek 2012. június 05. 12:40
  „Érthető,hogy meg akarja alapozni a jövőjét anyagilag,de ezt úgy megtenni,hogy mindenkit átver, finoman szólva. Remélhetőleg nem ilyen módon lesz "példakép"!”
 • 86. xene@freemail.hu 2012. június 05. 12:38
  „Amúgy meg íme egy Nagy Lászlóval készült interjú, 2011. decemberéből:
  Idézek belőle:

  "- Imádják az emberek Szegeden. Lacikának hívják, ha pedig valakit becéznek, az sok mindent elmond arról, hogy mennyire szeretik...
  - Tisztában vagyok vele, hogy otthon, Szegeden mennyire kedvelnek. Számomra két csapat létezik a világon: a Pick Szeged és a Barcelona! Még nem tudom, hogy hol fejezem be a pályafutásom. Úgy tervezem, hogy a Barçában, de ha ez nem jön össze, akkor csak a Pick jöhet szóba."

  Adalékként: A mai papír alapú Nemzeti Sportban írték, hogy a Pick-kel is tárgyalt Laci francia és német csapatok mellett...végül tudjuk ki mellett döntött.

  Forrás: http://www.delmagyar.hu/sport/nagy_laszlo_csak_a_szeged_es_a_bara/2255000/

  Na, erről mi a véleményed kedves ismerős, hol itt a becsület olvasó1?
  Hova is fog igazolni Lacika?”
 • 85. xene@freemail.hu 2012. június 05. 12:31
  „Amúgy nekem csak az a kérdésem, hogy Navracsics mit keresett ott Laci mellett a színházban?

  78. roxper 2012.06.05. 09:08
  Egyetértek veled...Mocsai is állandóan süketel az erkölcsről, morális dolgokról, de úgy látszik bort iszik és vizet prédikál...ezzel, hogy Lacit az Olimpiára nevezi, saját magát járatja le....s szavahihetetlenné válik.

  71. olvasó1 2012.06.05. 02:02
  "A magyar válogatottba ő kell ,és vele eredményesebbek leszünk az olimpián!"
  Ameddig nem játszott, addig miért nem védted meg? Ne adj Isten, mi van, ha Magyarország nem jut ki az Olimpiára vagy ha ki is jut, akkor Laci spanyol színekben indul? Akkor is ennyire védenéd?

  "őt becsületes embernek ismerem ,mert annak nevelték"
  Hát lehet, hogy annak nevelték...de ez megmosolyogtató volt...ha annyira becsületes, akkor miért kellett 3 évig húzni a rétestésztát? Kezdetben sérülések miatt nem jött, majd kimerültségre hivatkozott, végül meg a körülmények miatt mondogatta le a válogatottságot...mindig az utolsó pillanatban. Miért nem állt ki 3 évvel ezelőtt azzal, hogy XY dolgok miatt nem jön, hanem ködösen üzengetett Madridból, hogy valami baja van...
  A többi válogatott játékos lemondta-e bármilyen okra hivatkozva a válogatottságot? NEM! Ha az elején kiáll a közvélemény elé, akkor mindenki megérti...de így...

  "Gondolj Eklemovicsra ,Puljezevicsre,Krivokapicsra ,Pérezre,Illyésre és hallgass!"
  Pontosan mire gondoljunk velük kapcsolatban? Krivokapic édesanyja magyar, Ilyés romániai magyar. Tehát mindketten magyar származásúak...
  A másik 2 délszláv játékos meg azért nem játszott szülőhazája válogatottjában, mert nem számítottak rájuk...itt éltek és küzdöttek a magyar kézilabda sikereiért, magyar klubcsapatokban több éven keresztül...és szó nélkül, amikor hívták őket, a válogatott rendelkezésére álltak!
  Perez esete is hasonló, de ő meg a politika miatt települt le Magyarországon és mindvégig a Veszprémben maradt.

  Ezzel szemben Lacika milyen jelentős dolgot tett a magyar kézilabdáért? Kb. 3 évet kézilabdázott itthon, aztán az első adandó alkalommal megpattant Magyarországról...az általad példaként felsorolt emberek sokkal pozitívabb megitélésüek ezért, mint Laci...”
 • 84. mauglii 2012. június 05. 12:17
  „71. olvasó1 2012.06.05. 02:02

  Kedves olvasó1, ha jól látom Te is névtelenül írsz. Azért mert valaki nem írja ki, hogy mi a neve és mi a címe még nem biztos, hogy nem vállalná névvel is amit ír.

  72. Deadman 2012.06.05. 04:57

  Ha jól számolom ez 19, mármint a keret létszáma, jó eséllyel lesz szűkítés, mert talán 14 embert lehet nevezni.
  Persze senkit nem érdekel ide ki mit ír, maximum minket, akik irkálunk. :)”
 • 83. zx001 2012. június 05. 12:15
  „Kiemelném a 78. roxper beírást.
  A többi csak szófosás.
  Azt még mindig nem tudtam meg a kedves Deadman barátomtól,
  hogy miért kell neki díszítősort írnia a kérdőjelekből - akár egy tizenéves
  szőke ...-nak.
  (a kipontozással csak segíteni szerettem volna a moderatornak)”
 • 82. lukrecia 2012. június 05. 11:52
  „Udv rozsakert ---Hahaha:)))) Mi ujsag Beke telepen.???”
 • 81. Adnil 2012. június 05. 10:02
  „azért marad még, ami Barcelona-hoz köti!! :))) gondolom onnan is folyik majd lóvé rendesen :))))
  http://restaurantessence.com/”
 • 80. rózsakert 2012. június 05. 09:42
  „zárásként -ismerem régóta a wakeboard pályáról-tetszik a Q7-bár nav ráharap-ha még spanyol a rendszáma.jól teszi-pénz beszél-kutya ugat.Így lesz jövőja a családjának is-a sok nincstelen meg csak írigykedjen!”
 • 79. DDD80 2012. június 05. 09:42
  „75. .suhym.

  Azért, mert te a család haverja vagy, nem kell elfogultan ítélni. Senki nem vonja kétségbe Nagy Laci 2009 előtti válogatottbeli hozzáállását, de az kétségtelen, hogy két év kellett, míg azt mondta, hogy nem akar válogatott lenni egy ideig. De addig hazudott a haverod folyamatosan. És ez tény. De ugyanilyen "egyenes ember" Mocsai is. Megjelenik ez a celeb, és egyből be van válogatva. A honosítottakkal én sem értek egyet. De az legalább nem hazugságon alapul, mint a spanod esete. Érdekes lesz, ha nem jön össze neki az olimpia. Nem mindenki puszipajtása neki,mint te...”
 • 78. roxper 2012. június 05. 09:08
  „Itt nem arról van szó hogy ki mit tett le az asztalra, meg lacika mekkora nagy sztár, hanem arról, hogy úgy viselkedik mint egy patkány, össze-vissza hazudozik és egy gátlástalan sportoló aki nem lesz a mai gyerekek példaképe, max majd 20 év múlva az évkönyvekben az lesz, hogy húúú mekkora ász volt a barcaban és pont!

  Nem mellesleg mocsai se különb semmivel, példaként ugyanezt nem tette volna meg Kemény Dénes, hogy egy ilyen gerinctelennek esélyt adjon az olimpián.”
 • 77. rózsakert 2012. június 05. 08:24
  „Ha már minőségi sport: nem régen ért véget az NBA nyugati döntő 5. meccse-EZ VALÓBAN CSÚCS VOLT!HAJRÁ OKC !

  HA már valóban néznivaló sportról és minőségről beszélünk.”
 • 76. rózsakert 2012. június 05. 08:16
  „Ejnye-bejnye-nem szép marakodni.
  Augusztus az üdülések hónapja , a szabadság és pihenés egyik hónapja, a wellneszhotelek is 50%-kal megemelik ilyenkor az áraikat.
  Ha már olimpia ,--- lesz értelmes sport is ,kosárlabda például.Aki meg tv-t akar nézni , inkább tankoljon be klassz 3D-s filmekből , abban nem csalódhat.csodás és élvezhető látvány-ja és persze politika mentesen.”
95 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Storcz július 5-éig hirdet végleges csapatot

Legkésőbb július 5-re, a nevezési határidőre kialakul a londoni olimpián induló magyar kajak-kenu válogatott összetétele. Tovább olvasom