Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 23°C Még több cikk.

Nagy László boldog családapaként készül az új idényre

Július végéig Szegeden tölti a szabadságát Nagy László, az FC Barcelona kézilabdázója, aki egy hónapja boldog édesapának mondhatja magát. A válogatott átlövő, a Pick volt játékosa a családi élet örömei mellett egyéb kulisszatitkokba is beavatja a lap olvasóit.
– A mama vagy a papa volt türelmetlenebb a szülés előtti időszakban?
– Erika végig nyugodtan várta Debora érkezését, számomra viszont az utolsó néhány hét pokoli lassan telt – kezdte a beszélgetést Nagy László. – Tudtam, hogy odabent a pocakban egy egészséges, „kész" gyermek lakik, és fura volt, hogy miért nem kint éli az életét. Csodálatos élményt jelentett, amikor megszületett.
– Eleinte sokat gondolkoztunk, hogy Barcelonában vagy idehaza szüljek, végül Szeged mellett döntöttünk – vette át a szót Erika. – Dr. Pál Zoltánnál nagyon jó kezekben voltam, amiért ezúton is szeretnék köszönetet mondani neki.

– A csemete hagyja aludni a szülőket?

– Nagyon jó kislány, hat órát alszik egyhuzamban. Persze, akadnak aktívabb periódusok is.

Nehéz szívvel


– Nem csodálkoznék, ha ezek után a papának egyetlen porcikája sem kívánná a visszautazást.
– Tudatosan próbálom felkészíteni magam arra az egy hónapra, amikor távol leszünk egymástól – folytatta a Barca klasszisa. – Én július 31-én indulok Spanyolországba, a lányok pedig augusztus végén vagy szeptember elején érkeznek. Nem lesz könnyű nélkülük, de a csapat felkészülési programja meglehetősen sűrű, ami sokat segíthet a gondolatok elterelésében. Augusztus 6-án Andorrába utazunk magaslati edzőtáborba, aztán Barcelonában folytatjuk a munkát. A hónap második felében már jönnek a tesztmeccsek, 29-én pedig BL-selejtezőt játsszunk a portugál Braga ellen.

– Az idei BL-indulás nagy ajándék az égiektől. Hogyan tudta meg, hogy a Barcelona a visszalépések miatt a bajnoki negyedik hely ellenére is a legrangosabb sorozatban szerepelhet?


Segítettek az égiek


– A kinti szomszédom telefonált, én meg azt hittem, hogy szórakozik velem. Mit mondjak, nem voltam szomorú, amikor az interneten láttam, hogy nem valami tréfáról van szó.

– Ráadásul a csoportjuk sem tűnik megoldhatatlan feladatnak. Az Ivry, a Karvina és az Asztrahany mellől illik továbbjutni. Nem titok, Szegeden senki sem bánkódott amiatt, hogy a Pick Szeged elkerülte önöket.
– A tavalyi gyengébb szereplés után az idén nagyon jó csapatunk lesz. Az új edző, a Leonból érkezett Manolo Cadenas személye, és az igazolt játékosok serege is garancia lehet a sikerre. Jön Hvidt, Lozano és Rocas a Pamplonából, Garabaya és Gull a Valladolidból, valamint Nöddesbo a Koldingból. A keret egyértelműen erősödött.

– Gull felbukkanása mennyire befolyásolhatja az ön szerepét?


Sok tétmeccs


– A másik jobbátlövő, Puig nem fogadta el a klub ajánlatát, ezért kellett helyettes után nézni. Rengeteg tétmeccs vár ránk, elengedhetetlen, hogy minden egyes poszton két jó játékos legyen bevethető. Nincs ezzel semmi probléma.

Kacsák a távozásról

– Egy időben az a hír járta, hogy Nagy László is távozik Barcelonából.
– Hallottam, hogy itthon ezt terjesztették, de higgyék el, ennek semmiféle alapja nem volt. A németországi vb után kérdezte tőlem Masip, a most már vezetőként funkcionáló korábbi kiváló játékos, hogy én árulom magam. Mondtam, hogy eszem ágában sincs. A világbajnokságot követően valóban lett volna néhány német érdeklődő, de meg sem hallgattam az ajánlataikat.

– Pletykálták azt is, hogy esetleg hazajön Szegedre játszani.

– Ezt is hallottam. Valószínűleg néhányan félreértették az egyik mondatomat, amely úgy hangzott: ha visszajönnék Magyarországra, csak Szegeden kézilabdáznék. A barcelonai szerződésem egyébként 2013-ig szól, én pedig szeretném kitölteni.

A Picknek szurkolt


– Mit szólt a magyar bajnoki döntőhöz?

– Nagyon örültem a Pick bajnoki címének, pláne úgy, hogy odakint mind a négy mérkőzést láttam. A lakásunkban egészen komoly szurkolótábor jött össze. Perunicsics, Romero, Vori, Losert és Skrbics közül csak az utóbbi szurkolt a Veszprémnek, mivel Perics nagy cimborája.

– Ha már a társakat sorolja, korábban szóba került, hogy nagy volt a jövés-menés a csapatnál: az emlegetettek közül Perunicsics, Vori és Skrbics is távozott. Mit tud az új trénerről, Manolo Cadenasról?

– Úgy gondolom, a kinevezése mindenképpen előrelépést jelent. Nagyobb lesz a fegyelem, és erősebb lesz az egység. Az előző tréner, Espar túlságosan elengedte a csapatot, ami megbosszulta magát.

– Nagy fejmosást kaptak a negyedik hely miatt?

– Hét év alatt most először fordult elő, hogy a főnökség előállt egy komolyabb ejnye-bejnyével. Igaz, Masip és a másik egykori játékosból lett vezető, O’Callaghan is látta, hogy nincs rend a csapaton belül, ezért is szorgalmazták az edzőcserét, pedig Esparnak egy év még hátra volt a szerződéséből.

Peches időszak


– Mi tagadás, láttak már ennél fényesebb idényt is Barcelonában. Ráadásul a labdarúgók és a kosarasok is csak másodikok lettek az ősi rivális Real Madrid mögött.
– A kézilabda szempontjából nem ártana, ha a Realnak ebben a sportágban is jó csapata lenne. Ami a focistákat illeti, mintha sokáig nem hitték volna el, hogy elbukhatják a bajnoki címet, aztán hoppon maradtak. Sajnáltam a kosarasokat is, mivel Navarróval és a horvát Ukiccsal is baráti a viszonyom. Annak idején Jasikeviciusszal és a brazil Varejaóval is jóban voltam, akinek a barátnője barcelonai. Gyerekkori vágyam, hogy élőben láthassak egy NBA-döntőt, és bár Varejao a Clevelanddel bejutott a fináléba, idén lemaradtam erről az élményről. Régi álom ide vagy oda, remélem, jövőre sem lesz időm rá, mert az azt jelentené, hogy a válogatottal egy jó Eb-szereplés után az olimpiai selejtezőre készülünk.

Olvasóink írták

  • 1. zolika 2010. február 02. 17:26
    „Gratulálok a Nagy családnak..régen látuk egymást:)

    melo_zoli”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jótékony meccsen: médiagyőzelem

Szombaton a rekkenő hőség ellenére pályára lépett a Csongrád megyei média válogatott és a… Tovább olvasom