Délmagyar logó

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 2°C | 8°C Még több cikk.

Nagy László cáfol, nem beszélt határidőről

Nagy László az MTI-nek cáfolta, hogy lenne olyan határidő, amíg el kell döntenie, hogy játszik-e a spanyol kézilabda-válogatottban.

- Amikor eljön a pillanat, meghozom azt a döntést, amit meg kell hoznom. De ennél többet most nem akarok beszélni erről, csak annyit mondok, hogy van egy záros határidő - idézte a Barcelona játékosát az EFE spanyol hírügynökség, ezt azonban szerdán cáfolta Nagy. 

- Valóban beszéltem az EFE újságírójával, ám határidőről szó sem volt köztünk, mert nincs is semmilyen határidő. Talán az újságíró ezt szűrte le abból, amit beszéltünk, de ez tévedés - nyilatkozta az MTI-nek Nagy László. - Ugyanúgy, ahogy eddig is, nem kívánok ezzel a témával különösebben foglalkozni. Fontos kupameccs előtt állok csapatommal, s arra koncentrálok.

Korábban
A Barcelona szegedi származású játékosa az EFE spanyol hírügynökségnek elmondta, hogy eljön az idő, amikor határoznia kell.

- Amikor eljön a pillanat, meghozom azt a döntést, amit meg kell hoznom. De ennél többet most nem akarok beszélni erről, csak annyit mondok, hogy van egy záros határidő - fogalmazott a Barcelona magyar csapatkapitánya.

A 30 éves Nagy - akit a handball-planet nemzetközi kézilabdás szakoldal idén a világ legjobb kézilabdázójának választott - tíz éve Spanyolországban él, így ha akarja, felveheti a spanyol állampolgárságot, és - írta az EFE - a londoni olimpián ott lehet a spanyol válogatott tagjaként.

Nagy a magyar nemzeti csapatban két és fél éve nem szerepelt, s megerősítette - fűzte hozzá a spanyol hírügynökség -, hogy a januári Európa-bajnokságon sem vesz részt a magyar válogatottal.

Nagy László még nem döntött.
Nagy László még nem döntött.

- Pályafutásom egyik legjobb szakasza a mostani, fizikailag és mentálisan is kiváló állapotban vagyok - idézte az írás a balkezes játékost, kiemelve, hogy Nagy az egyetlen a Barcelonában, aki ebben az idényben a csapat valamennyi mérkőzésén pályára lépett.

Nagy László hivatalosan február 10-én jelentette be, hogy nem kíván a magyar válogatottban szerepelni.

Az együttes korábbi csapatkapitánya legutóbb 2009. június 21-én, a Szlovákiában 30-19-re megnyert Eb-selejtezőn lépett pályára a nemzeti együttesben, azóta viszont különféle indokkal rendre távol maradt. Nagy 2010 novemberében közölte: addig nem jön, amíg az általa felvetett gondok - például a sportolók napidíja és biztosítása körüli problémák - meg nem oldódnak.

A barcelonai átlövő mellett kiálltak a társak, tárgyalást kezdeményeztek a szövetséggel, és rövid ideig arra is esély mutatkozott, hogy az átlövő vállalja a 2011 januári világbajnoki szereplést. Erre végül nem került sor, a szövetség által felkért testület nem tudott megegyezni vele. A csapat aztán nélküle vívta ki az olimpiai selejtezőt érő hetedik helyet Svédországban.

A válogatott azóta ugyancsak nélküle harcolta ki a 2012-es Eb-n való szereplés jogát.

Olvasóink írták

 • 20. Sandman 2011. december 22. 21:05
  „Kedves BB86! Már hogyan mondhatod, hogy következmények nélküli egy olyan ország, ahol egy spanyol válogatott sportolóról van elnevezve a nemzeti stadion? Ugye-ugye?
  Kézilabdáról szólva: a valaha volt legjobb magyar kézilabdás. Aki érti ezt a játékot, vagy csak kapisgálja a lényegét, az belátja ezt. Én annak a 3 évnek is örülök, amíg Szegeden láttam és szívesen nézem a spanyol bajnokságban, ahogyan a vezérletével nyer a Barca és azt se bánom, ha az olimpián a spanyol válogatottal lesz olimpiai bajnok. De most megyek és megnézem az ASOBAL kupa döntőjében!”
 • 19. BB86 2011. december 22. 16:05
  „tisztelt szegedi barátaim!

  nem érzitek magatokat szembeköpve, átk...va a palánkon???

  egy éve mondogatja az EGÉSZ ORSZÁG, hogy lacika ezt fogja tenni...mindenki tudta és tudja, csak ti szegediek nem...mert a mi lacink, a legjobb játékos, blablabla....még a legjobb szegedi kézis is ő lett pár napja, mert játszott 3 évet a csapatban.

  az a kisebbik baj, hogy spanyol lesz (bár ehhez sem tapsolna senki sem), de hogy egy éve HÜLYÍT BENNETEKET a ti Lacikátok, az azért már felnyithatná a szemeteket...de ahogy nézem még mindig van aki imádja Lacikát...

  Azt gondolom, hogy a válogatottság MEGTISZTELTETÉS. játszhatsz göröngyös pályán, 5 néző előtt, amikor a hazádért játszol, az óriási dolog.

  az a baj, hogy KÖVETKEZMÉNYEK NÉLKÜLI ország MAgyarország. velünk mindent meg lehet tenni.

  de velem nem. nálam 1 éve csak Ladislao Grande létezik...lehet akármit mondani, hogy kevés a napidíj, ez meg az...mindent lehet...csak a népet nem lehet hülyíteni....illetve úgy látszik, Szegeden mégis.”
 • 18. kuhnagnes54 2011. december 22. 06:57
  „Nem kellene piszkálni Lacit Ö a család eltartását választotta és ezért senki nem vonhatja félélőségre így legalább sokan őrölhetnek mert Mocsai kicsi fia több szerepet kaphat.Aminek én nem örülök,mert soha nem lesz olyan nagy játékos mint LACI aki sokszor egyedül vitte a hátán a válogatottat.Köszönöm,hogy láthattam játszani.”
 • 17. digweed 2011. december 22. 01:26
  „Laci,ha van eszed nem jössz vissza <moderálva>”
 • 16. forteam 2011. december 21. 20:41
  „Messi 12 éves kora óta van Barcelonában, "felnőtt fejjel" mégis az Argentin csapatot választotta, mint válogatott. Pedig a fociban nem is lehet ingázni egyik válogatottból a másikba, mint a kézilabdában.
  Benne volt nemzeti öntudat!
  Sajnos van akiben nincs! :((((”
 • 15. lukrecia 2011. december 21. 19:40
  „stclaus :))

  62:29”
 • 14. TUTI 2011. december 21. 19:25
  „HAJRA PICK SZEGED! HAJRA LACIKA! HAJRA MAGYAROK!
  GYERE HAZA, NE GIZDAZZ ITT VELUNK! Köszi! :)”
 • 13. újratöltve 2011. december 21. 17:58
  „10. W666W 2011.12.21. 16:21!!!! Ide figyuzz te petrezselyem! Nem az a baj, hogy spanyol lesz! DE: mi a túróért húzza az időt? A Carlos is lett nálunk Csárli!”
 • 12. Beroesz 2011. december 21. 17:09
  „10. W666W 2011.12.21. 16:21

  Nyugi, ő helyetted is a eurót választotta .-)”
 • 11. imre57 2011. december 21. 16:36
  „Hülyét próbál csinálni a Magyar kézilabdát szerető szurkolókból.Annyi gerincesség nincs benne,hogy megmondja amit már mindenki tud,hogy a pénzt választotta.”
 • 10. W666W 2011. december 21. 16:21
  „Sok álszent .... aki itt Ladislaozik, ...

  Mondjátok már meg TI mi a jóistent csináltatok itt ?? szavaztatok az EU-ra ?? Igen ?? gratuka nézzétek meg hova jutottunk..Szavaztatok a fülkeforradalomra GRATULA nézzétek meg hol tartunk lassan a gatyánkból kilóg a seggünk a rengete HÖS HAZAFitól akik elbaltátnak mindent..Mit tudtok TI félinformációkból, hogy mit is mondotta szövetség és mi van a dolgok mögött..Qrva könnyü valakiröl itéletet alkotni amikro rohadtul nem tudjuk mit is tettek a Sinkáék annó a háttérben ..vagy valaki tud valami BIZTOSAT ????
  Az meg hogy a komplett csapat kiállt a CSAPATKAPITÁNY MELLET AKI TETTE A DOLGÁT !!!!!
  Azért az valamit jelent..Meg öszintén a címeres mezböl nem lehet megélni és ha a válogatottt meccsen történik vele valami hazaszeretetböl nem lehet a családot eltartani..

  Ez kb olyan lenne hogy pl beválogatják mondjuk az egyik ladsilaozót mondjuk az általa végzett meló válogatottjába és aztán ott megsérül és nem tudja a munkáját utána végezni és a válogatottnál meg azt mondják sorry de majd a munkahelyed állkja aköltségeket és gyógyíttat viszont ha meggyógyulsz jó lenen újra ha a válogatottban játszanál hisz ez a KÖTELESSÉGED !!!!!

  ugye milyen röhejes ?? most meg azért szidja a soktapló mert mint CSK tette a dolgát és aztán meg rájött hogy ebben a röhejországban ugyanúgy nem lehet megbízni mint a sportvezetökben mint a politikusokban...

  nyugodtan bánthatjátok de jelenleg Ö a VILÁG LEGJOBB KÉZISE plusz SZEGED 50 éV leghobb játékosa....

  Ö már letett valamit az asztalra TI ladslaozók, és hazaszeretetröl .... letettetek valamit az asztalra <moderálva.....> ????”
 • 9. Krampampuli 2011. december 21. 14:40
  „"Nagy László még gondolkodik a spanyollá váláson"
  - ez mit jelent? Újra leszületést? :D”
 • 8. Vakantanka 2011. december 21. 14:14
  „Magában már rég eldöntötte szerintem ezt a kérdést.Az biztos,hogy míg él álmodni soha nem fog spanyolul!Sok sikert neki,maradjon a csúcson sokáig!”
 • 7. Beroesz 2011. december 21. 13:35
  „Természetesen játszik majd spanyolként, hiszen ezért nem játszik a magyar csapatban már hosszú-hosszú ideje. Természetesen napidíj, tiszteletdíj, 10 év, megsértődés, de száz szónak is egy a vége. Lászlóból Ladislao lett, nem kell mindenkinek hazafinak lennie.”
 • 6. ginie100 2011. december 21. 13:33
  „Én ezt az egészet röhejnek tartom. Nagyon sokáig ő volt a kedvenc kézilabda játékoson, de most már csak szánni tudom ezt az embert. Még hogy nem tudja eldönteni mit akar, dehogynem csak nincs pofája bevallani azt hogy inkább ott játszik mint itt. Az biztos ha elvállalja a spanyol válogatottságot akkor elég szép kis szégyenségi bizonyítványt állít ki magáról. Szerintem undorító ez a nagyképűsködés amit véghez visz.”
 • 5. azigazitrebitsch 2011. december 21. 13:27
  „Nincs ezen mit gondolkozni Laci,jól döntöttél,hidd el sokan gondolkodnak így még rajtad kívül az országban,pláne a te korosztályod.Aki fiatal és teheti, az CSOMAGOLJON,mert ami itt van ill vár ránk,attól csak jobb lehet,s itt nemcsak az anyagiakra gondolok.
  (lassan igaz lesz a klasszikus mondás:az utolsó,oltsa le a villanyt :-(( )”
 • 4. santaclaus29 2011. december 21. 12:53
  „PÉNZ BESZÉL...AZ Ő ÉLETE....meg kell nézni mi lett a sok nagy kézissel...pl: a86-os világbajnoki második helyezettekkel...tudom-mert benne voltam...elmenni innen....itt csak az aranyos50 éves foci számít...röhejországban!”
 • 3. santaclaus29 2011. december 21. 11:46
  „Minek...kint is van jó wakeboard pálya..ha nem vigyáz elveszik külföldi rendszámós Q7-t...mind lenyúlták az kozsotól.....menekülés..aki teheti.”
 • 2. tonyk 2011. december 21. 11:42
  „Nem értem mire tőle ez a álszenteskedés? Van bárkinek is kétsége afelől, hogy mit választ? Nekem nincs! Legyen spanyol, oszt´ jónapot. Kicsit uncsi ez az "Évek óta nem tudom mit akarok" c. történet.”
 • 1. dmonlájn 2011. december 21. 11:30
  „Már amikor lemondta a magyar válogatottságot, lehetett tudni, hogy erre készül, akkor még bőszen tagadta!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pick Szeged: Czina túl van a műtéten

A Pick Szeged védekezőspecialistája, Czina József kedden mandulaműtéten esett át. A játékos jól van,… Tovább olvasom