Délmagyar logó

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 17°C | 32°C Még több cikk.

Nagy László idén is a négy közé jutna a Barcelonával

Barcelona, Szeged - Az elmúlt 50 év legjobb szegedi kézilabdásával, Nagy Lászlóval beszélgettünk sorsolásról, családról, kézilabdatáborról.
– Montpellier-ben két góllal kikaptak, otthon viszont 16-tal nyertek. Ennyire sima volt a visszavágó?
– Sok értelme nincs elemezni a találkozót, nem szabad különösebb következtetést levonni abból, hogy ilyen nagy különbséggel nyertünk. Az tény: jól játszottunk, megérdemelten jutottunk tovább  a legjobb nyolc közé. Amikor viszont eldőlt a továbbjutás, akkor már nem sok értéke volt a találkozónak.

– Következik a Koppenhága, a legkeményebb csapatot kapták.
– A Koper, a León és a Zagreb valóban könnyebb lett volna. Hasonló az idei évünk, mint a tavalyi volt, akkor előbb a Veszprémen kellett túljutnunk, majd a német Kielen. Sikerült, remélem, most így lesz, és ott leszünk a legjobb négy között.

– A Pick Szeged játszott a dán csapat ellen. Skaliczki László mesteredzőnél mutatkozott be a felnőttcsapatban, ilyenkor kér segítséget egykori trénerétől?
– Profi csapat a miénk, így már minden felvétel megvan a Koppenhágáról, amelyet a Barcelona körül dolgozók kielemeznek. Persze ha gondban lennénk, akkor biztos, hogy felhívnám Skaliczki Lászlót.

Nagy László idén is tart kézilabdatábor a gyermekeknek. Fotó: Schmidt Andrea
Nagy László idén is tart kézilabdatábor a gyermekeknek.
Archív fotó: Schmidt Andrea

– Akár három spanyol csapat is a legjobb négy közé juthat. Hispán final four?
– Ennyire azért ne rohanjunk előre. Az Atletico Madrid továbbjutása azért várható. A León szereplése számomra is meglepetés, a Veszprémet tartottam esélyesnek. A mi dolgunkról már nyilatkoztam, kemény meccs lesz, szeretnénk továbbjutni.

– Jól van a család?
– Remekül, a lányom egyre nagyobb, mindannyian jól vagyunk.

– Nyáron ismét Nagy László kézilabdatábor lesz Spanyolországban. Ennyire népszerű a kézisulija?
– Szerencsére nem panaszkodom. Ez lesz a negyedik nyár, amikor fiúknak és lányoknak tartunk kézilabdatábort. Tavaly 80 gyerek volt, idén már 100 körül lesz a létszám. Jönnek Magyarországról is, 2011-ben nyolc kisgyerek volt nálunk.

– Kiveszi a részét a munkából?
– Ott vagyok velük mindennap, ezért hoztam létre. Nemcsak a sportra, az egészséges életre is neveljük őket. Felhívjuk a figyelmüket, hogy mit egyenek, miként éljenek. A tehetségek kiválasztása is fontos, így külön szakedzők foglalkoznak a srácokkal.

– Csapattársai is bekapcsolódnak a munkába?
Victor Tomas, a Barcelona jobbszélsője állandó vendég, imádják őt a gyerekek. Több spanyol bajnokságban szereplő csapattól is érkeznek még kézilabdások, illetve a mesterem, Xavi Pascual is tart edzést. Ez is vonzó a gyerekeknek, hogy neves játékosokkal személyesen ismerkedhetnek meg.

Szabics Imre osztálytársa volt a Madách Imre Általános Iskolában. Nagyon jóban voltak, tartja vele a kapcsolatot?
– Sajnos teljesen megszakadt, évek óta nem beszéltünk egymással. Hogy miért? Ezt én sem tudom.

Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. Narumon 2012. április 02. 10:22
  „Az előző hozzászólásomhoz még kiegészítés, hogy érdekes módon a külföldi Magyarok azért Magyarországon hozzák létre a focisulikat a Laci még a kézilabda sulit is spanyolban hozta létre. Tud egyáltalán még Magyarul?
  Szabiccsal meg talán azért szakadt meg a kapcsolat, mert ellentétben Lacival, Imre jön a válogatottba ha hívják annak ellenére, hogy kb ugyanannyi ideje külföldön él.”
 • 22. Narumon 2012. április 02. 10:20
  „Aki nem vállalja a Magyar válogatottságot az szerintem nem Magyar. Ennyi. Elment, az ő döntése, nem is bántjuk sokan emiatt, de innentől kezdve Magyarországhoz neki annyi köze van, hogy itt született, talán gondol is néha rá, de húzzuk rá azt a jelzőt, hogy Magyar mert NEM AZ!”
 • 21. theseus 2012. április 01. 14:17
  „Sok sikert a Barcelonának. Azt viszont sajnálom, hogy lemondta a magyar válogatottságot. Az EB-n is hiányzott a csapatból. Vele bárkit megverhetne a válogatott, nélküle viszont még az olimpiára is nehéz lesz kijutni.
  Úgy látszik, 10 év külföld után már nincs igazi kötődése a szülőhazájához. Csak a magyar sajtóban szeret szerepelni, a nemzeti színekben már nem.”
 • 20. roxper 2012. április 01. 09:30
  „Lacival semmi bajom, de a dánoknak fogok szurkolni, remélem Mikkel Hansen 10-15 gólt dob meccsenként és kiejti a volt csapatát! :)))))))))”
 • 19. gyuribá 2012. április 01. 08:40
  „Show!
  Gyűlölet és nem éppen pozitív vélemény között azért van különbség! Amit leírtam -hezitálása, közvélemény "hülyítése"- tények! Tudását nem vontam kétségbe, engedélyt nem fogok kérni senkitől, hogy mit olvasok el! Véleményed nem csak Neked lehet...”
 • 18. TUTI 2012. március 31. 15:34
  „Iman Jamali szuper lesz! JA! Vp-nek le kell igazolni és egy
  ellenpéldát csinálni belőle! :)
  Arra gondolok, hogy maradjon a hazája sztárja is és Vp sztárja is!
  HAJRA MAGYAROK!”
 • 17. Show 2012. március 31. 14:43
  „16. pumpusek
  Kár, hogy ilyen rossz véleménnyel vagy a Nagy Laci témában. Jó lenne, ha megváltozna a véleményed. De az a Te szuverén véleményed, amit tiszteletben kell tartani akkor is, ha esetleg másnak nem az.
  Egyébként nem vagyok n.l fun.”
 • 16. pumpusek 2012. március 31. 14:16
  „Show!
  Nem láttam, hogy csak a n.l. fanok olvashatják a cikket. Én azért olvastam el, hogy hátha kigyógyult a gerinc betegségéből. De ez a spanyol még mindig beteg, az is marad.
  Egyébként igaz, tényleg kár volt elolvasni a cikket, egy kalap (önmoderálva) semmit nem ért.”
 • 15. Show 2012. március 31. 14:05
  „13. TUTI
  12. Martynko
  A magyar identitást már a szocializmus alatt tudatosan kiirtották az emberekből, amin munkálkodni kellene, hogy legyen, de sajnos egy olyan országban, ahol például v.ki kitesz egy magyar zászlót, az már nacionalista, fajgyűlölő, meg sok egyéb más. Nézz meg egy amerikai filmet, ami legyen akár nagyon rossz is, de mindegyikben lehet látni az amerikai zászlót, és sokan büszkék arra, ahol élnek. Ez sok magyarra nem érvényes.
  Egyébként lassan harminc éve, évente 1-2 hónapot mindig külföldön töltök, de sose tudtam volna kint maradni, bár lett volna lehetőségem. A Szüleim, a Barátaim nekem többet érnek, nélkülük nem szívesen élnék.
  HAJRÁ MAGYAROK!!!”
 • 14. TUTI 2012. március 31. 14:01
  „Kicsit érthetőbben:

  Nem vagy hiteles Show! :)
  Itt gyűlöletről nincs szó!!! Rossz nyomon vagy! :)
  Itt félelem van! Identitásunkat féltjük!
  HAJRA MAGYAROK!
  PS: KAtzirz bizonyithat! Ilyésnek annyi tavaszra!”
 • 13. TUTI 2012. március 31. 13:25
  „Nem vagy hiteles Show! :)
  Itt nincs gyűlöletről nicsn szó!!! Rossza nyomon vagy! :)
  Itt félelem van! Identitásunkat féltjük!
  HAJRA MAGYAROK!”
 • 12. Martynko 2012. március 31. 12:25
  „Draga Show!

  Ugy latszik te meg szereny hazankbol nem tetted ki a labad.

  "Egyébként igazad van abban, hogy otthon a négy fal között, biztosan szurkol a magyaroknak, de ott kint azok előtt akik Neki a kenyeret adják, ezt nem nagyon vállalhatja föl"

  Miert is ne szurkolhatna??????? Meg nem lett spanyol valogatott tudtommal... es nem is jatszunk egymas ellen!

  Tudod az a kulonbseg, hogy kulfoldon lehet vallalni minden tovabbi megtorlas nelkul a nemzetisegedet..!!!”
 • 11. Show 2012. március 31. 11:32
  „9. gyuribá
  Drága Gyuribá!
  Ha ennyire nem szereted Lacit, akkor miért olvastad el a cikket? A képről már láthattad, hogy Róla szól a cikk. Te is nézz tükörbe, vagy a gyűlölettől már nem látsz?”
 • 10. Show 2012. március 31. 11:02
  „7. TUTI
  Talán nem helyes szó a megcsömörlöttem.
  Én mindig, mindenben a Magyaroknak szurkolok, de Laci is magyar és a válogatott is, csak ez két külön téma nálam. Egyébként igazad van abban, hogy otthon a négy fal között, biztosan szurkol a magyaroknak, de ott kint azok előtt akik Neki a kenyeret adják, ezt nem nagyon vállalhatja föl. Amúgy nagyon sajnálom, hogy nem a mi válogatottunkat segíti, erősíti, szükség lenne Rá. A kézilabda szövetségben kellene egy kicsit rendet rakni.
  HAJRÁ TUTI, HAJRÁ MAGYAROK!!!!!”
 • 9. gyuribá 2012. március 31. 10:52
  „Ezért a rizsáért kár volt időt, pénzt áldozni! Minden OK, kigyógyult a fülcimpa-húzódásból, amiért csk-ként otthagyta 3 éve a válogatottat, továbbra is sunyi, nem meri -miért is?- kimondani, hogy nem kíván a Nemzeti Csapatban játszani. Elismerve tudását nem esek hasra tőle! Legyen spanyol válogatott, sok sikert... előbb-utóbb borotválkozni is fog, ahhoz TÜKÖR is kell...”
 • 8. lukrecia 2012. március 31. 10:48
  „Példamutató ember vagy Laci. Minden tiszteletem a Tiéd. Minden eddigi döntéseddel egyetértek.”
 • 7. TUTI 2012. március 31. 10:45
  „Show!
  Ugye, azert én még szurkolhatok a válogatottnak, ha te már
  meg is csömörlöttél, akkor is?
  HAJRA MAGYAROK!
  NAGYON_NAGYON FONTOS Lenne a továbbjutás! :)
  Lehet meg Laci is örülne titokban, amikor az új "gazdái" nem látják... :)”
 • 6. Show 2012. március 31. 10:38
  „Már régebben is olvastam a Lacihoz fűződő hozzászólásokat, és hihetetlen, hogy mennyi sértődött és irigy ember van közöttünk. Ezért is tart itt ez az ország, ahol vagyunk.”
 • 5. StencilAtya 2012. március 31. 10:22
  „remélem hansenék mennek tovább”
 • 4. Show 2012. március 31. 09:25
  „2. Lucia
  Aki magyar és jobb az átlagnál, az biztosan nem itthon csinál magának karriert. Legyen az orvos, vagy sportoló, vagy bármilyen más tudással rendelkező honfitárs. Nem kell Őket elítélni, igazuk van, hogy menekülnek. Laci is próbálkozott itthon, de gondolom reménytelennek tartotta mind az anyagi, mind az erkölcsi megbecsülést itt Magyarországon. Sajnos ez Magyarország, ezek vagyunk mi magyarok. Megérdemeljük, hogy fogy a magyar.”
23 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megőrizné előnyét a Szegedi TE tekecsapata

Hatalmas lehetőség előtt áll a Szegedi TE férfi tekecsapata: ha Zalaegerszegen megelőzi a hazai együttest, kézzelfogható közelségbe kerül a bajnoki cím. Tovább olvasom