Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Nagy László, Laluska Balázs: A Pick jó lenne

Ma ismét Bécsre figyelnek az öreg kontinens kézilabdásai, hiszen ott tartják az európai kupák újabb sorsolását. A BL-ben négy csoportra osztják az állva maradt tizenhat csapatot, míg a harmadik helyezettek a KEK nyolcaddöntőjébe kapcsolódnak be.
Négy-négy spanyol és német, továbbá két-két francia és szlovén, valamint egy-egy magyar, horvát, dán és orosz csapat jutott be a férfi kézilabda Bajnokok Ligája második csoportkörébe. A lista: Barcelona, Ivry, Kiel, Montpellier, Leon, Zagreb, Portland San Antonio, Gudme, Hamburg, Medvegyi, Gummersbach, Celje, Ciudad Real, Flensburg, Pick Szeged, Velenje. A versenykiírás szerint egy csoportba csak két első és két második helyen végzett jut majd, s nem kerülhetnek ismét össze a korábban egy kvartettben szereplők. Érdemes még elidőzni az előző csoportkörön. A Pick Szegednek nem sikerült a legjobb gólkülönbséget elérni, hiszen a 213–153-as eredményt elérő Ciudad Realnak kettővel jobb lett a mutatója. De Vladan Matics edző együttese így sem szégyenkezhet, hiszen a legkevesebb gólt kapta a harminckét csapatos mezőnyben, a gólkülönbség tekintetében pedig a második legjobbat produkálta (192–134). Továbbá a Ciudad Real, a Kiel és a Barcelona társaságában százszázalékos teljesítménnyel vették a hatfordulós kört.

A Breszt elleni mérkőzés után már csak egy kérdés foglalkoztatta a Pick-drukkereket: vajon november 27-én 11 órakor melyik három csapatot sorsolják a Pick mellé a középdöntőbe, amelyből, az olimpiai miatt, már csupán a csoportgyőztesek jutnak az elődöntőbe? A magyar válogatott kapusa és a Pick Szeged csapatkapitánya, Puljezevics Nenad például fel is tette a klub honlapjára azt a három csapatot, amelyet érzése szerint kaphatunk: Barcelona, Celje, Zagreb.

Megkérdeztük a szlovén válogatott Luka Zvizejt, aki az utóbbi időben a Pick egyik meghatározó játékosa lett: kiket szeretne?

Nagy László szívesen jönne vendégségbe Szegedre. Fotó: DM/DV

– Nekem nincs kívánságlistám, hogy kikkel szeretnénk egy csoportba kerülni. Egyet azonban határozottan kijelenthetek, nem szeretném, ha a sors összehozna a Ciudad Reallal, vagy a Kiellel.

E-mailban megkerestük azokat a külföldön szereplő magyar játékosokat, akiknek a csapatuk továbblépett. Fazekas Nándor, a Veszprém volt, s a Gummersbach jelenlegi portása például a következőről álmodozik: „A Ciudadot és a Barcelonát mindenképpen jó lenne elkerülni. Marad a Leon és a Portland, amellyel szívesen játszanánk. A csoportmásodikok közül pedig a Ivryre és a Velenjére gondoltam.

A Leonban játszó Laluska Balázsnak az utolsó mérkőzést nem sikerült győzelemmel befejezni, hiszen a spanyolok Szkopjéban 29–28-ra alul maradtak.

– Olyan érzésem van, hogy a Pickkel kerülünk össze. Szerintem ez a volt klubomnak is az óhaja. Elégedett lennék, ha még a Montpelliert és a Celjét kapnánk – mondta.

Nagy László csapata, a Barcelona csakúgy, mint a Pick, száz százalékot nyújtott.

– Nagyon örülnék, ha a Gummersbachot, vagy a Picket sorsolnák hozzánk. Ez utóbbit azért gondoltam, hogy egy picit otthon lehessek. Egyébként a Zagrebet és a Celjét is szívesen fogadnám.

Rossz, rosszabb, legrosszabb

Természetesen ott lesz a mai bécsi sorsoláson a Pick vezetése is. Pistrui László és Lele Ambrus a helyszínen izgulja végig a ceremóniát. Az előbbit kérdeztük, hogy milyen kvartettel lenne elégedett?

– Eddig mindig jó kabala voltam, ezért is vállaltam, hogy részt veszek a sorsoláson. Szerintem a 16 között már csak rossz, rosszabb és legrosszabb ellenfelek vannak. A kívánságom a következő: Leon, Montpellier, Celje. De még erre sem mondhatom, hogy ez az abszolút vágyam. Egyébként leginkább azt kívánom, hogy ne szakadjon meg a klubunk hatéves sorozata, hogy játszunk a címvédővel. Száz szónak is egy a vége: olyan csoportot kapjunk, amelyből esélyünk van a továbbjutásra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Ferroép oktatta az Olimpiát

A férfi teke Bajnokok Ligája mindkét meccsét hazai pályán, az újszegedi teke- és bowlingcentrumban… Tovább olvasom