Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 18°C Még több cikk.

Nagy Péter olimpiai indulása május elején dől el

Szeged - Szakításban szerzett Eb-bronzérmével a magyar olimpiai kvóta első számú esélyesének számít Nagy Péter, a Szegedi Lelkesedés SK súlyemelője. A +105 kilogrammban versenyző Nagy olimpiai indulását a Magyar Súlyemelő Szövetség május 5-i elnökségi ülése mondhatja ki.
– Nem is tudom – válaszolta Nagy Péter, a Szegedi Lelkesedés SK 26 éves súlyemelője, amikor azt kérdeztük tőle, pályafutása legnagyobb sikere-e a hétvégén szakításban 192 kilogrammos teljesítményével elnyert Európa-bajnoki bronzérem. Az ólomsúlyú sportolónak van miből válogatnia, az utóbbi években nyert ugyanis Universiadét, olimpiai tesztversenyt, egyetemi és főiskolás világbajnokságot és U23-as Eb-t is – nem csoda, ha nem tud választani.

– A felnőttek között mindenképpen ez a legnagyobb sikerem. Hatalmas öröm, hogy dobogóra állhattam, ennek ellenére azt érzem, van még bennem több is. Nem állt teljesen össze a mozgásom, lökésben maradtak még bennem kilók. Igaz, a sikeres 220 kilós kísérletem után nagy lépés volt, hogy egyből 229 kilogrammra emeltünk, amely végül nem sikerült, de taktikailag ez volt a helyes lépés – mondta Nagy Péter, aki előzetesen 410 kilós teljesítményt várt magától, ezt végül kettővel még túl is teljesítette.

Nagy Péter céltudatos: Londonra készül.  Fotó: DM/DV
Nagy Péter céltudatos: Londonra készül.
Fotó: DM/DV

A szegedi sportoló előtt most már egy cél lebeg, a londoni olimpia, azonban a szövetség még nem nevezte meg azt a versenyzőt, aki képviselheti hazánkat.

– Az eredményeim alapján nekem van a legtöbb esélyem, de ebbe csak akkor élem bele magam, ha a szövetségben ki is mondják a nevemet. Erre talán a május 5-i elnökségi ülésen kerülhet sor, és a szövetségi kapitány tesz majd javaslatot – avatott be.

Oláh Imre és Ördögh István tanítványa a héten Szegeden készül, a hétvégén pedig az egyetemi és főiskolás magyar bajnokságon emel. A jövő hét a pihenésé, hazautazik Rédére, a szüleihez. A folytatásban több kisebb versenyen indul majd, ám mindent az olimpiának rendel alá.

– Csak lenne már biztos! – mondta az indulásról.

Támogatók
A magyar súlyemelőéletből már többen is a szegedi Nagy Péter londoni indulása mellett tették le a voksukat. – Természetesen a magyar szövetség dönt arról, hogy ki képviselheti az országot Londonban, de én úgy látom, hogy egyértelműen Nagy Péter a várományos. Őt tartom Magyarország pillanatnyilag legjobb súlyemelőjének – nyilatkozta róla korábban Aján Tamás, a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség elnöke.
– Úgy áll a dolog, hogy nagy valószínűséggel az Eb-bronzérmet nyert Nagy Peti mehet az olimpiára – mondta az antalyai kontinensviadal után a hazai szövetség elnöke, Dobos Imre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Horváth Alexandra szerelmes Szegedbe

Az EDF DÉMÁSZ-Szeged VE kajakosa, Horváth Alexandra (20) Felgyőről származik, kedveli Athént és a portugál mentalitást, de Szegedbe szerelmes. Tovább olvasom